Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Pyskisk helse og arbeidsgiver

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Pyskisk helse og arbeidsgiver

mars 25 2012 - 12:55
Noen som har erfaringer med å fortelle sin sjef og kollegaer om sin sykdom ???
Har bittert fått erfare at mange arb givere er veldig uempatiske og vansklige når det kommer til pyskiske problemer i en jobb sitvasjon .

For å ikke snakke om holdninger til Nav ansatte !!!

Har erfart at det beste er å ikke fortelle .. Noen som vil dele sine erfaringer og opplevelser ???

Takknemmelig for svar !
Avatar

Re: Pyskisk helse og arbeidsgiver

mars 25 2012 - 14:44
Å bli møtt med forståelse er jo ganske umulig ffra en som ikke forstår. Det er vel kanskje litt av saken. Jeg tror nok det kan lønne seg å være ærlig.
Jeg måtte i grunn være åpen om dette for jeg lot det gå altfor langt. En hadde da ikke noe valg lenger og jeg ble vel nesten overrasket over responsen en fikk på det. Det var ikke noe dømmende som var ute og gikk og dem prøvde også å hjelpe der dem kunne. Det er dog lite en kan gjøre når det er helt andre ting som er årsaken til problemene.

Jeg har snakket med en god del folk over de siste årene og lest mange historier. BIldet som kommer frem er alt annet enn vakkert og jeg føler vel nesten at jeg hører med til unntakene. Nå er det en gang slik at en gjerne hører mer om det som er sterkt ladet og det kan føre til at en får høre mer om det som er negativt enn det som er positivt. Det gjør det liksom ekstra ille å skulle prøve seg på å fortelle noe som helst.

Jeg har vært tilbakeholden i min egen situasjon og ikke lagt frem mer enn jeg må. Det har kommet mer og mer der også. En var innom psykiatrien og der ble det fort litt heavy så jeg følte jeg måtte tone det ned. Ved å studere litt på egenhånd har en fått mer innsikt i egen problematikk og ser at det fort kan oppstå konflikter i forhold til forståelsen. Det er en individuell sak som gjerne ikke kommer frem i det generelle systemet. En må nesten ha litt flaks for å treffe på en som trer igjennom det rent tekniske og ser mer på de menneskelige aspektene av det hele. Akkurat der har en vært vldig heldig på alle måter fra arbeidsgiver, lege, psyk. og NAV. På mange måter har det ikke vært behov for nebb og klør.

Det er fortsatt en del ting som må avklares og denne ventingen er jo utrolig trasig. Det kjennes liksom ut som at en sitter helt fast. Har vært litt frem og tilbake også for å se om en kunne komme seg igjennom et slikt tiltak for å teste ut funksjonsevnen. Det er vel noe av det verste en har vært med på tror jeg. Akkurat hva som skjedde vet jeg ikke, men kroppen hadde tydelig bestemt seg for at det opplegget skulle den alldeles ikke være med på.

Driver med litt studier som går ut på det å ha økt sensorisk persepsjon og det later til å kunne være noe som kan gi mer ro på sikt. Etter alt en har gått igjennom så viser det seg slik at folk kanskje er litt mer forskjellige enn det en skulle tro. Og dette systemet som er basert på at alle er like kan være ødeleggende siden det skaper en motforestilling innen selvet til dem som havner litt på siden av det "normale". Eller da de generelle trekkene. Igjen så kan en jo lett se hvordan dette skaper en opplevelse for den det gjelder at en føler seg enda mer utenfor fordi mye er basert på det generelle og vil ikke fungere for den som er litt annerledes. Så havner en enda mer utenfor og følelsen blir enda verre. Og det er gjerne ingen som forteller deg hvorfor det skjer. Så sitter en der med to valg. Finne ut av det selv, eller lide seg igjennom en hverdag som en ikke forstår.

Nå havnet man vel litt off-topic her da. Har en tendens til å rulle på når en først er kommet i gang.
Avatar

Re: Pyskisk helse og arbeidsgiver

mars 26 2012 - 18:02
Hei!

Jeg sitter å vurderer om jeg skal fortelle arbeidsgiver om min psykiske lidelse men tør ikke ennå. Har ikke lyst å bli stemplet liksom. Hadde vært mye lettere å hatt to knekte bein, da ville man møtt ganske stor forståelse:)

Derfor biter jeg tenna sammen, men spm er hvor lenge jeg orker. Hender jeg tar en fridag i nye og ne. Skylder på omgangssjuke osv. Men av og til føler jeg sterkt behov for å kunne omlagt arbeidet mer slik at jeg fikk roet ned kroppen og hodet.

Det var litt offtopic men. Er det samme situasjon du er i?
Avatar

Re: Pyskisk helse og arbeidsgiver

mars 26 2012 - 19:57
Jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver OYSTEIN 1983,
Har valgt å ta opp mine problemer med arb giver men møter bare tomme fraser og null forståelse ,, med kommentarer som :"" psykiske ting er ikke sykdom " og" Ingen lege skriver sykemelding på psykisk grunnlag "" .
Min arb giver ringte til å med min lege og forlangte å få vite alle detaljer om meg og min sykemld grunnlag . Legen min nektet selvfølgelig min arb giver dette ! Og da fikk jeg tlf daglig i en lang periode . Så jeg endte opp med å slå av min tlf ..
Så nå sier jeg ingenting på de oblitoriske møtene vi er pålagt å ha !
og får mere fred ... Men jeg bytter nok jobb så fort noe nytt dukker opp ..
Avatar

Re: Pyskisk helse og arbeidsgiver

mars 26 2012 - 20:12
Veldig kjipt å møte sånn respons når man allerede er i en vanskelig situasjon. Har du vært sykemeldt lenge fra jobb? Hvis arbeidsgiver oppfører seg sånn så kan han/hun drite og dra. Men føler du at du kan dra tilbake til samme arbeidsplass når du er frisk?

Jeg er redd for å sykemelde meg på grunn av hva andre kommer til å si/mene. Venner og familie er greit. De vet allerede at psyken har vært litt tynnslitt i flere år:) Tenker at hvis jeg sykemelder meg vil det være vanskelig å komme tilbake i jobben sånn sosialt. Det er ihvertfall det scenarioet jeg lager i hodet mitt:) Av ot til når det er stressende tilstander på jobb håper jeg nesten å bli påkjørt eller no så jeg kan slippe å være på jobb. Ganske rart, men trangen til å slippe unna ubehaget med å være på jobb kan være stort.
Avatar

Re: Pyskisk helse og arbeidsgiver

mars 28 2012 - 18:10
De på jobben kan jo merke vis du e stillie og har en dårlig dag!
Dette har jeg erfart og får spørsmål om d går bra med meg? og sier at jeg er så unormalt stille i dag!

Hva ska man si da????
For å ikke føle seg ganske dum og inneslutta og vil bare gjemme seg helst den dagen!
Skulle Ønske jeg kunne skjule ting, men de dårlige dagene kjem etter deg uansett på jobb!
Jeg liker å prate me folk på jobben, men når den dårlige dagen kjem da e jeg ikke pratsom..
Avatar

Re: Pyskisk helse og arbeidsgiver

mars 28 2012 - 18:18
forlatt du kan jo si at du bare er litt sliten
Avatar

Re: Pyskisk helse og arbeidsgiver

mars 28 2012 - 18:53
oversnart: Har det hjulpet deg å si d p jobben?

Jeg har ikke kjærest eller barn, hvordan ska jeg si jeg er sliten, jeg har jo bare meg!
Avatar

Re: Pyskisk helse og arbeidsgiver

mars 28 2012 - 19:52
Nå vet jeg ikke hvordan andre menensker reagerer, men selv om jeg har barn skjønner jeg da at andre mennesker som ikke har det kan være sliten alikevel alle kan da være det fra tid til annen.

Jeg bare tenker at jeg om noen sa til meg jeg er bare litt sliten idag så hadde jeg akseptert det og ikke tenkt stort mer over det. Mens hvis jeg så personen ikke virket sitt normale selv men svarte neida alt er bra så ville jeg lurt mer på hva som lå bak.
Men klart om personen var sliten veldig ofte ville jeg nok foreslått en tur til legen eller tenke at den hadde dårlig søvnvaner. Jeg ville ikke tenkt at personen sliter psykisk.

men som sagt det er jo bare meg. Og det var min forslag til løsning, betyr ikke at det er svaret for deg. :)
Avatar

Re: Pyskisk helse og arbeidsgiver

mars 28 2012 - 20:08
oversnart: Takk for svar og tips :) ska prøve å tenke på dette når jeg har noe dårlig dag!

Joda man kan jo ta en lystløgn å si at man sov ikke så bra i natt, så e litt sliten i dag!
Avatar

Re: Pyskisk helse og arbeidsgiver

mars 31 2012 - 17:47
johnny 81 -hvorfor skriver du om deg selv i 3. person? (en..)
Til forsiden