Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Seksuelt overgrep i familien - hvordan håndterer man en slik beskjed..?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Seksuelt overgrep i familien - hvordan håndterer man en slik beskjed..?

mars 5 2021 - 13:16
Hei,
For litt over ett år siden fikk jeg vite at bestefaren min har seksuelt overgrepet moren min i flere år når hun akkurat var blitt tenåring.
Jeg har alltid hatt et forhold til han og bestemoren min, og vært masse på besøk gjennom årene.
Nå etter jeg fikk vite dette har jeg ikke ønsket noe form for kontakt med han, men jeg syntes det er vanskelig mtp bestemoren min. Jeg er så glad i henne! Men hun kommer sjeldent alene når de skal noen plasser. Hun er ikke noe glad i å kjøre og begynner å bli gammel.
Er det noen flere som har opplevd noe slikt? Jeg syntes det er forferdelig trist! Jeg tror ikke det finnes noen løsning, men det kan jo være godt å vite at man ikke er alene med å oppleve noe slikt.
Det føles nesten ut som jeg sørger bortgangen av en bestefar jeg trodde jeg hadde, selv om han fortsatt er her. Bare at han er en helt annen enn jeg har trodd.

Takk for svar!
Avatar

Husk på / Snakk om det / Dixi

mars 5 2021 - 22:04
Bare husk at moren din er den som trenger din støtte og forståelse. Bestefaren din er dessverre en overgriper, da han valgte å forgripe seg på din mor - Hun hadde inget valg. Jeg sier dette bare fordi at noen ganger velger venner og familie og ta parti med overgriper, framfor offer - De opprettholder kontakt med overgriper, de har mistro til offeret, og/eller legger gjerne skam og skyld på den som ble misbrukt - Og det er ubeskrivelig smertefullt for offeret og ekstremt ødeleggende for helbredelsesprosessen. Skam, skyld og ansvar hører kun hjemme hos overgriper. Overgriper tok sine valg, noe offeret ikke kunne.

Jeg forstår sorgen du kan kjenne på, da det viser seg at din bestefar ikke er den gode mannen du trodde han var. Du har lov til å føle på og snakke om den sorgen også - Overgrep berører mange utover offeret selv - Det oppstår mange vanskelige og vonde følelser og tanker, i mange forskjellige vinkler. Verden blir snudd på hodet en stund, for mange parter - Det vonde kan virke ugjennomtrengelig og håpløst - Men det er mulig å komme seg igjennom det, til en hverdag som tross alt kan føles god og trygg. Det er viktig at man snakker om det man kjenner på: Konfronterer alle tanker og følelser - med noen man kjenner seg trygg på.

Videre vil jeg anbefale deg til å ta kontakt med DIXI Ressurssenter - Det er et tilbud for både voldtektsofre og deres pårørende, som tilbyr samtaler, veiledning og annen bistand. Man kan ringe anonymt for å prate om det vanskelige, og de har full taushetsplikt. De har hjulpet meg veldig mye etter mine opplevelser med det å bli utsatt for seksuelle overgrep og traumene fra det. De har også hjulpet min mamma mye i hennes posisjon som pårørende.

Jeg ønsker deg og din mor alt godt, og håper dere sammen (evt. med hjelp) kan finne en måte å takle dette på, på en måte som føles grei for dere begge.
Avatar

Hei

mars 5 2021 - 23:56
Dette må være vanskelig for deg også å se en person du kjente ikke er som du trodde.Viktig du støtter moren din i dette.Når dette skal sies for her er jo problemet at du gjerne vil se din bestemor for hun har jo ikke gjort noe men har moren din kontakt med bestemor?Fins det måter for dere å få det til.Hva med at dere sender drosje så hun blir henta alene.Det må også være vanskelig for henne hvis hun har skjønt dette nå siden du sier hun er veldig gammel.Men som den over sier er det moren din du bør være der for.Men din verden bryter vel sammen og få vite dette om en person du trodde var snill og du var jo sammen med dem.Hva sier moren din om dette med bestemor?
Til forsiden