Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Så kom smellen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Så kom smellen

mai 27 2011 - 19:15
Ja da var dagen der atter en gang for at denne smellen kom. Det skjer sånn plutselig til tider ikke ofte veldig sjeldendt igrunnen. Vet ikke helt hva jeg gjør når denne smellen kommer. Eneste jeg vet er at det føltes som et gammel kasseaperat som snurrer rundt og når tallene faller på plass sier det pling oppi mitt hodet. Jeg får en piping i mine ører og det følts som jeg blir helt gal.

Jeg vet med meg selv at det etterhvert vil roe seg ned men vet aldri hvor lenge det varer. Selv vet jeg nok mest sannsynelig årsakene til denne smellen denne gangen. Det ligger der liksom og skriker forandringer forandringer. Jeg har tidligere også kommet til denne vei og startet på kurs. Jeg fullførte kurs nr 1 og hoppet av kurs nr 2. Jeg trengte en liten pause akkurat da det var andre som trengte meg mye mere på dette tidspunktet. Jeg måtte bruke energien jeg hadde og fokusere på min største gutt som slet med mobbing på skolen.

Jeg søkte meg inn på oppstart av dette kurset på nytt, var meningen det skulle starte nå i juni. Men hvordan er det ikke med nav når noe fungerer så kutter de i plassene. Så det blei ikke noen oppstart av dette kurset. Vet igrunnen ikke helt hvor jeg vil med dette innlegget og sikkert mye rot fra min side. Men alikevel disse forandringene jeg skjønner det nå etter gårs dagen at jeg trenger noe nytt å gjøre akkurat nå og da vil jeg som regel at det skjer også akkurat nå. Men jeg får ikke til noe nå det finnes ingen vei jeg kan gå nå for snart er det sommerferie og da stopper alt opp. Så man må smøre seg med tålmodighet og vente til høsten. Men jeg trenger absolutt større utfordringer og ikke minst mere kontakt med andre mennesker sånn irl. Så blir målet mitt å finne ut av hvilken vei jeg skal gå nå. Det hjelper ikke gå på butikken eller kjøpesenter lengre jeg trenger noe mer menneskelig kontakt noen å prate med. Kroppen min skriker etter dette.

Har heldigvis fått meg en utrolig god venn som jeg holder kontakt med via mail. Og jeg setter utrolig stor pris på deg og det du deler med meg. Du vet selv hvem du er så jeg vil ikke nevne noen navn. Du har på mange måter fått hentet frem mye positivt som jeg har opplevd. Jeg har sett på livet på endre måter. Du har fått hevet meg til nye høyder jeg trodde ikke fantes. Og ressursene mine har jeg der det skal du aldri tvile på for du gir meg så utrolig mye og jeg gir tilbake. Du gir meg påfyll fordi det går begge veier. Ja du skjønner og du vet hva jeg mener.

Men når jeg får denne smellen jeg har fått nå i dag har jeg bare lyst til å legge meg ned sove sove sove. Men hva hjelper igrunnen det ingen ting man kommer ingen vei. Men innimellom er det lov at man tar seg en liten pause ja jeg må se det på den måten nå pause det virker lettere det igrunnen. Så kommer jeg nok sterkere tilbake jeg vet dette aldri varer lenge av gangen.

Heldigvis har jeg psykologtime til mandag men da er det flere som skal bli med men jeg er nødt til å ta det opp allikevel for de forandringene jeg trenger nå kan bare han hjelpe meg med. Så får man heller finne på andre løsninger der man iallefall kan ha det litt sosialt. Så nå driter jeg i hele denne skiveutglidningen selv om det kan bli verre jeg starter opp trening igjen til uken. Spinning er en fin ting for meg og ikke minst flere mennesker rundt meg det er vel det jeg trenger nå.

Så får en bare ta denne dagen og kvelden som er og tenke at i morgen starter en ny dag, kan ikke gi opp nå. Og jeg er heller ikke den som gir meg uten kamp nei her kjempes det. Men trenger først litt hvile for så å hente meg inn igjen. Jeg sitter å hører på jahn teigen her og drøm ditt liv ja en dag skal alt denne sangen handler om skje jeg vet det og kan klare det.

Jaja blei sikkert bare masse rot her og ikke helt sikker heller på hva jeg ville få frem med dette. Men er jo greit å kunne se tilbake også når man kommer til seg selv igjen tilbake til normalen.

Ønsker dere alle en kjempe fin helg. Her må man bare ta det rolig slik at man får hentet kreftene sine tilbake. Men når jeg tenker etter har jeg jo krefter men må finne noe å bruke dem på.

Mange klemmer fra meg
Avatar

Re: Så kom smellen

mai 27 2011 - 19:21
hva med å gå på kafe? kanskje det ikke er så stor trøst akurat.. Men gå en tur? tja besøk noen slekt?
Avatar

Re: Så kom smellen

mai 27 2011 - 19:30
Takk linn som prøver å gi meg noen råd akkurat nå. Har ingen slekt jeg kan besøke og kaffebesøk akkurat nå er umulig for jeg glemte å si det når denne smellen trer inn får jeg et tomt eller vilt blik som kan skremme mange. Jeg vet jo på den annen side at jeg ikke blir gal må bare få til noen forandringer og det jeg trenger nå. Tenkte jeg skulle ringe mental helse har ringt dem før når jeg har hatt denne smellen og etter en stund får dem hentet smilet hos meg. Skulle jo helst ha ønsker i slike perioder at man hadde noen som man kunne ringe en god nær venn. Men det kommer nok etterhvert.
Og takk du er jo bare god da linn.

Mange klemmer fra meg
Avatar

Re: Så kom smellen

mai 27 2011 - 20:45
Jaja da fikk man hentet seg inn etter en fin samtale med en kjempe dame på mental helse. Ikke så mye som skal til og er nå tilbake litt sterkere enn før. Men er utrolig sliten etter dagen smell og trenger nok å gjøre noen forandringer denne helgen og vet hva som skal til.

Ellers ønsker jeg dere atter en kjempe fin helg'

mange klemmer fra meg
Avatar

Re: Så kom smellen

mai 27 2011 - 21:23
okei, det var bra..du fikk det bedre..har det noe med ensomheten sikkkert du føler på da..at dte blir for stille og du trenger noen/noe å være sosial med, hva med noe støttekontakt har du tenkt på det?dt tenker jeg på vertfall...men tar jo så laang tid.
da kan du jo få besøk og det blir jo nesten som en venn, og som du kan stole på.. finne på ting med, gå på kafe mer,...prate..og sånt, se på folk.... her er det akkurat ikke så stort der jeg bor...så er jo bare en kafe egentlig.....syns du skal tenke på å skaffe en støttekontakt for dem er jo for å gi sosial trening...søkte opp og googla det på nette, dem passer jo utmerket for de som sliter psykisk..... så kan du engang når du blir sterkere klare deg selv...støttekontakten og du kan jo ha en plan sammens, om at dere skal arbeide med for eks, bli mere sosial,trene, komme i kontakt med flere....gå turer sammens for eksmpl
Avatar

Re: Så kom smellen

mai 27 2011 - 22:44
Hei Linn
Ja denne ensomheten kan ta knekken på en altså. Og jeg fikk kjenne på en annen ting en det i går på en måte men har ikke lyst til å fortelle hva jeg gjorde da flere kan gjenkjenne meg.
Men jeg gikk jo tidligere på kurs og da følte man seg ikke så ensom var jo 19 andre som gikk sammen med meg og mens jeg gikk på dette skjedde det store forandringer med meg var ikke den stille og sjernerte jenta hele tiden torde og prate med andre vise den riktige siden av hvem jeg er. Så valgte jeg å hoppe av når man startet på kurs nr 2 og så hadde jeg en kjempe fin periode uten depresjoner mye takket være den gode snille Johnny som er innpå her vi begynte å sende mail til hverandre. Ps håper det ikke gjorde noe at jeg nevnte navnet ditt. Han har fått løftet meg til nye høyder fått frem mye av det positive jeg har opplevde også gjennom livet. Nå har det seg slik at vi bor i samme by men har aldri truffet hverandre da. Men uansett han er den mest herligste personen jeg noen gang har truffet på min vei en person med et stort og godt hjerte.

Men iallefall etter vi begynte å skrive kom vi frem til at vi hadde felles bekjente og mye av det positivet som jeg også hadde opplevd kom frem. Selv om det ikke er så mye. Og når jeg skriver med han det er så utrolig fint jeg kan bare være meg selv og han dømmer meg ikke han liker meg på den måten jeg er. Jeg kan dele alt med han og det kommer så naturlig og det er en fin ting. Men helt klart man savner jo en god venn en som også kan være der som man kan ringe til når man har det vondt eller bare ta seg en tur innom på et lite besøk..

Og så må jeg også si at dette har også gitt meg mye når man svarer på innlegg fra andre slike som deg som får satt ordene så fint ned. Så tenker jeg litt der at jeg syntes det er helt greit at du bare prater om deg selv her inne jeg da leste det andre innlegget ditt vet du. For her kan du dele alt av følelser men sånn irl så er det helt klart at du burde både gi og få. Men det har du jo selv kommet frem til. Så gjøre det irl og bruk heller denne siden her til å tømme deg få tingene litt ut.

Støttekontak jeg vet ikke det helt har hatt det tidligere og for meg var ikke det en stor ting da man fikk en følelse av at denne kun gjorde det for pengene sin skyld. Men vi har an frivillig som jobber i røde kors nesten som en støtte kontakt men får ikke penger for det. Men hun er her mest for barna sin skyld ta dem med seg litt ut da de ikke har noen besteforeldre eller onkler eller tanter som tar litt vare på dem. Hun har jo sagt at jeg bare må ringe henne bli med henne og veninnene hennes på kino og slike ting. Men jeg får meg liksom ikke til å gjøre det heller om du skjønner. Tenker litt den veien at hun er der mest for ungene sin skyld jo da om jeg bruker hodet mitt så er jo ikke det reelle tanker. Men jeg vil skille det på en måte jeg har lyst til å ha bare kun en for meg selv. Litt egoist er jeg nok der men jeg ønsker å føle et hun da skulle vært min nære venn.Så det blir litt feil for meg på en måte.

Jeg har tatt nye valg on nye prioriteringer leter hele tiden etter nye veier å gå. Og siden det ikke blei noe av dette kurset jeg gikk på har jeg valgt å søke meg innpå grupper i nabo kommeunen. Men ting tar tid og siden jeg bruker fritt sykehus valg blir je jeg på en måte den som blir sist prioritert i køen. Så mulighetene er store for at det kan ta 6-8 mnd før jeg kommer inn selv om det er nå jeg trenger det.

Men da ser jeg etter andre muligheter prøver å finne noen kurs jeg vil gå på. Søkte på et kurs som startet opp nå i januar men kom desverre ikke med. Jeg må si jeg er dritt lei av det peset om at ja men du må jo gå på butikken kjøpesenter men hva skal man liksom der å gjøre? Man begynner jo ikke bare å prate med vilt fremmede heller da. Og jo da tar disse utfordringene på strak arm men nå er jeg lei det peset der. Trenger noe annet noe som er større på en måte en gruppe med folk.

Så tilbake til denne støtte kontakten håper ikke du blir påvirket av mine meniger om en slik. En støttekontakt kan passe utmerket godt for deg, men for meg blit det som sagt litt unaturlig da hun får penger for den jobben hun gjør. Men jeg leker litt med tankene å begynne i nettverksgruppen til rødekors igjen da, men dette må jeg også vente med til høsten. Var med der tidligere men valgte å slutte da det gikk så bra mens jeg gikk på dette kurset. Pratet jo med mange der og har fått noen telefonr men så blir jeg litt sperret der igjen også da de lovde at de skulle kontakte meg for at jeg skulle komme på besøk. Men har funnet ut av at det handler ikke så mye om meg å gjøre at dem ikke har gjort det men kurs nr 2 da skal man også ut i praksisplass så de bruker nok opp all sin energi i uken og bare må slappe av når helgen kommer.

Og for min del handler det ikke om at jeg bare tar og tar jeg har noen bekjente som kommer innom for å tømme seg for så og forsvinne. Det er greit det også jeg liker jo å hjelpe men de gir meg ingenting tilbake liksom når dem er litt ovenpå holder de på med andre ting. Vi har vel heller ikke samme interesser.

Men helt klart Linn jeg leter etter måter å løse dette på og har mange mulige løsninger. Men så kommer jo denne smellen som jeg fikk i dag en reaksjon av det som skjedde i går og da blir savnet så mye større. Alle andre finner på noe alle andre er sosiale i helgene reiser på fest men her sitter jeg da og trøkker bare på denne pc.

Men selv om jeg har hatt det bra en stund så må jeg også komme meg litt mere bort fra denne pc også dette var en måte jeg flyktet på tidligere og nå ser jeg mange likhetstrekk igjen. Så fort man er hjemme og setter seg ned i denne sofaen kommer pc på hele tiden. Bedre å finne på noe aktivt igrunnen da enn å sitte der og lese all verdens nyheter og forske i den ene tingen etter den andre.

Tankene har også vært der at man tenker man skal ta på seg joggeskoene å bare gå en tur, den verste perioden for meg er når ungene er på skolen det betyr litt trøbbel for da blir jeg sittende å grunle og gruble og det er ikke bra det heller. Men nå får vi se hva jeg skal finne på til uken har time med psykologen min til mandagen.

Og så er jeg på en måte glad jeg fikk han for jeg hadde møtt på mange psykologer via dps som ikke var noe. Men jeg gav liksom aldri opp og jeg ser jo på en måte jeg har kommet langt i dag om man ser litt på diagnoser og hvilken bås man sitter i for nå er jeg på middels men uansett når smellen kommer en den uansett et h vil jeg si. Men det var det jeg skulle si hadde det ikke vært for at jeg fikk han psykologen hadde jeg nok blitt tvangsinnlagt for lenge siden. Men han har hele tiden hatt troen på meg, møtt meg med forståelse og støttet meg når jeg har tatt de valgene jeg har tatt så jeg er heldig der.

Så får vi bare smøre oss med litt tålmodighet denne helgen prøve å finne på andre ting slik at man får brukt denne kroppen litt mere aktivt.

Mange klemmer fra meg
Til forsiden