Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

(P)sykedag

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

(P)sykedag

des 20 2016 - 08:08
I dag har jeg ringt inn på jobb og sagt at jeg er syk og må bli hjemme. Jeg sa jeg var forkjøla, selv om det selvfølgelig ikke er sant. Jeg er ikke en som har har hatt mange slike sykedager, men de siste par ukene har formen bare gått nedover. Den mentale formen. Kall det depresjon, kall det vinterdepresjon, kall det angst.
Jeg vet med meg selv at jeg er helt uegnet til å gjøre en god jobb i dag. Jeg vet også at jeg vil bli bedre snart hvis jeg får noen dager å koble av på. Men jeg vet at angsten og depresjonen vil komme tilbake om en stund, om noen uker eller måneder. Da vil jeg trenge noen nye fridager. Sånn er det.
Men hvorfor er det slik at man ikke kan ringe inn til jobb eller skole og si man trenger en mental hviledag eller to? Hvorfor er kun fysisk syk godt nok? Jeg mener ikke at det nødvendigvis et sånn, men det føles i hvert fall sånn for meg. Er psykisk sykdom for tøft å takle som arbeidsgiver? Eller tar jeg helt feil? Har "åpenhet" og fokus i media den siste tiden hjulpet i det hele tatt? Hva er dine tanker om dette?
Avatar

Re: (P)sykedag

des 20 2016 - 14:23
Jeg forstår deg så godt!! Jeg er ikke engang i arbeid fordi jeg sliter med så sterk angst. Får du noe hjelp for dette, altså psykolog eller legesamtaler? Vet arbeidsgiveren din om at du har det tøft i perioder? For det beste er jo om han/hun vet om det..

Jeg husker selv hvordan jeg presset meg gjennom dette skoleåret som gikk og hvordan panikkangsten bare slo meg i bakken når sommeren kom. Jeg tør heller ikke søke jobber nå fordi jeg er så redd for å ikke klare det og blir dermed sparket.. Men det blir vel bedre etter en stund.

Det er forferdelig at det skal være sånn. Psykiske utfordringer er vel så vanlig som en forkjølelse eller omgangssyke, så jeg ser ikke helt problemet til enkelte arbeidsgivere. Men en del er jo villige til å tilrettelegge for arbeidstakeren, men det kommer kanskje an på hvilken jobb man har? Jeg syns iallfall du burde få til en fortrolig samtale med arbeidsgiveren din, evt. et møte med fastlegen også til stede. Det er utrolig mange som har det slik som deg, det skal du vite.
Ønsker deg masse lykke til og sender en varm klem <3
Avatar

Re:

des 24 2016 - 02:08
Det er vel kanskje fordi det er såpass "ukjent" enda.. de fleste som aldri har slitt med noen form for psykiske problemer forstår seg rett å slett ikke på de som har vanskeligheter.. jeg sliter selv veldig med søvn, noe psykologen kalte for natteskrekk..
Sovner lett om dagen men har ikke sjans om natten.. klarer "lett" å være oppe i 3 døgn om ikke det passer seg å sove litt på dagen.. men er ikke så mange som forstår det, de sier det er jo bare å legge seg ned å lukke øya og sove..
Akkurat som at om du får et angst anfall så er det jo bare å puste normalt å la være å ha angst.. man burde lære å ta vare på hverandre uansett problemer..
Til å med om man skal søke jobb på kiwi må man gjennom en psykisk analyse iform av tester på nett.. spiller ingen rolle om du har jobba i butikk i 30år uten en eneste sykedag, om ikke du "består" testen så får du heller ikke jobben..
DET er sykt det..
Men jeg ville tatt en prat med arbeidsgiveren din og forklart saken, kanskje snakke med legen om sykemelding de dagene du er borte!?
Til forsiden