Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Perfeksjonisme

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Perfeksjonisme

feb 20 2020 - 11:13
Håpet å høre fra noen her som kanskje har slitt med perfeksjonisme og som kunne kommet med litt tanker rundt det og kanskje noen metoder for når ting føles ekstra vanskelig.
Avatar

Re: Perfeksjonisme

feb 20 2020 - 13:43
Har slitt ekstremt med perfeksjonisme, og det har rett og slett blitt til at jeg blir sint og frustrert, kjempe stresset og til tider får angst dersom ting ikke blir slik jeg vil ha det - spesielt hjemme! Det som hjelper er å, uansett hvor vanskelig dette er, å stoppe litt opp, spørre seg selv hvorfor det er så ille om ikke alt er perfekt hele tiden, og hva er det verste som kan skje? Ja, det blir mye stress når man gir etter til slutt å må gå over alt for å få det perfekt, men stresset man påfører seg til daglig ved at alt må være perfekt, er mye verre enn å kanskje bli stresset når man ikke klarer å la ting fare mer. Bruker faktisk av og til å ta en liten peptalk med meg selv å faktisk få meg til å skjønne hvor unormalt dette er, at de fleste jeg kjenner faktisk klarer å leve helt flotte liv uten å ha det slikt, og at god livskvalitet er bedre enn å alltid skal ha alt perfekt.
Avatar

Hei

feb 20 2020 - 13:53
Hva forbinder dere med perfeksjonisme?hvis ting ikke blir som en vil ha det har det også med hva man ønsker og vilje for det perfekte eksisterer ikke egentlig.
Avatar

Svar mrsfreak1983

feb 20 2020 - 18:40
Det er jo veldig individuelt, som med det meste, men perfeksjonisme for meg har blitt å ønske å få til så og si alt perfekt. Problemet er at perfekt finnes på en måte ikke helt, selv om jeg får det til kjempebra, så er det uansett aldri bra nok, og etter å ha opplevd så mange ganger at jeg aldri klarer å nå dette idealet, dette perfekte som krever av meg selv, så begynner man å gi opp. Prokrastinerer hele tiden, for hvorfor skal jeg begynne å jobbe på noe jeg uansett aldri kommer til å bli fornøyd med. Det er helt idiotisk. Jeg jobber mye med det, men når man hele tiden forventer at det skal være perfekt, så er ikke små fremskritt veldig givende, jeg føler ikke at jeg en gang vet hva mestring føles ut som, for jeg klarer ingenting perfekt, og da er det som at jeg kunne like godt la være. Ble litt mye det her, har hatt veldig mye på tankene i det siste.
Avatar

Svar superstresset

feb 20 2020 - 18:48
Takk for svar, selv om jeg kunne ønsket at det var ingen andre som følte dette, så hjelper det også litt å høre at andre har problemer med dette. Prøver liksom å fortelle meg selv at jeg aldri kan bli perfekt, for det helt perfekte finnes ikke, det er uoppnåelig, men det skremmer meg, hva er jeg om jeg ikke klarer å være perfekt. Er liksom en tanke om at jeg ikke hører til her i samfunnet, i verden, om ikke jeg er perfekt, for da er jeg ikke bra nok. Jeg er sånn sett veldig glad for at disse forventningen har jeg i størst grad til meg selv, jeg tror ikke de rundt meg merker at jeg tenker sånn. Håper virkelig at ting kan bli bedre for deg, jeg tenker jeg bare må fortsette å kjempe, bare føler jeg ikke helt vet hva jeg kan gjøre, men det gjelder å kunne innse at de forventningen jeg har til meg selv er mine, og ingen andre har de forventningene.
Avatar

Hei

feb 20 2020 - 19:32
Ja det er nettopp det jeg tenkte når det perfekte ikke fins hvordan klare det perfekte da.du skrev hva er jeg om jeg ikke er perfekt.det er dine egenskaper som gjør deg slik du er som menneske men å jakte det perfekte det er helt umulig.man kan ha høye mål og ting man ønsker i livet men perfekt går ikke an.for hva er perfekt?hvem bestemmer hva som er perfekt.jeg tror du har høye forventninger for deg selv at det er ikke andre som har det til men ar du har det selv og klarer man ikkke å få til perfekt da føler man seg mislykket at man ikke får ting til mens det egentlige er du ønsker noe perfekt som ikke eksisterer.det vanskeligste er å være snill mot seg selv.det trenger du.jeg har mye selvforakt av mange årsaker bærer på mye ting og tar med selvforakt er ens egen fiende.du har en i hode som kanskje forteller deg hvordan du må ha det for å være vellykket og siden ingenting blir perfekt uansett så kritiserer du deg selv egentlig.du prøver så godt du kan og det er viktigst i alt.
Til forsiden