Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Religion

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Religion

mai 11 2012 - 21:33
I tider der jeg sliter med tung depresjon og angst, er det for meg en god balanse å ha en god tro og det gjør meg tryggere ifm døden og livet.
Noen her som har betraktninger om det er ødeleggende eller styrkende i Deres liv?
Avatar

Re: Religion

mai 12 2012 - 07:04
Jeg tror ikke så lett på ting og vil gjerne gjøre litt research for å se hva det er hold i. Så langt har en iallefall sett at organisert religion ikke er noe for meg.

Om noen vil tro på det og har det bra med det er det greit for min del, men jeg kjøper det ikke.

Det er dog slik at en kan dra inn en del elementer og se at det ikke er helt mørkt. En trenger dog å strekke seg et stykke utenfor det som er akseptert og det er mange som ikke tør gå dit.

Min opplevelse er vel at alle må finne sin veg. Følger man noen andre vil det alltid bli feil fordi man går bort fra seg selv. En kan jo anse dette til å være gjeldende for mye annet også og dermed dra konklusjonen til at man i det store og det hele lever et uautentisk liv uansett. Det er jo vanskelig å se helhetlig på det slik at det gir mening.
Avatar

Re: Religion

mai 12 2012 - 08:48
Hvis du er troende og styrker din tro. Så ville jeg tru at du kan finne styrke og trøst.
Jeg kjenner flere som er har en sterk tro.
De er sterke og oppegående personer, jeg misunner dem den styrken de har når de møter motgang.

For min del så klarer jeg ikke å tro så sterkt, jeg har mine tvil og mine egene tanker rundt hvordan ting var, er og blir.

Men da jeg var i barneskolenskole alder og konfirmasjontiden, så hadde jeg en sterkere tro. Jeg var veldig med i kristne grupper.
Men det skjedde noen ting i livet mitt, jeg ikke kan se meningen med at ting ble som de ble. Jeg følte at alt var feil, så da trakk jeg meg ut. I steden for å finne styrke, så fokuserte jeg nok på hva som var meningen. Det var nok feil.

Dette ble nok et rotete svar, men håper du klarer å lese hva jeg mener.

Avatar

Re: Religion

mai 12 2012 - 09:37
Jeg snakket her om en personlig tro og nevnte ikke en organisert tro og/eller kultur kristen som mange nok er. dersom jeg skjønte det du skrev rett så mente du at det ike er helt sosialt akseptert å støtte seg til en tro. Dette er jeg enig i, en blir ofte sett litt rart på dersom en forfekter et bibelsk syn i en rekke saker. Jeg føler meg heldig som har en personlig overbevisning.

Å miste/snu seg bort fra sitt livssyn når visse ting skjer i livet er veldig forståelig, men dersom en kommer seg over den kan det være styrkende. Det er for eksempel vanskelig å akseptere at en gud som kun er god og som en alltid har hørt elsker deg, ikke forhindrer at urettferdighet og vonde ting skjer en.

Vi er ikke like og jeg finner det godt å ha min tro, samtidig forstår jeg godt andre som føler seg sviktet eller har blitt i tvil.
Avatar

Re: Religion

mai 13 2012 - 18:52
Jeg er personlig kristen. Har slitt og sliter med angst og tilbakevendende depressiv lidelse. Tro er aldri noen garanti for å slippe lidelse, men lidelsen blir lettere å komme seg gjennom. For meg er det gjerne slik at det er i de dypeste og verste dalene jeg føler at jeg ser mest av Gud.
Til forsiden