Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Råd til PTSD og bipolar lidelse?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Råd til PTSD og bipolar lidelse?

nov 26 2016 - 12:41
Hei. Jeg er en 24 år gammel kvinne som sliter med angst, depresjon og bipolar lidelse. Jeg trenger konkrete mestringsstrategier for å take dette. Noen som har noen bra tips for å takle stress? Funker egentlig meditasjon? Jeg står på endel medisiner nå som lamictal og risperdal, men jeg føler risperdalen gir meg søvnløshet men behandler på døgnavdelingen virker ikke overbevist om dette selv om jeg har lest at en vanlig bivirkning (1-10) opplever dette. Hvordan skal jeg gå frem med dette slik at han forstår hva som plager meg??
Avatar

Re: Råd til PTSD og bipolar lidelse?

nov 27 2016 - 12:42
Hei, jeg føler med deg og jeg synes det er rart at du har fått både bipolar, angst, depresjon og PTSD når alle de symptomene er symptomer på PTSD: For det første; jeg forstår ikke at du kan ha både PTSD og være bipolar når symptomene til bipolar er nærmest lik PTSD. Jeg har ekstreme humørsvingninger, men det går innunder PTSD fordi det gir dramatiske humørsvingninger. Jeg har møtt mange forskejllige leger. Noen mente jeg var schizofren og borderline, noen mente at alt går innunder PTSD: Jeg gikk på risperdal når noen trudde jeg var schizofren og fikk syke bivirkninger. Du må holde på ditt. Hvis du ikke liker medikamentet så prøv lavere dose eller bytt, de kommer til å motsi deg, men du må være helt ærlig på hvor ille det er for deg. Du bør bytte så fort som mulig fordi det tar nesten like lang tid å trappe ned som den tiden du har brukt det. Jeg anbefaler truxal, ikke avhenigighetsskapende og mild antipsykotisk effekt, noe som gjør at du ikke mister deg som person.Hvis du ikke når igjennom til legen din så bytt, en annen lege vil nesten garantert ha en annen mening. Det er min erfaring fra døgn, poliklinikk og psykiatrisk.
Avatar

Re: Råd til PTSD og bipolar lidelse?

nov 29 2016 - 03:39
Dette er akkurat det som slo meg her om dagen. Har gått i snart 10 år som bipolar, men jeg tror nå at det heller er PTSD.
Jeg har aldri tenkt over det selv før nå, men det er så logisk at jeg nesten blir sur han som ga meg diagnosen bipolar.

Når det gjelder bivirkninger på medisiner, stå på med hva du sier. Du vet hva du opplever og du vet hva du føler.
Jeg ble fortalt i 4 år at det jeg følte ikke stemte.. så jeg sluttet og følte meg frisk. (bortsett fra det med angst og stress)
Medisiner kan ta opptil et halvt år før de virker, og noen ganger gir ikke bivirkningene seg.
Gi legen din pakningsvedlegget hvis han eller hun ikke tror på deg.

Meditasjon fungerer litt, men ikke når det virkelig gjelder føler jeg.
Hypnose derimot, har hjulpet masse. Har lært egne teknikker så jeg får sove, og kan stresse helt ned når hjertet går amok.

Prøv litt selv med meditasjonsmusikk fra you tube eller spotify, legg deg på et sted som er godt for deg å være, slapp av i hele kroppen og pust. Pust normalt, dypt og se for deg at alt som plager deg forsvinner fra kroppen når du puster ut.
Jeg føler meg hvertfall roligere til sinns etter en halvtime:)
Lykke til <3
Avatar

Re: Råd til PTSD og bipolar lidelse?

nov 29 2016 - 22:32
Jeg kom på noe som funket for meg, men det er dyrt så jeg stoppet med det. Akupunktur gjorde underverker akkurat der og da. Utrolig deilig, føltes ut som vival (sterk beroligende). Etter hvert avtar effekten noe, men akupunktur ga alltid beroligende effekt. Det løser opp spenninger man får når man stresser osv. Men koster sånn mellom 400-600 per gang :/ en bra psykolog med driftstilskudd er både billig og bra, men gir effekt mer i det lange løp og ikke akutt her og nå som akupunktur :D

Jeg vil bare legge til at jeg har hørt om mange som har fått bipolar, schizofreni, boderline osv. fordi de aldri har turt å si sine traumer høyt. Ikke er det noe galt i de diagnosene, men det blir litt feil når det ikke er det. Jeg fikk streng beskjed om at jeg måtte komme opp med et traume for å kunne få PTSD, jeg ble dritnervøs og punget ut med hele livet mitt, legene/psykologene stirret på hverandre og jeg fikk PTSD kontra alt det andre. TIl gjengjeld ble jeg sittende alene med alle mine traumer og innlagt mange ganger etterpå, men det er en annen historie,
Avatar

Re: Råd til PTSD og bipolar lidelse?

nov 17 2019 - 12:07
Man får ikke manier ved PtSD
Skjønner ikke hvordan det kan forveksles

Og også bipolare kan ha opplevd traumer
Til forsiden