Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Selvmordtankene som tar knekken på meg

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Selvmordtankene som tar knekken på meg

mai 3 2015 - 18:23
Jeg vet ikke helt hva jeg skal si igrunn.
Jeg har aldri hatt det så tungt som det er nå, eneste jeg ønsker er å dø men hva med folk som "liksom" skal bry seg? Familien, kjæresten?
Er det rettest av meg å bli innlagt for deres skyld? PRØVE enda hardere selv om jeg har prøvd hardt hele mitt liv.

Hvorfor har det seg slik at jeg med depresjon og angst, og grusomme selvmordtanker som gjør at jeg vil finne fortest mulig måte å forsvinne på, tenker på alle andre en meg selv? Tar HENSYN til alle andre en meg selv, prøver å HJELPE alle andre en meg selv?

Jeg er LOST.
Avatar

Re: Selvmordtankene som tar knekken på meg

mai 3 2015 - 21:54
For det første, du er IKKE lost!

Du søker hjelp, og det må du få! Ære være deg for det, for det er ikke alle som gjør det. Stå på <3
Avatar

Re: Selvmordtankene som tar knekken på meg

mai 3 2015 - 23:03
Det er nok mye mer til din historie, enn det du deler her. De menneskene som liksom skal bry seg, bryr seg nok også, vil jeg nok tørre å påstå. Med en depresjon og angst, blir det raskt veldig vanskelig å se at andre også bryr seg om deg, når du selv ikke gjør det. Spør deg selv:"Hva må de gjøre for at de viser at de bryr seg om deg?" Hvor går grensa mellom omsorg og ikke? Du nevner kjæreste. Der har du en person som nok stiller opp for deg, og tilbringer tid sammen med deg, til tross for ditt ønske om å ikke leve lenger. Kan tenke meg at familien din og kjæresten din føler mye de også, hvis du deler dem dine følelser. Ikke meningen å dele ut skyldfølelse, men det er utrolig vanskelig å være en pårørende i en slik situasjon som du beskriver. Selv hva enn en gjør som pårørende, blir det ikke godt nok, man er ikke god nok. Det er ingenting de kan gjøre for å gjøre det bedre for deg. Kanskje midlertidig, men ikke i det lange løpet. Derfor burde det være snakk om en innleggelse, ikke for deres skyld, men for din egen. Slik at du kan ha det bedre i det lange løpet.

Grunnen til at du tenker på andre enn deg selv, og hjelper andre enn deg selv, vil jeg tro er den letteste veien. Kan du være til hjelp for andre og vise hensyn, kan det gi deg positive følelser, du kan føle deg til nytte. Det er den letteste veien å gå slik at du ikke lenger trenger å tenke på alt du bærer, eller bli gjennomtrengt av mørke følelser som inngår i din hverdag. Hvis du selv føler det er ett krav fra omgivelsene dine, at du Må tenke på den, vise hensyn eller hjelpe dem, prøv å fokuser kun på hva du trenger for å bli bedre, eller føle bedre der og da. Vis hva du trenger, still deg sterk i hva du føler er riktig, og stå for det.
Avatar

Takk

mai 4 2015 - 13:44
Takker for svar.
og vet hvordan det er å være pårørende i en slik situasjon også siden bestevenninnen min tok selvmord for noen år tilbake,
så vet at det ikke bare er lett for dem heller.
Så det er tøft å vite hvordan det er å være i situasjonen selv, til å ha problemene, selv om problemene kom sikkert lenge før hun tok livet av seg..

og du har rett med at ingenting er godt nokk, og kjæresten min jobber på sjø så han er borte 4uker i gangen, så når han ikke er her føler jeg mer alene en når han er tilstede. og han prøver så klart, men han vet ikke hva han skal gjøre og det vet ikke jeg heller.

Historien min er lang, så ja det er mye til min historie.
Avatar

Re: Selvmordtankene som tar knekken på meg

mai 5 2015 - 10:46
Dette høres ut som meg for 4 år siden. Jeg holdt d inni meg veldig lenge helt til en dag jeg knakk fullstendig sammen foran eksen min. I samarbeid med legen min fikk han meg lagt inn, og d var den neste tiden jeg hadde hatt på lenge. Jeg fikk være for meg selv i trygge omgivelser. Fikk hjelp døgnet rundt.

Jeg er selv inni en tung periode nå, og har vurdert mange ganger å kjære av veien på gjørs ikke for å dø, men for å bli skadet. Men så tenker jeg at da har vi ingen bil, d koster penger å få reparert bilen hvis vi ikke tilogmed må ha ny, osv.

Mitt tips til deg er å ta kontakt med legen eller et kriseteam og si at du vil innlegges. De er der for nettopp den grunnen, å hindre selvmord. Lykke til kjære deg, krysser fingrene for deg!
Avatar

Re: Selvmordtankene som tar knekken på meg

mai 8 2015 - 01:52
Ønsketanker, prøve å rekruttere andre til å ta livet sitt er IKKE ok. Som en som har hatt selvmordstanker selv, hvis du vil gjøre det med deg selv GREIT for det er ditt liv, men IKKE prøv å dra med deg andre.
Avatar

Kloke ord fra Tromsø jente 22.

mai 8 2015 - 05:10
Flott innsikt du har og det du sier kan være en maate aa holde ut seg selv paa.Hjelpe andre osv.....positive
følelser.Flott bidrag.
Avatar

Re: Selvmordtankene som tar knekken på meg

mai 10 2015 - 18:25
Usikker på hva "Nipaah01" mener, men i sotilfelle vil jeg jo ikke ta med meg andre, jeg vil jo bare skade meg selv ikke andre.

Og takker dere for svar og flotte ord, jeg har faktisk nettopp kommet hjem etter å ha vært innlagt på psykiatrisk, føler meg bedre når det gjelder selvmordstankene men sliter jo såklart ennå, man blir jo ikke frisk over natten.
Avatar

Freak0ut

mai 11 2015 - 00:50
Det var en melding før min av noen med navnet Ønsketanker som foreslo mange veldig dårlige ting så det var det jeg svarte på.(rapporterte posten så den ble nok fjernet av admin i etterkant)
Avatar

Re: Selvmordtankene som tar knekken på meg

mai 11 2015 - 17:59
Åå, den har jeg nokk ikke sett da.
Skulle jo gjerne det men kanskje like greit at jeg ikke så den.
Avatar

Re: Selvmordtankene som tar knekken på meg

mai 12 2015 - 03:28
Nei det var en ganske stygg melding(ikke i ordbruk men hvordan den kom frem) som jeg er glad du slapp å se.
Har all sympati for alle med selvmordstanker, siden jeg selv har hatt dem, så jeg blir lett frustrert når folk enten oppfordrer til det eller sier at det er noe som burde bli gjort.

Var ikke min intensjon at du skulle tro jeg kritiserte eller misforstod deg, håper du vet jeg vil at alt skal bli bedre for deg og alle andre med sånne tanker for det er en vanskelig opplevelse å føle seg slik.
Avatar

Re: Selvmordtankene som tar knekken på meg

mai 12 2015 - 12:28
At folk kommer med stygge meldinger her inne overasker meg litt, men folk kan være ganske grusomme til tider uansett hvor man befinner seg.

Det vet jeg, så takk :)
Til forsiden