Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Øyekontakt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Øyekontakt

jan 9 2014 - 22:43
Andre som også sliter med å holde øyekontakt? Jeg sliter veldig, ser folk sjeldent inn i øynene når vi prater. Jeg lurer på hvorfor, noen som har svar?
Avatar

Ja

jan 10 2014 - 11:50
Jeg har problemer med å holde øyekontakt med folk. Kommer i forbindelse med den sosiale angsten. Men det var verre før enn nå. Føler at hvis jeg ser de for lenge i øynene, så ser de gjennom meg. Ser hvordan jeg har det, føler meg, tenker og alt jeg har opplevd.

Men jeg er klar over det, så jeg trener hele tiden. Det kan du også gjøre. Øve og øve når du prater med folk :)
Avatar

øyekontakt

jan 10 2014 - 18:31
jeg klarer selv ikke å se noen inn i øynene. det er så ukomfortabelt. men jeg selv klarer ikke se på et bilde hvor øynene liksom ser på deg eller da. eller ikke å se på et bilde hvor to personer stirrer på hverandres øyne. skulle ønske jeg hadde svar på hvorfor det er slik. men jeg vet ikke. og jeg vet at jeg har et problem med det. bare se i behandlingstimene mine, jeg stirrer i veggen eller gulvet. jeg ser ALDRI på behandleren min, og da mener jeg virkelig aldri. det går ikke.

du er ihvertfall ikke aleine :)
Avatar

Samma her.

jan 10 2014 - 21:22
Merker det jeg også, er flere ganger jeg kan ha problemer med det. Kan kanskje klare det noen sekunder også må jeg bare se en annen vei sånn plutselig, og det skjer nesten automatisk og ganske fort.
Avatar

hei

jan 10 2014 - 22:53
De gangene jeg har gått i terapi, har jeg alltid hatt problemer med å se på psykologen. Tror det kommer av "skam"/forlegenhet for mitt vedkommende. Å blottlegge seg har føltes så pinlig. Å ikke se inn i øynene er kanskje en måte å beskytte seg på. Jeg vet ikke. I tilfelle psykologen ikke skulle syns at det jeg sa var viktig nok, eller interessant nok, eller lignende....?
Avatar

øyekontakt

jan 10 2014 - 23:21
for min del så gjelder det også utenom behandling. også når jeg omgås andre sosialt. men ja. jeg vil anta at det handler om skam, og det å se noen i øynene avslører utrolig mye mer enn en skulle tru. jeg er så redd for å se i øynene på andre hva de tenker. jeg er så redd for å bli dømt. for om jeg eks sier noe dumt, og jeg ser noen i øynene, så ser jeg jo om de himler med øynene. om det liksom lyser "taper" i øynene deres. så jeg vil nok tru at det har mye å si med dårlig selvbilde og sosial angst og slike ting å gjøre. for jeg er ihvertfall veldig redd for å gjøre noe dumt, og har fått beskjeden av ei jente som jeg var venn med før, at jeg er for perfeksjonist i hvordan jeg er. livredd for å gjøre feil, si noe feil, og at det lett kan bli slitsomt for andre i lengden. men jeg fikk fortalt henne litt om hvorfor det er slik. og hun forsto. men jeg forsto også veldig godt hva hun mente når hun sa det da.

jeg trur jeg selv er som nevnt tidligere å bli avslørt gjennom øynene mine, eller å se en holdning fra den/de andre som jeg ikke ønsker gjennom øynene deres. som også var nevnt lengre oppe her.
Avatar

ja jente 18

jan 11 2014 - 01:10
Det du trenger er mere kjærlighet til deg sjøl, og større tillit til at dine meninger og tanker er gode nok.
Kjenner meg veldig godt igjen. Har opplevd å bli avvist, gjort narr av, foraktet, ignorert osv. flere ganger pga av noe jeg har sagt. Så det er ikke så rart man blir redd for å si noe galt. Det er slitsomt å føle seg "dømt". Noen ganger er man så var, at det skal bare et "blikk" til for å få en til å lure på om det er noe galt med en liksom..
Heldigvis blir dette litt lettere jo eldre man blir, tror jeg. Det er i hvertfall min erfaring. (men det behøver ikke være andres)
Avatar

Flere av oss

jan 11 2014 - 12:51
"Hyggelig" å se at det er flere av oss som sliter med å holde øyekontakt. For meg gjelder det alle personer og alle settinger, Jeg må jo se ut som en komplett idiot som ikke har respekt...

Jeg kan klare å holde litt øyekonatkt med noen veldig få personer, men jeg føler det blir så kunstig, at det ikke blir naturlig.
Avatar

Øyekontakt

jan 11 2014 - 16:16
ja. jeg håper for min egen del, men også for alle andre sin del, at det vil bli lettere med tiden, at en kan vokse det av seg, om en klarer å komme seg ut av angsten (som jeg vil anta at det skyldes), så vil det nok bli bedre. det var så mye greiere før, for når en var liten, så var det bare å unnskylde seg med at en var sjenert. alle sa at det bare var sjenerthet, og godtok det. me nå, når jeg er 21, snart 22. så er de ikke akseptabelt å være sjenert på den måten. en skal ikke vise det. men også når en sliter så med sjenerthet at det hemmer en, så vil det vell også være angst, og ikke bare sjenert. men det er ikke helt greit i samfunnet (fra mange), å ha det slik. så jeg håper det er noe som etterhvert kan forsvinne, både for meg, men også like mye for alle andre.
Avatar

sjenanse et tabu?

jan 13 2014 - 07:24
Er det det blant ungdom? Er ikke sikker på det.? For hvis du sier til andre ungdommer at du er sjenert, sier du bare at du vil gjerne være sosial, men at det er litt hemmende å være så sjenert.

Hvis du sier at du er sky, derimot, da sier du vel at du egentlig ikke er sosial? Fordi det å være sky, er mere en trang til å være aleine.

Sjenanse er ikke asosialt
men skyhet kan være det. ?
Avatar

øyekontakt

jan 13 2014 - 12:09
forskjell på å være sjenert og sky, det vet jeg faktisk ikke. så der kan jeg ikke uttale meg. men en skal ikke se bort fra at det du sier er riktig. men jeg har ikke helt satt meg inn i den forskjellen, og har kanskje som du sier delvis, at sky kanskje er kraftigere enn sjenerthet. det vil jeg kanskje mene.

det jeg mener med at det er mer akseptert for barn å være sjenerte, enn ungdom/voksne, er at folk ser på barn som barn. at de ikke forstår like mye, og at barn er sjenert er akseptabelt. men når du er eldre, og nærmer deg slutten av tennårene, og går mot starten av dit voksne liv, eller, egentlig så trur jeg at det starter med tennårene. jeg vet ikke helt. men ihvertfall. når du møter en ungdom du kjenner, og sier hei, så forventer du jo et hei tilbake, for hva ville du tenke om den ungdommen eks gjemte seg bak moren sin, så ned i gulvet/bakken, og ikke svarte. mange vil dømme den ungdommen, og si at den er ufordragelig eller slike ting. ikke alle, men mange vil gjøre det. men om et barn som er 8 år gjemmer seg bak sin mamma når du sier hei til den, da er det mer normalt, og akseptabelt, og du vil bare smile av det, og synes barnet er søtt. skjønner hva jeg mener?

om det var det du svarte på ?
Til forsiden