Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Oppvekst, identitet og relasjoner

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Oppvekst, identitet og relasjoner

jan 1 2023 - 13:04
Identitet, barndom og oppvekst.
Jeg er født i Oslo for over 50 år siden. Min mor visste hvem som var far, men han ville ikke vite av det. Ingenting ble gjort for å kreve farskapstest e.l. Før jeg fylte 2 år tok min mor meg med å hun flyttet tilbake til en by i NordNorge hvor hun kommer fra. Det var nok skam å være «alenemor» på den tiden. Det ble aldri snakket høyt, eller direkte til meg om mitt opphav. Da jeg var 5 år møtte mor en mann som hun giftet seg med, og han adopterte meg. Etternavnet mitt ble endret til hans, og så opplevdes det som om det beste var å late som om han var biologisk far. Jeg visste, og mor og andre nære visste, men det ble aldri snakket om (husker episoder fra barndommen da vi møtte folk som påpekte hvor mye jeg lignet på min far (adoptivfar), uten at dette ble rettet på). Jeg skulle bli 19 år før jeg fikk vite navn på biologisk far og historien rundt hvordan jeg kom til.
Jeg skriver dette for å - for egen del sette ord på mine tanker, og for å sette fokus på hvor viktig temaet er. I hele oppveksten fantaserte jeg om min biologiske far. Jeg var ekstremt sjenert og usikker sosialt. Helt til jeg møtte på alkoholen. Denne ble et endelig fristed, der jeg kunne slippe angsten og være sosial som «alle andre». Det var selvfølgelig ikke noen løsning på mine utfordringer, men en lindring. Som ung voksen så jeg at andre slo rot, stiftet familie og gjorde karriere – mens jeg sto på utsiden. Der står jeg ennå. Jeg føler på depresjon, selvforakt, angst og bitterhet. Vet at første steg for å få det bedre med meg selv er å komme ut av rusavhengighet.
Dette er min erfaring og mine tanker om hvor skjebnesvangert det er at barn føler trygghet i oppveksten – den tiden de skal bygge sin identitet og lære seg å bygge og holde på relasjoner.
Til forsiden