Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Rådløs, anmelde?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Rådløs, anmelde?

nov 26 2019 - 18:38
Eksen var voldelig mot meg i helga, og da jeg var hos legen idag mente hun at jeg måtte anmelde ham. Jeg vet jo at det han gjorde ikke var greit, og hun dro fram "tenk hvis han gjør det mot noen andre". Jeg vil ikke anmelde fordi han sliter med blant annet depresjon og selvmordstanker, og nå var han på vei til å komme seg opp og ut, med ny jobb og med å ha tatt tak i rusproblemet sitt. Han har jo ingen penger, men masse gjeld, og forholdet til foreldrene hans er allerede på ustø grunn. Jeg føler at hvis jeg anmelder ham så ødelegger jeg livet hans, og det lille forholdet han har til familien sin. Det går jo greit med meg, merkene er jo på vei bort allerede. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle stå oppi en slik situasjon, men jeg kan jo ikke ødelegge livet hans?
Avatar

Re: Rådløs, anmelde?

nov 26 2019 - 18:55
Du sier at du ikke vil ødelegge livet hans. Men hva om han gjør dette igjen? Vil du la han ødelegge livet ditt?
Avatar

Re: Rådløs, anmelde?

nov 26 2019 - 19:30
Jeg er innstilt på å holde meg unna ham, han skal ikke få sjansen til å gjøre dette mot meg igjen. Jeg er redd for at hvis jeg anmelder ham så ødelegger jeg livet hans, samt at han kommer til å ta hevn på en eller annen måte; fortelle folk ting om meg, etc.
Avatar

Re: Rådløs, anmelde?

nov 27 2019 - 09:37
Jeg kan forstå det. I slike saker blir det en vurdering om hvor stor sjanse det er for at det skjer igjen. Jeg er nok redd for at det gjentar seg siden det skjedde av en grunn og den grunnen er der fortsatt. Samtidig så gir du han et signal om at det er ok å være voldelig. Det er skummelt. Og du gir vel nesten deg selv et signal om at det er ok å være voldelig mot deg. Den er like skummel.

Vær så snill og pass på deg selv
Avatar

Re: Rådløs, anmelde?

nov 27 2019 - 13:46
Det er jo ikke du som ødelegger livet hans med å anmelde, det har han i så fall klart helt fint selv ved å utøve vold mot deg. Du kan snakke med politiet uten at du er forpliktet til å anmelde og også drøfte med dem sjansen for en hevnaksjon fra ham. Gjør han det vil jo tiltalen mot ham bli enda mer alvorlig, men selvfølgelig får du den vonde opplevelsen.

Jeg ville også snakket med politiet om hvor stor sjansen er for at de tar tak i saken, vi hører jo om anmeldte saker som det skjer ikke noe med, og jeg har dessverre opplevd det selv.
Avatar

Re: Rådløs, anmelde?

nov 27 2019 - 14:48
Du kan få politiet til å lage en rapport om saken. Uten at du anmelder han akkurat nå. Men da vet ihvertfall politiet om det. Jeg gjorde det mot en av x'ene mine da han slo meg. Jeg fikk ikke til å anmelde men gjør det som føles best for deg. Du har ikke ansvar for det han gjør med sitt liv.
Avatar

Re: Rådløs, anmelde?

nov 28 2019 - 18:56
Tusen takk for innspill. Det er mye å tenke på
Til forsiden