Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Røyken

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Røyken

jan 18 2018 - 04:13
Hei folkens
Jeg vil gjerne ta opp dette med røyking er det noen der ute som har har klart å slutte eller som holder på å slutte som har noen tips om hvordan dere klarer det?
Motivasjon og inspirasjon til alle røykere???
Avatar

Re: Røyken

jan 18 2018 - 12:22
Folk har ofte fokus på belønning når vi skal gjennom slike ting, men psykologisk forskning indikerer at vi er mere motivert av muligheten for straff, en muligheten for belønning. Det kan være lurt å prøve å utnytte dette på noen måte.

Feks kan du alliere deg med noen av de som er tettest på deg. Utstyre de med nikotintester og et pengebeløp som du føler vil svi en del å miste. avtalen kan da feks være, at dette pengebeløpet skal doneres til en organisasjon du misliker sterkt, vist de noensinne fersker deg. Du må selvsagt ha en lengere nedtrappingsperiode før du setter i gang noe sånt dog.Avatar

Røyken

jan 18 2018 - 16:37
Men hva om du ikke har noen rundt deg som røyker?
Og egentlig bare konkurrerer mot deg selv og din egen helse?

Noen andre forslag??
Avatar

Hei

jan 18 2018 - 16:39
Er mange som bruker røyken som en slags trøst også eller for å roe nervene
Avatar

Re: Røyken

jan 18 2018 - 20:10
Om du ikke har noen rundt deg som røyker, spiller ingen rolle angående mitt forslag.
At de har syn er vel eneste kriteriet der.
Avatar

Re: Røyken

jan 18 2018 - 20:17
Ikkerøykere har ofte en svært god luktesans da, så vil de kunne kjenne en god stund etterpå om du har røyka. Men hadde en venn bedt meg om å hjelpe slik, så hadde jeg forutsatt absolutt ærlighet.
Avatar

Røyken

jan 18 2018 - 20:59
Er ikke dette jeg mener
Jeg mener hvordan du kan motivere deg selv uten ytre påvirkning
Avatar

Re: Røyken

jan 18 2018 - 21:52
Du mener hvordan du helt alene kan klare å slutte å røyke?

Hvordan virker skrekkpropagandaen mot røyking på deg da? Beskrivelser og bilder av lunger og andre innvoller på røykere, at det lukter helt jævlig for andre, at en får en sånn råtten skalldyr-ånde fra munnen, Tennene blir stygge og tannsteinen blomstrer, at de lekre jentene/guttene skyr en, at en får hang up på å røyke innimellom travel aktivitet, at røyk kortvarig gir stressmestring men i det lange løp øker stressnivået, osv.

Ta et skrulokk-glass med sneiper oppi og ørlite vann, når du blir røyksjuk så skru av lokket og stikk nesa nedi og lukt.

Regnskap over hvor mye penger du røyker for, regnskap over hvor mye tid du bruker på å røyke, hvor mye oppmerksomhet røyken krever av deg, hvor mange leveår den statistisk tar av livet ditt, osv.
Avatar

Røyken

jan 18 2018 - 23:07
Takk for tips
Hva med elektrisk sigaretter for å slutte å røyke?
Til forsiden