Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Overfladiskhet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Overfladiskhet

sep 18 2022 - 14:04
"Det er det indre som teller, ikke det ytre."
Høres jo "riktig" ut, men jeg mener at alle mennesker er overfladiske. Å innrømme dette er et tegn på en realistisk og ærlig holdning til livet.
"Førsteinntrykket" er viktig og det er der fordommene slår til for fullt. At alle mennesker har fordommer er også en sannhet det ikke er mulig å komme utenom.
Vi dømmer hverandre enten vi vil eller ikke.
Avatar

Re: Overfladiskhet

sep 18 2022 - 14:27
Hva er det du selv gjør her da?
Avatar

Re: Overfladiskhet

sep 18 2022 - 14:42
@Frikar-1: Jeg er som alle andre, overfladisk, dømmende og fordomsfull. Men når jeg slipper andre innpå klarer jeg som regel å omgå disse svakhetene.
Avatar

Re: Overfladiskhet

sep 18 2022 - 14:55
Du er ett individ, som opplever virkeligheten på én måte. Hvordan kan du da vite at alle andre har disse negative egenskapene på samme måte som deg selv? Folk er forskjellige. Man er ikke nødvendigvis overfladisk bare fordi man prioriterer noe over noe annet. Man er ikke nødvendigvis dømmende bare fordi man gjør kontinuerlige verdivurderinger ut fra eget verdigrunnlag. Man er ikke nødvendigvis fordomsfull bare fordi man har gjort seg opp en mening om noe ut fra den kunnskapen man har. Så det er ingenting å innrømme her for andre enn de som faktisk gjør noe galt.
Avatar

Tardetsom

sep 18 2022 - 15:30
Uenigheter om virkelighetsoppfatning er greit. Men dersom påstanden "Å innrømme dette er et tegn på en realistisk og ærlig holdning til livet" hadde vært fremmet ovenfor et enkeltindivid og/eller en av gruppene som har krav på spesielt vern iht. lovverket, hadde det vært en kvalifisert krenkelse, fordi det LSBjørn egentlig sier er at alle som _ikke_ kommer med denne "innrømmelsen" ikke har en realistisk og ærlig holdning til livet. Dette er det ikke mulig å forsvare seg mot fordi det er LSBjørn som har satt premissene for utsagnet, og dermed også premissene for hvilke argumenter som kan regnes som gyldige i et forsvar.
Avatar

Re: Overfladiskhet

sep 18 2022 - 15:45
Frikar-1 begynner å likne et troll i mine øyne.
Generelle utsagn er lik krenkelse?
(Nei, dette er ikke et objektivt og allmengyldig utsagn men høyst subjektivt.)
Avatar

Re: Overfladiskhet

sep 18 2022 - 15:51
LSBjørn: Nei, det er ikke det jeg sier. Generelle utsagn er ikke kvalifiserte krenkelser fordi de ikke er rettet mot et enkeltindivid og/eller en spesifikk gruppe. Men nå har du jo uansett presisert at dette er et høyst subjektivt utsagn. Det så ut som du brukte mistankens hermeneutikk i det første innlegget.
Avatar

Re: Overfladiskhet

sep 18 2022 - 16:08
Jaja, jeg har heller ikke noe liv.
Avatar

Re: Overfladiskhet

sep 18 2022 - 17:55
Jeg er uenig. Ikke alle mennesker er overfladiske. Jeg tenker at alle verdsetter det som er vakkert, enten det er et annet menneske, solnedgangen eller en katt, det er jo tross alt behagelig for oss mennesker å beundre noe vi anser som vakkert. De aller fleste vet dog at det finnes noe bak det vi ser på overflaten, og de fleste evner å se dette - men naturligvis ikke alle.

Et førsteinntrykk er viktig. En person med et sunt og godt menneskesyn vet at det ligger mer til et menneske enn det førsteinntrykket angir. At mennesker har fordommer er ganske vanlig. Det er selvsagt at vi noen ganger dømmer andre mennesker og situasjoner basert på egne erfaringer og verdier. Noen velger å ta et oppgjør med fordommene sine og utfordre seg selv, andre ikke. Å være et fordomsfullt og overfladisk menneske er lite givende og ikke noe man burde la seg påvirke av. Jeg har selv opplevd at noen dømmer meg før de kjenner meg, og danner seg et bilde av hvem jeg er som menneske uten å kjenne meg. Det de først antok om meg, stemte ikke når de ble kjent med meg. Dermed sanker de erfaringer som er med på å utfordre deres fordommer. Noen ganger stemmer ens fordommer overens med det de så for seg etter de har skaffet seg kunnskap om mennesket/situasjonen, noe som dessverre forsterker fordommene og gjør at deres snevre syn blir en fasit i deres hode.

Altså, jeg kan være sinna på mennesker noen ganger, men vil ikke gå så langt at jeg påstår at alle er overfladiske. Mange mennesker er ålreite og har ikke problem med å innrømme at de tar feil. Jeg har selv fordommer som jeg utfordrer og er åpen for å motbevise. Det er en del av det å være menneske. Jeg aksepterer at jeg kan ta feil og at mine antagelser kan være uriktige. Jeg råder deg til å gjøre det samme. Da blir den pessimistiske og mistroiske tilværelsen litt lettere å leve med.
Avatar

Hei

sep 18 2022 - 19:58
Jeg mener alle mennesker ikke er overflatiske.Noen er det andre ikke.Men førsteinntrykket har mye å si ofte hvordan man ser på en person.
Til forsiden