Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Psykolog med stort fravær

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Psykolog med stort fravær

mars 28 2021 - 03:47
Både kjæresten min og jeg sliter med psykiske problemer, og vi går begge til behandling hos psykolog.
Min kjærestes mentale helse er ganske skjør, og hen takler ikke motbakker så godt.
Jeg har blitt fortalt at hen har et veldig godt forhold til psykologen sin, men det er noen ting jeg reagerer på, og vil gjerne høre hva dere tenker.

For det første, reagerte jeg på at psykologen fortalte at hen ikke kom til å jobbe med dette veldig lenge, og heller ville jobbet i bar eller noe. Er ikke det en litt rar ting å fortelle pasienten sin?

For det andre så sier hen stadig. at "jeg åpner meg mer for deg enn det jeg egentlig skal". Jeg vet ikke om dette er bra eller dårlig, men kjæresten min mener at hen setter pris på det. Da blir de liksom kompiser, og de bruker mye av timene på å bare prate om fast og løst.

Men det jeg er mest bekymret over, er at psykologen stadig avlyser timer, gjerne flere uker på rad, og sånn har det vært under hele behandlingen. Jeg skjønner at det er strenge regler nå rundt pandemien, og at man ikke kan møte på jobb dersom man har symptomer. Men dette skjer veldig ofte, og min kjæreste har jo krav på behandling, og trenger det sårt.
Det at psykologen stadig avlyser får negative ringvirkninger. Min kjæreste skrur seg helt av ved hver lille motbakke hen møter, og det gjør at daglige gjøremål går tapt. Hen orker heller ikke møte folk, og jeg ser hen nesten aldri, noe som igjen gir negative konsekvenser for meg, osv.. De gangene vi sees, kan hen bli lett irritert på meg, og ting går rett og slett ikke så bra.
Jeg er bekymret for om det egentlig er noe god hjelp å få for hen når hen må vente i usikkerhet på om psykologen dukker opp til neste time eller ikke. Sikkerhet og stabilitet er jo noe av det første en trenger for å bli frisk.

Jeg har ikke snakket med kjæresten min om dette enda, men jeg lurer på om jeg bør lufte det å kanskje be om å bytte behandler? Slik jeg ser det, ville det kanskje vært sunnere å være mindre kompis, og heller få snakke med noen som er mer stabil og fokuserer mer på behandlingen.

Er det noe annet man kan gjøre? Vi trenger tips og råd.
Avatar

Hei

mars 28 2021 - 17:12
Tillit mellom psykolog og pasient er viktig.Jeg må innrømme det er veldig rar ting å si at psykologen heller ville jobbet på bar og at han ikke skal jobbe lenge som psykolog for det skaper utryghet.hvor lenge blir behandler er lett å tenke da.Og dette med at de skal være kompiser det blir jo galt også.Det er viktig også at man føler seg som menneske hos behandler og ikke er hele tida anspent så kanskje psyk9logen spøkte men han høres litt uansvarlig ut.Dette med timer nå er det jo corona og ting har vært annerledes enn ellers men likevel å avlyse så mye er jo dårlig rett og slett.Kjæresten din trenger forutsigbarhet og stabilitet og for meg høres det ut som han ikke får den stabiliteten.Har han fått forklaring for hvorfor timene er avlyst? Du skriver du ikke ser han så ofte jeg syns absolutt du bør prate med kjæresten din om dette hva som foregår og spørre han om det er greit at du ringer psykologen og spør hvis han ikke takler det.Prat med kjæresten og si at du vil støtte han og hva han trenger hjelp til.Jeg syns jo selvfølgelig kommentarene til psykologen er sære spesielt den at han ikke har tenkt å bli der lenge for det skaper utryghet automatisk.Stabilitet og forutsigbarhet er veldig viktig.Prat først med kjæreste så finner dere nok ut av det.Stå på.Heier på dere.
Avatar

Re: Psykolog med stort fravær

april 21 2021 - 18:57
Hei
Mitt beste råd er boka "skadelige " samtaler av Jørgen Flor, psykolog , medlem av etisk råd psykologforeningen.
Den dekker det meste som er viktig innen terapi. Den forteller også om rettigheter som pasient/klient.
Det å gi noen den store tilliten det er å åpne opp for en psykolog er en alvorlig sak og det er det ikke alle som vet.
Og så , størst av alt ; Stol på deg selv !
Til forsiden