Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Plis gi meg alle råd du har

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Plis gi meg alle råd du har

juli 19 2018 - 01:02
Hei. Føler jeg er i skikkelig knipe nå.. har lyst å fortelle min historie.. i september fikk jeg vite at mamma hadde kreft og jeg ble vel egentlig deprimert på dagen. Jeg ble livredd. Jeg klarte ikke å være med henne så mye som jeg orker fordi hun fikk så mye beroligende medisin av legen at hun satt med hodet i fanget da jeg besøkte henne. Kunne ikke klandre henne stakkar, hun var jo livredd selv, så det var vanskelig å ta det opp og hun følte jeg ikke var der for henne.. etter over et halvt års kamp døde hun. Jeg holdt henne i hånden og var sammen med henne 24/7 den siste måneden.. tross dette klarte jeg å komme meg igjennom skolen og eksamenstiden. Jeg fikk bare 3ere, var på en måte fornøyd med det mtp at jeg selv måtte planlegge hele begravelsen, tømme leiligheten og være ansvarlig for alt vedsiden av sorgen. I tillegg ble det jo en del familiedrama rundt det og jeg har ingen å snakke med om hvordan jeg egentlig har det. Noen må jo være sterk og holde gjengen sammen. For en uke siden ble jeg voldtatt, og i dag fikk jeg vite at jeg ikke kom inn på skole noen av stedene jeg har søkt. Jeg har sagt opp leiekontrakten der jeg bor, og skulle flytte hvor enn jeg kom inn. Det eneste som har holdt meg oppe er troen på en ny start, jeg har gledet meg sånn. Nå ser jeg en fremtid uten et sted og bo, med rettssaker, advokater og jeg som ikke klarer å binde meg til noen. Jeg takler ikke å være noe annet enn en positiv og blid jente, en som er givende å være rundt.. det har aldri vært naturlig for meg å «trenge» noe(n), jeg klarer meg selv. Jeg er nødt å skaffe meg en psykolog eller noe, men det er jo bedre å Vente til jeg flytter.. det er trossalt bare to uker til. Jeg skal søke på restplassene som kommer ut fredagsmorgen, men hvis jeg ikke kommer inn på noe vet jeg ikke hva jeg gjør.. er det noen som vær så snill har noen råd? Om privatskoler, andre kurs jeg kan ta, hvor jeg kan bo, hvem jeg kan få råd av? Tusen takk på forhånd... <3
Avatar

Re: Plis gi meg alle råd du har

juli 25 2018 - 00:07
Ja, skaff deg en psykolog. Ta kontakt med dem allerede nå, så du kan starte så fort som mulig. Re studier og slikt er det sikkert hjelp å få på studiesteder. NAV kan også snakkes med (min erfaring er at de er mye greiere og mer hjelpsomme enn en kan få inntrykk av i media eller her...)
Avatar

Re: Plis gi meg alle råd du har

juli 25 2018 - 02:33
Sterk jente..I alt sørgen og de tøffe opplevelser..klarer du se lys i tunnelen og ha en plan..Så bra...Gjør det beste du kan for deg sjøl og tenk at moren din ønsket det og for deg..å gå videre i livet ditt og vare sterk og gå videre..Det er samtidig tøft å stå i alt...og jeg mener du må søke snarest noen å snakke med ..Speditørskolen eller fengelsebekjent får du lønn imens du studerer på skolen..hvis du har noe interesse å tjene litt penger imens du studerer og selfølgelig har lyst å studere det..Det var bare en idee ..eller kan du søke på et års enheter på høyskole på vise fag(språk,realfag,IT)..og kan bygge på det videre til batchelor kompetanse...?Det er ihvertfall en idee hvis ikke du finner restplasser som passer deg..Ta tiden til hjelp,tiden legger alle sår ..eller ihvertfall settes det plaster på sårene...Sterk ,klokk jente..dette klarer du ...men søk terapi ..ikkke la det gå for langt tid..:):)Masse lykke til!:)
Avatar

Re: Plis gi meg alle råd du har

juli 26 2018 - 23:26
Send meg gjerne en venneforespørsel hvis du ønsker, dette var leit å høre med alt du står i. Du kan trenge støtte, tenker jeg.
Avatar

Re: Plis gi meg alle råd du har

juli 31 2018 - 14:50
Det første du burde gjøre er nok å oppsøke en psykolog. Jeg har liten erfaring med dette, men det er vel billigst å gjøre det via fastlegen din. Be om time med en gang, da det kan ta flere uker om du følger standardveien. Selv hvis du føler at du ikke har behovet så burde du stille opp til et par terapitimer, bare for å få reflektert litt og få en kyndig til å lytte i et par timer. Du vil bli mye tryggere på deg selv om du vet at du klarer deg uten terapi, enn hvis du blir usikker på om du kanskje skulle ha gjort det likevel. Du kan ikke sette tiden tilbake.

Du kan kanskje også sjekke ut helse- og psykologtilbudet hos høyskolen eller universitet. Der er det kanskje ingen kø?

Jeg vil anbefale deg å kontakte rådgivningstjenester ved bl.a. skolen og NAV. Ikke nøl. Får du en time på kontoret så er det ekstra bra, istedenfor en telefontime eller epostråd. Hør hva de kan tilby, om ting kan tilrettelegges annerledes, eller lignende. Kanskje får du komme foran i studieboligkøen om du snakker med studentsamskipnaden, eller kanskje du får tilbud om en alternativ bolig som er bedre egnet til deg, hvis du f.eks. ikke ønsker å bo i kollektiv. Kanskje tipser NAV deg om hva du kan oppgi som grunnlag for å søke om sosialhjelp. Jeg kan ikke reglene, men det kan de. Kanskje kan de også komme med råd om hvem du burde kontakte. Hvis det er vanskelig for deg å stille opp 100% eller dekke alle utgiftene uten ekstra belastende jobbing så kan det være at du kan få dekket utgifter via NAV, selv om du får stipend. Vanligvis får du ikke støtte fra både NAV og Lånekassen samtidig, men jeg er usikker på om det er absolutt.

Hvis du har noen venner som du kan dele opplevelsene dine med så vil de sannsynligvis være villig til å stille opp for deg i tykt og tynt, passe på at du har det godt og kommer deg videre, eller undersøke noe eller på annen måte avlaste deg for arbeid så du kan få litt pusterom, eller bare for å få tankene på andre ting, slappe av og ha det gøy. Hvis de ikke vet noen ting, og du ikke tør å si alt direkte, kanskje du kan vise dem hva du har skrevet her inne? Eller kanskje du kunne skrive en ny tekst og vise dem?

Jeg håper det går bra med deg, og du virker som en sterk person! Ikke gi opp om ting ikke går rett vei med det første, mtp. jobb, studier og personer og organisasjoner du må forhøre deg med. Alt kan løses, selv om det kanskje ikke blir slik du opprinnelig forestilte deg det. Lykke til; det vil gå bra! =)
Avatar

Re: Plis gi meg alle råd du har

juli 31 2018 - 19:28
Dette hørtes veldig tungt ut å forholde seg til alene. No ser jeg at en del har kommet med gode forslag så jeg kan vell bare føye på noe ekstra over hva annet jeg ville ha gjort i din situasjon.

Det høres ut som du er motivert til å gå videre, og dette er bra. Men desverre er motivasjon som et drivstoff, det går tomt om du ikke fyller på tanken. For meg har meditasjon, friluftsliv og generelt alenetid vært ideelt for dette i studiene.

Så er det dette om du ikke hadde kommet inn på studie... Da trur jeg hadde tatt meg et år med WWOOFing bare for å få sett meg litt rundt, møtt andre personer og samtidig lært meg om noe jeg virkelig ikke kan noe ting om.

Ellers vil jeg gi deg en stor klem, og håper at du kommer igjennom dette. Bare å melde om du vil ha noen å snakke med :)
Avatar

Hjelpetelefoner

juli 31 2018 - 22:31
Du finner mange hjelpetelefoner her, hvor du kan finne erfarne mennesker å prate med, som nok også har mange trygge og gode råd. Bruk de; det er derfor de er der! :)

https://psykiskhelse.no/hjelpetelefoner-og-nettsteder
Til forsiden