Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Problemer på hjemmefront med samboer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Problemer på hjemmefront med samboer

feb 9 2017 - 09:52
Problemer på hjemmefronten
Jeg skriver dette innlegget fordi jeg må få alt det jeg sitter inne med ut og fordi jeg lurer på om det er noen som er i samme situasjon som kan gi med litt råd eller feedback på min opplevelse.

Hvor skal jeg begynne? Jeg har seriøse problemer i mitt samboerskap. Jeg er usikker på hvor jeg skal henvende meg og har ikke våget å prate med noen av mine nærmeste enda.

Jeg er sammen med en mann som har en datter fra før og tilsammen har vi en baby på et halvt år. Vi elsker hver andre, min mann og jeg men det er ikke der problemet ligger. Problemet ligger i hans evne til å gi omsorg og ta vare på sine barn. Han klarer ikke gi grunnleggende omsorg for sin datter. Jeg mener jeg har måtte fortelle han hvordan han skal ta vare på henne, helt basic, at hun skal spise, få bade, børste tenner etc. Han viser null interesse for utviklingen til våres baby og gjør aldri noe samme med sin datter, hun ser bare på TV. Hvor er jeg oppi alt dette? Jo tar hånd om vår baby som er krevende og har nok med det, pluss at jeg passer på så bonus får det hun trenger. Jeg har altså ansvaret for tre barn! Min samboer er utrolig snill, mener alt vel, er fantastisk på alle andre områder, men klarer ikke denne botn med barn. Jeg er så ekstremt bekymret for hvordan ting skal gå. Har pratet med han så mange ganger, men han endrer seg ikke på dette og viser så lite engasjement ifht til sine barn at jeg har mareritt. Jeg er på vei inn i veggen av bekymring for hvordan det skal gå lår jeg ikke er der. Er han egentlig i stand til å ta vare på et barn? Og ja, jeg lag han ta ansvar, men må be han om å gjøre ting med baby og datter ellers så sitter de bare å ser på TV! Jeg er så lei meg og på vei til å bli deprimert. Hva skal jeg gjøre? Hva skjer når jeg begynner i jobb og min samboer skal være hjemme med baby? Skal baby sitte og se på TV i 8 timer om dagen? Mammahjertet mitt brister. Ikke endrer han seg så mye heller, litt så men ikke nok synes jeg. Han var flink med datteren når vi møttes, men ble slik når jeg var gravid og vet ej om han er deprimert, men tviler siden han finner glede og slikt i ganske mange andre ting en akkurat barna sine. Er livredd for at vi skal bryte opp, vet ikke om han skulle kunne klare å gi barna det de trenger om vi får delt omsorg, spesielt min sønn er jeg bekymret for. Har også hatt to hjemmeulykker som hjemsøker meg på grunn av min samboer. Han er så uforsiktig. Første natt hjemme fra sykehuset mistet han sønnenvårss i gulvet, noen måneder senere kjørte han hodet hans opp i en spiss lampe vi har hjemme og det er bare flaks det har gått bra. Jeg er mest redd for fremtiden. Hva bør jeg gjøre?
Avatar

Hei

feb 11 2017 - 01:08
Har lært litt om temaet på skolen. Jeg kan på ingen måte nok til å i deg konkrete tips. Så jeg skriver her i håp om en samtale og diskusjon.
Barna kommer alltid først, alltid.
Grunnleggende behov går utvikling skal ivaretas. Heldigvis har disse barna deg.
En kan alltid kontakte hjelp barnevern, helsestasjon for å få hjelp og råd. Jeg synes det er mer forsvarlig å be om hjelo, enn "klare alt selv". Snakk gjerne med din mann om dette. Kanskje han kan få hjelp til det hans strever med.

Bare noen tanker fra megår,
Spør meg! Fortell meg bekymringer og det du er uenig !
Avatar

Jeg kom meg vekk for barna.

feb 12 2017 - 14:20
Jeg kjenner meg veldig igjen. I tillegg til at han ikke var interessert i meg og mine tre barn misbrukte han oss også både fysisk og psykisk. Jeg fikk hjelp hos barnevernet. Etter dette har jeg og barna kommet oss vekk og han har fått tilbud om hjelp noe som han ikke tar imot. Han tenker kun på seg selv å bryr seg ikke om andre.

Nå sier jeg ikke at din samboer er samme som min. Men jeg kjenner meg veldig igjen i det og ikke bli sett eller hørt.
Til forsiden