Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Samtale med IQ forskjell

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Samtale med IQ forskjell

mars 1 2023 - 15:58
Merker man noe forskjell om man prater med noen som har lavere IQ, feks med en som har 80 i IQ og du har 120 ? Hvordan merker man det?
Avatar

Re: Samtale med IQ forskjell

mars 21 2023 - 05:32
Du fikk aldri svar på denne, sikkert litt på grunn av at dette spørsmålet kanskje kan virke noe støtende. I det eksemplet du skriver her så prater vi om hele 40 poeng i forskjell, og det er egentlig ganske mye. Om du har 120 i IQ, så vil du gjerne merke at språket ditt er noe annerledes, og at du løser problemer lettere enn mange andre, både logiske og matematiske. Noen fortalte meg nylig at normalområdet når det kommer til IQ er fra 100 til 130, så selv om du skulle ha 120 så vil det fortsatt være en god del andre som tenker i samme bane som deg. Det er visst så lite som 2% som befinner seg i området over 130, om det jeg ble fortalt stemmer.

Noe annet som jeg selv synes er minst like viktig som IQ er sosial og emosjonell intelligens. Dette er evnen din til å forstå både deg selv og andre mennesker, og måten du behandler andre på og hvordan du oppfører deg i sosiale situasjoner.

Jeg har noen i min omgangskrets som har kromosomfeil, men jeg har alltid tenkt at hen er skikkelig smart og flink som klarer å løse utfordringene hen har her i livet på de måtene hen gjør. IQ er ikke viktig i det hele tatt, så lenge du vet å behandle andre bra.
Til forsiden