Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Quetiapine - slutte?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Quetiapine - slutte?

des 25 2015 - 16:53
Hei, i Oktober satte psykiateren min meg på Quetiapine for å hjelpe meg å sove, bruker 100 mg, og lurte på om det kan bli noen bivirkninger av å slutte brått, selv om det er lav dose?
Avatar

Slutt

jan 12 2016 - 02:47
Slutte? JA definitivt! Jeg fikk de pga søvnproblem for 4 år siden, og siden jeg var trøtt så kjørte jeg på. Jeg leste ikke noe om medisinen bortsett fra at det egentlig var for schizofreni. Jaja må være den største feilen jeg har gjort..
For det første ble jeg veldig fort til en zombie, hodet fungerte ikke og enkle oppgaver tok ettervert laaaang tid..
For det andre (Neida, blir ikke avhengig sier legen) så ble jeg skummelt avhengig. Skulle jeg finne på å såve hos noen andre måtte medisinen være med. For det ble umulig å såve uten.
Cirka 1.år inni bruken prøvde jeg å slutte og det endte med smerter i hele kroppen mens jeg var våken 4 dager i strekk uten å klare å såve litt engang! Ble jo selvfølgelig så lei og sliten at jeg begynte igjen. For snart 1. år siden fikk jeg nok og kastet alle pillene for nå skulle jeg slutte. Etter 6-7 dager (husker ikke helt) uten søvn klarte jeg endelig å duppe av litt, og det måtte en halv liter sprit til. De influensa lignende symptomene og smertene varte en mnd ca.
Etter 5-6 måneder begynte søvnen å bli normal igjen og idag blir den fortsatt litt etter litt bedre.
For det tredje så har jeg nå 3 år i livet mitt perioder med lange blackouts.
For det fjerde så kjenner jeg bare en som er fornøyd med Quetiapine, og han har faktisk schizofreni.

Alt dette og all elendighet den medisinen har gitt meg vil jeg ikke unne noen..! Idag er jeg fortsatt ikke helt meg selv. Har fortsatt "hjernetåke" eller hva det heter. følelse av å være innestengt i hode på en måte.
En stund etter jeg slutta søkte jeg mye på nette og leste masse rart av studier og erfaringer. Kunne ønske jeg gjorde det før jeg begynte på medisinen. Synes det er utrolig at leger skriver ut en så potent medisin til folk som ikke trenger den, MEN får den pga den sløvende bivirkningen. Blir irritert og skjønner ikke at leger har lov å skrive ut quetiapine som om det var godteri. ARG..... Så ja, min mening er at du burde slutte med en gang før du blir potetmos i hode.

Ble litt langt. Men får litt småpanikk når folk spør om den medisinen.

Siste tips: Søk alltid på legemidler før du begynner på de. Les helst studier og erfaringer fra USA eller vertfall større land enn Norge.
Avatar

Quetiapin -

jan 13 2016 - 16:36
Jeg har stått på større dose enn det for søvn - trappet ned 100mg per uke når jeg skulle prøve være uten. ingen trøbbel. Litt drømmer bare.

MEN som alle medisiner er det en grunn til at man er satt på dem. Om ulempene utveier fordelen med å ta en medisin er det naturlig å ønske slutte - eller om man tror det ikke lenger er behov - men gjør det ETTER å ha snakket med den legen som satt deg på det!!!

Alle legemidler har virkninger og bivirkninger - å lese på nett er ikke spesielt smart med mindre en vet hvordan en skal kontrollere kvaliteten på det en leser. søker man etter negative sider ved en medisin - så finner man en million sider med negative ting med den medisinen.

Generelt vil færrest bivirkninger forekomme ved gradvis opp/nedtrapping over lengre tid, men snakk med psykiateren din om det!!
Avatar

Re: Quetiapine - slutte?

jan 16 2016 - 16:51
Jeg ble satt på medisinen quediapine mot tankekaos og diverse, men også for søvnen (da ikke depot tablettene, men den andre som beroliger en). jeg sto på 100 mg iløpet av dagen. Men den ga meg kun virkning på søvn. ikke på noe annet. jeg sto på 50 mg hver kveld, og jeg sovnet greit, og sov greit igjennom hele natta. Men jeg våknet også greit. eller, ihvertfall ikke dårligere enn jeg gjorde før jeg starta på den. uten den, så våkner jeg mange ganger om natta opp av panikk, og full angst. igjen og igjen og igjen. og quediapine som sovemedisin er mye bedre enn sovemedisin selv. mange kan en ikke kjøre bil hele dagen etterpå. noen om formiddagen. Men du bør nok trappe ned om du skal slutte på den. jeg selv blir ingen zombie av denne medisinen.

(refererer til deg over her mest som skriver så mye negativt om medisinen. flere av de jeg kjenner som går på denne, ahr det greit med denne medisinen. og sier ikke mye negativt om den ;)
Avatar

Re: Quetiapine - slutte?

jan 23 2016 - 16:10
Er den del som får de for å sove. Jeg bruker de også. Men hvis man trapper ned over tid, så går det nok bra. Men du blir nevne det til legen din at du trapper ned.
Avatar

Gammelt innlegg, men kommenterer likevel

juni 18 2019 - 00:03
Jeg står på 600mg for å sove.
Bivirkninger, økt vekt, null kortidshukommelse, svette og rare drømmer.
Hørte i går på radioen at Seroquell er farligere og har MYE mer bivirkninger enn først antatt.
Jeg skal ta kontakt med lege for å bytte (igjen) til noe annet for søvn.
Håper det går greit å komme av den.
Til forsiden