Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Rose seg selv - fravær av våres "indre kritiker"

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Rose seg selv - fravær av våres "indre kritiker"

mars 25 2021 - 19:24
Jeg er forbanna tøff som har levd med en indre usikkerhet mer eller mindre hele livet.

Avatar

Bra initiativ!

mars 25 2021 - 19:38
Jeg er oppvokst med psykisk sykdom i nær familie , tidlig død av en foreldre ," fattig "familie , mobbing på ungdomsskolen , og har nå fått diagnosen MS i voksen alder.

MEN ! Jeg har selvironi , humor, mann og barn og venner & familie jeg setter pris på .

" en plante vokser seg sterkere og vakrere om den fikk en real dose dritt tidligere "

( ukjent ordtak)
Avatar

Re: Rose seg selv - fravær av våres "indre kritiker"

mars 25 2021 - 19:38
En god venn av meg sa en gang at den "indre kritikeren" egentlig ikke er oss selv, men stemmene til alle de som har kritisert oss opp gjennom tidene, og at det er hukommelsen som spiller av disse "lydfilene" helt tilfeldig hvis vi ikke selv tar kontroll over "avspillerenheten".
Avatar

Interessant!

mars 25 2021 - 20:01
Hvis du leser echart tolle noengang så skriver han noe om " pain- body- hjernen " , den delen av hjernen som lagrer de negative følelsene/ opplevelsene på harddisken .
Avatar

Indre kritiker!

mars 26 2021 - 07:30
Jeg har begynt å tenke at den "indre kritikeren" er oss selv. Men den blir sterk av tidligere relasjoner der en har opplevd at noen er kritiske, ikke støttende og kanskje avvisning som jeg har opplevd mye.
Så da er det viktig å bli bevisst kanskje hvor den indre kritikeren kommer fra. For den har med seg en sårhet og ett strengt ønske om at det aldri skal skje igjen. Så den trenger å bli tatt vare på. Den passer godt i ønsket mitt om å eie min historie uten å føle skam. Skam for at jeg strever så mye (uten grunn - indre kritikeren sine ord).
Avatar

Rogajente

mars 26 2021 - 07:33
Fantastisk ros til deg selv Rogajente !!! Merker jeg blir så imponert over deg. Har masse å lære av deg !
Avatar

Indre kritiker

mars 26 2021 - 08:02
Mye gode innlegg her :-) Det er flott, og bidrar.

Jeg deler mye av det som står her, og har selv gitt og funnet «ansikter» i min husk. Det å plassere ansvar på et ansikt, tenke logisk og rasjonelt - men også med følelse, kan være en lettelse. Jeg har f.eks. vært rasende på min far, selv om han er borte. Men også forsøkt å sette meg inn i hans kontekst, og dermed fått forsoning. Prosessen har gjort meg selv mer bevisst og opplyst om hva jeg selv ikke kommer til å gjøre med mine barn; bl.a. miste tilknytningen. Selv om de blir tenåringer/vrange/osv. - så vil jeg komme til å se dem i øynene og snakke med de (ikke til, men med....stooor forskjell).

Uansett; jeg undres på at en del foreldre/foresatte «glipper» tilknytningen til barn for tidlig. Dvs gjør barna tankemessige frie fordi det sammenholdes med praktisk frihet. Altså at barn klarer å fysisk utføre mye ganske raskt, og da «overlates»/forlates også da (av nærstående) psykisk støtte.
Avatar

Det er jo en grunn til at jeg er her inne :)

mars 26 2021 - 15:23
Så med all min bagasje kommer ikke uten arr.

Lider blant av flink pike/ skal redde verden/ syndrom og sterkt kontrollbehov og dårlig samvittighet.

Så det er viktig å snu seg å se på sitt " sanne jeg "
Avatar

Trygg havn!

mars 28 2021 - 12:03
Ja voksne skal alltid være den trygge havnen barnet trenger, etter å ha utforsket verden. Så det er en kunst å være det samtidig som bsrnet skal få utfolde seg.

Å rose seg selv og anerkjenne sin baggasje er utrolig viktig. Øver meg på det istedenfor å la den indre kritikeren herje. Har ofte tenkt at det jeg har opplevd er skambelagt og egentlig ingen grunn til å ha det vanskelig.
Til forsiden