Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Psykologtime?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Psykologtime?

des 6 2019 - 13:46
Jeg er så lei meg nå. Jeg og min samboer har i lengre tid gått til familievernkontoret vedr. svært ugunstig relasjon i parforholdet vårt både for meg og barna. Vår terapeut kaller det «psykisk vold» mot meg fra min samboer.
Jeg får god oppfølging av saker rundt vårt forhold mens jeg forsøker bli sterk nok til å bryte relasjonen. Men mine personlige problemer mener familieterapeuten at jeg må ta med en psykolog, og det er også disse som forhindrer meg i å bryte relasjonen.
Jeg har forsøkt via fastlegen min vedr. henvisning men fikk avslag grunnet kapasitet. DPS mener fastlegen min bare jeg kan glemme da jeg ikke er suicidal.
Finnes det virkelig ingen annen vei jeg kan gå?
Jeg har ikke økonomi til å betale 900,- per gang for en privat psykolog.

Hva gjør jeg videre?

Avatar

Re: Psykologtime?

des 6 2019 - 15:59
Du skal kunne søke blant alle psykologer i ditt område med offentlig støtte, som betyr at du bare betaler egenandel frem til det dekkes av frikort. Google helsenorge + avtalespesialister, så får du opp en liste. Høres ut som du bare har prøvd å søke til en eller to?
Avatar

Re: Psykologtime?

des 9 2019 - 01:02
Er i lignende situasjon som deg med at jeg får avslag på DPS og klarer ikke å finne en behandler med ledig kapasitet og driftsavtale.

Du kan be legen henvise til et annet DPS da det er fritt sykehusvalg. Så anbefaler jeg deg å klage på et avslag om du får det.

Ellers så har kommunene også helsetjeneste, om du kan greie deg med å prate med en sykepleier.
Avatar

Re: Psykologtime?

des 9 2019 - 19:30
Har man jobb så klarer man som regel å skrape sammen en tusen lapp annenhver uke. Husk på at det er livet ditt det er snakk om, jeg har selv gått en stund hos privat behandler og for meg er det verdt hver eneste krone!
Avatar

Re: Psykologtime?

des 16 2019 - 13:53
ingeningen: Vil råde deg til å være forsiktig med å anta hva folk har av jobb og inntekter til å dekke privat behandling, og heller stole på at de har god nok oversikt over hva økonomien dekker. Hvis du vil oppmuntre til å prioritere den type utgift, så forhør deg heller om mulighetene for å gjøre endringer i budsjettet som frigjør midler, men ikke gå utifra at det alltid lar seg gjøre.
Avatar

Re: Psykologtime?

des 16 2019 - 15:46
har due IKE jobbe klare du å og skrape samen en tusen lapp tile annaher uke
di ere ikke mye å bruka penger på åg gjøre

hare du ikke hatt sparekonto gjennom hele din oppvekst? der sparte i
så i alltid har til overs og slippe slite økonomisk


kefor ere bare di med jobb som klare skrape sammen penger såe di har råd til noe som psykologe?
ke med alle osse andre som ike har jobb som meg men har godte med penger 900 000 kr

dete ere alltid muligheta å spare
du må bere se annorlendes på det
slutt å dusje fore spare peng av det går mye vannutgifter å dusje
å dete ere heler ikke såe miljøvennlig å dusje fore ofte dae det gåre mye co2 av dete
ikke bry deg om hullete og kler som lukte
ikke bry deg om skitten
ikke bry om no
bere se i deres vegg å sove hele dagen
tenk pengesparing på alle mulige områder åe ver kreativ dete har i vert å nåe sitter i på mye penger til overs som 900 000 kr dete starte en plass

det stare med dere selv
dere kan få til hva dere vil
som hvise vil ha mye penger
da kane dere få til det bare spare å tenke nytt som ikke dusje for ofte da di koste peng og ere stort co2 utslipp på det å ere klimaversting å dusje og vaske for ofte åe alt annet utgifter deree har se påe det å kutt kutt kutt trenger ikke alt

vere fornøyd med lite vere fornøyd med dine vegg som venn treng ike no mere så lenge hare 900 000 kr på konto å godte med peng til dete tyter ut av ørene
Avatar

Hei

des 16 2019 - 22:52
Enig med gummihjerte her.syns ikke du skal gi opp det med å søke behandlere med avtale.Det kan hjelpe deg mye men ikke gi opp.Monstermeg du driver og skriver provoserende ting og anbefaler folk å ikke dusje ikke ha god hygiene.sKjønner du ikke selv hvor ekkelt det er å ikke dusje og ha så dårlig hygiene at det lukter vondt av en.Nei det er ikke en god måte å spare penger på.mIndfull ikke gi opp bare stå på og søk behandlere med avtale el har legen pratet om psykiatrisk sykepleier? Kanskje det kan være noe.Har du fast avtale om støtte av fastlege? Får du oppfølging av legen
Avatar

Re: Psykologtime?

des 18 2019 - 23:50
Jeg er helt rysta over at det skal være så vanskelig å få hjelp i dag.
Du er jo i en vanskelig situasjon, og du må komme deg vekk fra en mann som driver med psykisk vold. Som er mye verre en fysisk vold.
Siden du har barn og går på familievernkontoret er vel barnevernet innblandet? Jeg hadde fått de til å betale privat psykolog. Det vil de gjøre. Dette er til barnet beste.

Avatar

Re: Psykologtime?

des 21 2019 - 22:26
Jeg ble selv henvist til DPS i sommer, tok ca. En måned før jeg fikk min første time. Jeg ble henvist pga angst, og er nå under utredning hvor symptomene mine peker mot angst og depresjon. Det koster ca. 360kr hver gang, jeg har frikort nå, og går en gang i uka. Så det ville vært mer om det hadde vært privat, så veldig glad for at jeg får gå til DPS.

Jeg er på min tredje behandler siden september, da jeg har flytta og en behandler sa opp jobben sin. Det har vært en lang og frustrerende prosess, men jeg har en time igjen før jeg får en endelig utredning. Problemet er som du nevner, kapasitet. Jeg har fått beskjed om at det ikke er sikkert jeg kommer til å få videre behandling, noe som er veldig sykt. Og siden jeg ikke er 100% suicidal så minsker det jo sjansen litt. Jeg krysser fingrene for at jeg får behandling, for gjør jeg ikke det så blir jeg sikker suicidal.

Det tok lang tid før jeg også ble henvist, jeg sa til legen at jeg var deprimert, men fikk som svar at jeg ikke var det. Men da jeg møtte opp på legekontoret nesten annenhver dag i to uker pga angst så ble jeg faktisk henvist videre. Jeg fikk tross alt ikke sove pga angsten.

Jeg ville bare prøvd og prøvd til jeg fikk en henvisning. I verste fall så får du kun utredning og ikke behandling, men utredningen er det første skrittet i hvert fall. Jeg anbefaler deg å bare mase til du får ledig tid, om ikke din fastlege vil, så prøv å bytt lege. Du ser jo behovet for hjelp bedre enn noen andre gjør, så jeg heier på deg!

Masse lykke til!
Til forsiden