Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Prokrastinasjon, mye tenking, dårlig fokus, mm.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Prokrastinasjon, mye tenking, dårlig fokus, mm.

okt 20 2021 - 22:19
Heisann,

Foruten om depresjon og noe angst, så har jeg noen andre mentale plager som jeg føler påvirker livet negativt i større eller mindre grad. Jeg lurer på om noen andre her føler seg hjemme i det jeg skriver, enten en eller flere ting. Jeg er usikker på hvor jeg egentlig vil med dette, men tanken var vel kanskje bare å finne ut om det er enkelt og greit en del av personligheten, eller om det faktisk ligger noe mer bak.

Overdreven prokrastinasjon, og dårlig fokus. Jeg føler jeg utsetter ting alt for mye, ofte så langt det går. Dette merket jeg spesielt godt da jeg fikk kontorjobb. Jeg slet ofte med å gripe fatt i noe som helst. Fokuset var også ofte så dårlig at jeg kunne klikke meg inn og ut av vg.no eller lignende hundrevis av ganger i løpet av en arbeidsdag - bare for å se den samme forsiden om og om igjen. Da jeg gikk over til hjemmekontor ble det spesielt ødeleggendes, og også når jeg forsøkte meg på diverse selvstudier.

Tenker for mye - tankene går over til andre ting. Eksempelvis bøker. Det er mange bøker jeg ønsker å lese, men jeg klarer det rett og slett ikke. Jeg leser en side og to, og så plutselig er hodet over på andre ting. Ofte leser jeg videre, bare for å så våkne til og innse at jeg faktisk ikke har fått med meg noe av det jeg leste de siste sidene - og må bla tilbake og begynne igjen. Føler jeg generelt sett bare tenker for mye. Tenker hele tiden. Det å legge seg om kvelden er nesten som å legge seg ned for å snakke med meg selv.

Det å ikke følge med i nuet (går kanskje litt på det forrige?). I samtaler, gjerne hvor den andre parten har mye og si, skal fortelle eller forklare meg noe, så tenker jeg på helt andre ting. Jeg er ikke fjern, og nikker gjerne med eller si ja osv. Men det han/hun sier forsvinner helt for meg, og jeg hadde ikke hatt kjangs i å gjenta det.

Mister interessen for ting altfor tidlig. Som person føler jeg meg ganske kreativ, og har i løpet av livet kommet opp med mange gode idéer, prosjekter og ting jeg vil gjøre. Dette er jeg da superfokusert på i noen dager, og så dør det helt ut. Selv om jeg vil fortsette med det og gjøre det ferdig, så klarer jeg ikke å ta tak i det igjen. Det blir bare liggende. Det gjelder vel egentlig alt - ikke bare prosjekter og den slags. Veldig interessert, og så plutselig ikke.

Sliter med å huske ting, og lagre ting. Dette er spesielt pinlig for meg. Eksempelvis, jeg har bodd samme sted i årevis nå, og klarer ikke å huske lokale stedsnavn som jeg så absolutt burde kunne. Dersom andre snakker om et sted, så bare later jeg som om henger med. Enda verre, så gjelder det også slektninger og andre som jeg burde huske navnene på. Praktiske ting også - min far er veldig flink med å forklare praktiske ting for meg, for eksempel verktøy eller noe i garasjen, men det går bare inn det ene øret og ut det andre.

Ja. Det var vel det. Jeg trodde jeg hadde flere ting på listen, men dette er vel kanskje de verste. Ble litt mye tekst dette, så takk til den som tok seg bryet med å lese. Men ja, jeg vet ikke. Kjenner noen andre seg igjen i dette? Er dette problemer for andre? Noen gode råd eller tips kanskje? Jeg føler dette, så uskyldig som det virker, har påvirket meg mye i livet, og så lenge jeg kan huske. Så ja, glad uansett hvilke tanker du har å komme med.
Avatar

Kjenner meg igjen.

okt 20 2021 - 22:51
Hei. Takk for at du delte dette. Jeg har slitt med utsettelse i alle år, og har prøvd å ta i tu med det nå og da, men så bare "renner det ut i sanda"

Har også vanskelig for å fullføre håndarbeidsprosjekt når jeg begynner på noe, men det som kan hjelpe meg er å begynne på et nytt prosjekt! :) Det høres kanskje litt rart ut, men det hjelper for meg.

Husk at du er enormt verdifull!
Avatar

Hei Monica

okt 21 2021 - 12:34
Takk for dine tanker. Jeg kan gjerne begynne på nye prosjekter, støtt og stadig, problemet for min del er vel at jeg ikke blir ferdige med noen som helst av de. Men ja, slik er det vel bare. Det siste du skrev var veldig fint - takk!
Avatar

Re: Prokrastinasjon, mye tenking, dårlig fokus, mm.

okt 22 2021 - 04:58
Jeg deler opp oppgaver eller prosjekter i små deler som jeg skriver ned som nummererte punkter også kan jeg huke av vært punkt som er gjort, på den måten virker prosjektene mye mer overkommelige med masse små bakketopper istedet for ett gigantisk fjell, også kan man enkelt se progresjonen og føle at der er fremgang. Man kan bryte prosjektet ned i så små deler man måtte ønske, jo mindre deler jo lettere blir det å gjøre litt å litt. Over tid når man jobber slik så kan det hjelpe på prokrastinasjonen og man blir flinkere til å få ting gjort.

Dette fungerer kansje best på private prosjekter uten deadline da.
Til forsiden