Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Psykisk syke sammem

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Psykisk syke sammem

des 2 2021 - 13:42
Hei, er det så lurt at psykisk syke mennesker søker sammen? Jeg mener, en ting er å få støtte og fellesskap i at andre sliter med det samme som meg, men jeg har jo ikke så veldig godt av mennesker som er som meg?? Har dere noen tanker om dette? Jeg skjerper meg rundt mer "normale"
Avatar

Re: Psykisk syke sammem

des 2 2021 - 15:58
Jeg tror at begge delene er viktig. De som ikke er syke skjønner enda mindre av deg, mens de "friske" representerer verden. Som også er syk, men det er nå engang verden.

Høres ut som du har det bedre nå med de som er friske, og det viktigste er å ha det bra.
Avatar

Re: Psykisk syke sammem

des 3 2021 - 05:05
Ikke noe fasitsvar på dette. Det vil avhenge av hvilken grad de involverte er i stand til å se seg selv og sine egne _psykiske lidelser_ utenfra. ("Psykisk sykdom" er et rent juridisk begrep som ikke har vitenskapelig gyldighet, da det ikke finnes noen objektive kriterier å definere det ut fra.)
Avatar

Tja

des 3 2021 - 08:40
Det er vel veldig få som har så mye innsikt om egen psykdom? Hadde man hatt det hadde det vært enklere å endre oppførselen, tror jeg
Avatar

Re: Psykisk syke sammem

des 3 2021 - 11:21
Jo, de finnes. Men det er helt individuelt, og miljøfaktorer spiller også inn. På den positive siden kan man utveksle kunnskap og erfaringer, på den negative siden kan det fort bli et ekkokammer der alle har de samme blindsonene.
Avatar

Re: Psykisk syke sammem

des 3 2021 - 14:10
Hei. Du kan forestille deg at mental helse er en kontinuerlig spiral som enten kan sirkulere oppover eller nedover. Hvilken retning den går er avhengig av sin psykiske tilstand. Når spiralen går nedover så føler man ensomhet, isolasjon, sinne, frykt og angst. Grunner til dette kan være tanker som "Jeg er ikke bra nok", "Jeg skal ikke føle dette", "Jeg skal ikke ha disse tankene", "Det er noe feil med meg". Og når man grubler på dette så vil spiralen fortsette å gå nedover. Det skal også sies at samfunnet bidrar sterkt til dette. Sosiale media som skriker ut "SÅNN HER OPPNÅR DU SUKSESS", "SE BRA UT MED DETTE MERKE", "FÅ DRØMMEKROPPEN NÅ!". Folk blir ledet til å tro at lykke og glede kommer av overfladiske oppnåelser som utdanning og status.

Når spiralen går oppover så praktiserer man takknemlighet, empati, kjærlighet og forståelse. Man vil føle seg mer åpen og mottakelig. Det starter at man aksepterer seg selv for den man er og videre et ønske om å dele seg selv. Livet føles best når man kan skape kontakt og kjærlighet med seg selv og andre

Avatar

Re: Psykisk syke sammem

des 3 2021 - 14:22
Prosjekt Fellesskap søker forresten folk til å være med på å bygge opp prosjektet. Fellesskapets plattform er laget i discord og vi har behov for moderatorer, aktivitetsarrangører, rådgivere og support. Ønsker du å bli med, send meg gjerne en melding :)
Avatar

Prosjekt fellesskap

des 3 2021 - 17:03
Jeg benyttet meg av inviten, men for det første gikk det ikke an å skrive der inne og for det andre var det helt dødt der inne til tross for flere brukere?
Avatar

Re: Psykisk syke sammem

des 3 2021 - 17:13
Hei. Prosjektet er ikke ferdig og dermed ikke tilgjengelig enda. Vi jobber med å sette sammen et team for å kartlegge samt dekke behovet for folk flest. Det skal være tilgjengelig for unge og voksne, så hjelpen og målsettingen må være på plass først

For de som ønsker kan også legge meg til på discord SeekerOfTruth#1999
Jeg er en mann ved 30 årene og bor i Lillestrøm området.
Til forsiden