Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Seinvansker etter overgrep.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Seinvansker etter overgrep.

mars 2 2011 - 00:54
Lurer litt på om noen vet hvor lenge etter et seksuelt overgrep det kan oppstå senvansker? Har lest litt om det, men står ingenting om hvor lang tid det KAN ta før det evt. Oppstår.. Hvis man ikke merker noe på noen år, kan det plutselig komme da?

Beklager hvis jeg er vanskelig og forstå, har ikke så lett for og uttrykker meg helt riktig bestandig.
Avatar

Re: Seinvansker etter overgrep.

mars 2 2011 - 08:26
Etter det jeg har fått lest meg frem til per dags dato kan en slik hendelse ligge ulmende hele livet.
Det er reaksjon på stimuli som er den utløsende faktor og det blir da en "trigger" som vil utløse reaksjoner på et senere tidspunkt. Kan være vanskelig å identifisere dette da det er en komplisert ting å sette seg grundig inn i. Historien i livet vil nok gi en del svar men tror ikke man kan finne en bestemt grunn for at det skal tippe den ene eller den andre veien. Det er nok mer en samlet reaksjon som ligger til grunn.
Har lest en del forskning og det påstås at absolutt all informasjon vi mottar blir lagret i hjernen og da vil det være nærliggende å tro at en bærer på mye som kan utgjøre et potensielt problem dersom en har opplevd ting man ikke har fått behandlet skikkelig når situasjonen først oppstod.
Avatar

Re: Seinvansker etter overgrep.

mars 2 2011 - 08:27
Hei...

Ting som ikke er bearbeidet, kan dukke opp når som helst senere i livet.

Jeg har selv tenkt mye på det samme i det siste. For jeg har plutselig fått noe midt i trynet, som jeg trodde jeg var ferdig med for lenge siden, og følt at det ikke er noe jeg kan innrømme - fordi "jeg burde være ferdig med det".

Men følelser og reaksjoner tar ikke hensyn til det vi tror er logiske mønstre, de kan bli utløst av de rareste små ting.Avatar

Re: Seinvansker etter overgrep.

mars 2 2011 - 21:28
Hm.. Jaja, da vet jeg det.. Takk for svar.
Til forsiden