Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Personlighetsforstyrrelse og sen diagnose

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Personlighetsforstyrrelse og sen diagnose

mai 13 2021 - 21:32
Jeg er i midten av 30-årene, og fikk diagnosene borderline personlighetsforstyrrelse og engstelig/unnvikende personlighetsforstyrrelse for bare en uke siden.
Jeg har endelig blitt henvist videre til langtidsbehandling, som inkluderer mentaliseringskurs og gruppeterapi, og ser virkelig frem mot å bli kjent med og forstå meg selv bedre.
Jeg har slitt med de samme tingene siden jeg var liten, og selv om jeg har kjent til noen av grunnene til at jeg sliter, har jeg ikke klart å se det helhetlige, og av forskjellige grunner har jeg ikke klart å finne riktig hjelp. Blant annet har jeg lenge hatt problemer med å skille følelsene fra hverandre og sette navn på de enkelte, og jeg har få minner fra jeg var liten.

Akkurat nå er jeg veldig følelsesmessig ustabil.
I det ene øyeblikket er jeg nesten ekstatisk og føler at jeg nå kan få til alt, glad for å endelig ha fått et navn på greiene mine, og jeg klarer nesten ikke vente med å starte i terapi, og på veien mot å Bli Bra.
I det neste, raser hele verden sammen over meg. Jeg føler at det er altfor mye som skjer, altfor mye å ta inn, og jeg føler meg bitter og hatefull for alle greiene i fortiden og alle mulighetene jeg ikke fikk til å få det bedre.

Jeg har også klart å skremme bort min FP, noe som nok gjør meg ekstra emosjonell og rådvill. Dette har også skjedd før, og vi finner alltid ut av det etter en stund.

Er det fler her som har blitt diagnostisert "for sent"?
Hvordan taklet du det når dommen endelig falt (det var litt sånn det føltes), og hvordan har det å få en diagnose, samt terapi, mestringsmekanismer, osv. fungert for deg?
Avatar

Hva er en FP?

mai 15 2021 - 19:37
Enda en TOF jeg ikke forstår?
Avatar

Re: Personlighetsforstyrrelse og sen diagnose

mai 24 2021 - 22:55
FP står for Favorite Person. Mennesker med borderline kan ha en tendens til å knytte seg ekstremt tett til denne personen. Jeg er ikke så god til å forklare, men det finnes endel info om det på nett, på engelske sider.
Til forsiden