Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Problemer før jul.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Problemer før jul.

nov 30 2017 - 12:19
Hei
Jeg er en jente på 20 år som har blitt ufør grunnet psykiske problemer og lang behandling. Jeg har søkt om arbeidsavklaringspenger men det tar opptil 4 uker før jeg får svar om jeg har rett på det.
i mellomtiden har jeg søkt på sosialtjenester for økonomisk hjelp men fikk avslag fordi jeg har penger på en BSU konto og de mener jeg skal ta de ut og bruke de. Men det går vel ikke an som jeg har hørt hvertfall?

og om jeg får rett på arbeidsavklaringspenger er det ikke sikkert jeg får de før 20.desember, så nå sitter jeg her uten inntekt med 2 kroner igjen på kontoen rett før jul med julegaver jeg skal kjøpe, har ikke mat og må bo med pappa til jeg har råd til å bo for meg selv. Det sliter utrolig mye på psyken når jeg får vekt fra økonomien i tillegg opp på skuldrene mine hvertfall siden det er jul snart og føler jeg er en for jævlig person som ikke får gitt julegaver i år.
Avatar

Re: Problemer før jul.

nov 30 2017 - 15:20
Det er vel skattefradraget du går glipp av hvis du tar penger ut av en BSU-konto, hør gjerne med banken din.

Jul kan handle om akkurat det vi vil egentlig, hvis vi vil at den skal handle om noe annet enn kjøpte gaver så kan vi finne det. Kan du f eks si til dem du ønsker å gi gaver at i år har du ikke penger til å kjøpe gaver, men kan i stedet gjerne tilby en tjeneste som en alternativ gave som du kan gjøre for dem i stedet. Mange vil sette pris på en håndsrekning til alle juleforberedelsene i stedet for enda mer ting og tang. Og du vil garantert føle deg bedre hvis du ser at du kan glede folk på flere måter enn å gi ting.

En ekstra stor klem til pappaen din som gir deg husrom når du trenger det, hvis du kan fortelle ham hvor mye du setter pris på det og at du vil gjerne ta del i oppgavene som han mener skal gjøres vil sannsynligvis glede ham masse.
Avatar

Re: Problemer før jul.

des 15 2017 - 16:16
Jeg har en annen mening enn siste innlegg. Jeg mener at foreldres viktigste oppgave er å gjøre barna så godt det lar seg gjøre i stand til å klare seg selv. Et av midlene for å oppnå dette er å la barna løse en del oppgaver selv, lære seg å løse sine ting selv, bidra for å få. En kan spørre foreldrene pent om hjelp når det trengs ja, men hvis en ikke legger særlig mye i å vise seg voksen når en faktisk er det så kan det gå ut over foreldrenes ønske om å hjelpe på et eventuelt senere tidspunkt hvis det skulle oppstå nye alvorlige problemer. Det er langt morsommere å være forelder og bidra til et barn som gjør noe som helst for å løse sin situasjon enn en som bare passivt tar i mot.

Det finnes foreldre som server sine barn langt mer enn det som er nødvendig. Da kan barna få et problem den dagen foreldrene er borte, hvis barna ikke har lært å klare seg selv.
Avatar

Re: Problemer før jul.

des 15 2017 - 18:29
Du skal ikke trenge å leve av foreldrene dine etter du har blitt myndig vertfall.

Når det kommer til sosialstøtten har jeg og hørt at BSU skulle være fredet, men jeg er ikke 100% sikker.
Jeg anbefaler deg å søke opp nav-spørsmål? På Facebook. Det er en gruppe hvor du kan legge ut spørsmål angående nav, og den har vertfall hjulpet meg mye.
Avatar

Re: Problemer før jul.

des 16 2017 - 15:57
Det er jo et poeng. Jeg tror det er slik at en uansett har krav på sosiallån til livsopphold, mot trekk i eventuell framtidig ytelse. Og så må en ikke fortelle til nav sosial at en får mat hos foreldre, for krav på hjelp til livsopphold er kun hvis en ikke har annet alternativ.
Avatar

Re: Problemer før jul.

des 16 2017 - 17:43
Tror egentlig ikke noe er fredet når det kommer til sosialhjelp. Det er de som må selge hus og bil. Får sannelig håpe du får innvilget AAP, men dette med at det er jul nå er da ingen big deal i denne sammenhengen. God ide å hjelpe til med praktiske oppgaver når man ikke har råd til gaver. Ikke ta opp lån.
Avatar

Hei

des 21 2017 - 18:00
Du må jo kunne være selvstendig
Det er også mange som har foreldre som ikke har råd til å brødfø en voksen datter eller sønn
Ikke ta ut bsu pengene det er ikke lurt og jeg fatter ikke at NAV kan forvente det heller
Du kan jo skrive en annonse på finn og be om hjelp
Avatar

Hei

des 21 2017 - 18:03
Det er bedre om du har foreldre eller venner du kan spørre slik at du kan låne av de men ikke søk om lån i banken
Til forsiden