Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Sårbarhet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Sårbarhet

des 6 2017 - 23:53
Hei. Jeg har hatt det litt tungt i det siste og kollegene mine har merket det på meg. Jeg har vært fryktelig sliten etter å jobbet mye de siste ukene. I dag spurte kollegaen min om jeg har det tungt mentalt også og jeg sa ja. Etterpå har jeg hatt en skamfølelse over dette, nå ser hun plutselig hvor svak jeg er på en måte. Er det noen andre som har det på samme måten og hvordan jobber dere for å være mer åpen om dette uten å føle skam?
Avatar

Føler med deg

des 7 2017 - 01:22
Syntes det er bra du bruker muligheten til og skrive ned dette . Det er ofte man merker på flere måter at venner og andre kan være i litt ubalanse kanskje av flere årsaker. Som du forteller mye jobbing et par uker. Møter selv mange personer som jobber masse turnus. Og i tillegg til for mye diskusjoner og lignende på hjemmefronten blir de dårlige i humøret sitt er det ofte for lite folk til og drifte også . Jeg er selv en av disse menneskene som sitter og ser at det blir krevd arbeid og samtaler med ledelser. Er ikke alltid så enkelt og snakke og holde samtale i gang for oss til sammen når man føler man ikke har så mye valg . Mørketid og jul påske gjør mye vondt med mange også i mange situasjoner. Mange hat veldig mye og tenke på.
Avatar

Re: Sårbarhet

des 7 2017 - 02:32
Jeg ser på det slik - det er hardere å komme seg gjennom mye jobb og stress dersom man sliter med noe mentalt. Med andre ord, du er slett ikke svak, men sterk.

Det er kjipt å kjenne på denne skammen som følger med mentale problemer. Hvorfor skal det sees på anderledes enn fysiske problemer? Om du er sliten i kroppen eller i hode skal vel ikke spille noen rolle. For meg er det som har hjulpet mest med denne skamfølelsen vært å snakke om det mer åpent. Hvis noen lurer, så svarer jeg ærlig. Det viktigste jeg har gjort har derimot vært å innrømme for meg selv at jeg har det tungt mentalt og at det er greit. Om du har det tungt mentalt, betyr ikke det at det skal forme den du er.

Jeg liker å tenke at mentale lidelser er noe "som skjer oss", på samme måte som man får influensa eller brekker en arm. Og det kan jo skje med hvem som helst :)
Avatar

Re: Sårbarhet

des 7 2017 - 23:13
Jeg føler det hjelper å le det litt bort. Gjøre humor ut av det som føles skamfult.det er mye terapi og bare slippe latteren ut, ikke ta alt så seriøst og være litt selv ironisk :)
Avatar

Re: Sårbarhet

des 13 2017 - 19:02
Jeg tenker litt sånn at det nok er flere enn vi tror som har det litt tungt mentalt, og at mange har sine egne ting som drar dem ned. Jeg tenker det er kjempemodig å dele med andre hvordan man har det. Det viser som sagt veldig mye styrke, og det at du åpner deg kan kanskje også hjelpe andre som har det litt tungt mentalt. Da ser de at de ikke er alene.
Hvis du har det litt tungt mentalt kan det kanskje også være litt godt å si det for å slippe å gå rundt med ei "maske" hele tiden.

Jeg skjønner hvorfor du kan føle det som at du nå blir sett på som svak, men tror bare du må prøve å se på hvor modig du er og hvor tøft det er å klare å innrømme det. Jeg tror også du må tenke at hun som spurte deg bryr seg om deg, og at hun ikke vil se på det du forteller som noen svakhet.
Jeg tror bare du må spør deg selv hvorfor det skal være noe skam i det? Det er ikke noe å skamme seg over. Det er nok mange flere enn det du tenker, som også har/ har hatt det tungt.

Nå skriver jeg mye her, men du må huske på at det er helt normalt å føle det slik. Det er noe veldig mange kjenner seg igjen i. Jeg vil også si at jo mer man prater om det, jo mindre skamfølelse får man. Man skjønner også da at det er flere som føler det sånn. håper noe av dette var hjelpsomt:)
Til forsiden