Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ødelegger forum

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ødelegger forum

des 22 2022 - 16:14
Det er noen som ødelegger forum. De ødelegger for andre. Til og med folk som er nedfor og trenger oppmuntring, støtte og ikke minst et fornuftig svar. I stedet for å lære noe, så klarer enkelte å skulle vere så fordømt kranglete, kverulerende og å få andre til å føle seg mer uvel enn i utgangspunktet.
Det er ille for de som starter tråden når folk ødelegger, og også ille for alle andre som leser og ønsker å skrive på forum. Jeg synes mental helse bør utestenge noen i stedet for å la disse få personene få ødelegge for andre.

Avatar

Re: Ødelegger forum

des 22 2022 - 16:31
I så fall må du bruke "varsle" - knappen mer aktivt.
Avatar

Re: Ødelegger forum

des 22 2022 - 17:12
Ser hva du sier, Sindre. Jeg skulle gjerne oppmuntret heller til at fler bare tar ordet, og ignorerer det de ikke vil svare på. Det sitter langt inne å utestenge, for før en vet ordet av det så sitter alle sidene i en sak og roper "utesteng".

Likevel vet jeg at mange sårbare blir skremt bort av aggressiv oppførsel, og dette er et sted for sårbare. Vanskelig
Avatar

Re: Ødelegger forum

des 22 2022 - 18:06
Hadde vi alle her stått samlet og krevd den helsehjelpen vi har rett på i utgangspunktet, så hadde ingen av oss hatt noe behov for å være her... Men for å kreve sin rett må man bl.a. sette fakta foran følelser, og nettopp dét er det enkelte som bare ikke vil. Vi får da en situasjon der det ikke er noe samhold, og hver og én må ivareta sine egne interesser bare for å holde hodet over vannet (og det kan manifestere seg på mange forskjellige måter). Det går selvfølgelig ut over de mest sårbare.
Avatar

Beklageligvis

des 22 2022 - 18:09
Er dette forumet blitt / vært sånn.

De som deltar aktiv må ha ryggrad til å tåle obskøne svar og kvelurende svar som får de fleste til å skygge banen.

Jeg har trykket " varsle / rapporter flere ganger på diskusjon som eskalerer voldsomt med en gang en debatt har to sider i en sak .
( har blitt kalt masse stygge ting)

Men det er SDMO for you. De reklamere seg selv for å være " to go to " place for alle mellom 14 og 74 år som sliter psykisk - men moderering av diskusjoner er så som så.

Vet om ymse brukere som skulle vært utestengt som bruker sin mentale sykdom som skjold for å ytre akkurat det som passer dem.
Avatar

Enig sindre

des 22 2022 - 18:48
Enkelte brukere ødelegger for andre her.Det er veldig urettferdig at det er slik.
Avatar

Re: Ødelegger forum

des 22 2022 - 19:08
Og her understrekes fort litt av poenget mitt, Sindre. Alle er på snillelaget ifølge seg selv
Avatar

Re: Ødelegger forum

des 22 2022 - 19:13
Ja det blir fort sånn når vi ikke står samlet og krever at de ansvarlige peker ut hvem som faktisk _er_ på snillelaget eller ikke...

(Men det ville jo vært forskjellsbehandling, og det skal vi jo ikke ha noe av i Helse-Norge.)

Hans Skjervheim ringte forresten og ville ha tilbake det liberale dilemmaet sitt.
Avatar

Hmmm

des 22 2022 - 19:16
Ingen av oss er vel bare snille og uskyldige.
Avatar

Re: Ødelegger forum

des 22 2022 - 19:22
Damn right, mrs

Avatar

Re: Ødelegger forum

des 22 2022 - 19:28
Det skal kun en kvalifisert fagperson avgjøre i mitt tilfelle! Og da må vedkommende ha hjemmel i relevant lov eller forskrift.
Avatar

Frikar

des 22 2022 - 19:34
Menneske består av gode og dårlige sider dermed har vi alle gode og dårlige sider som vises frem selv på forumet.
Avatar

mrsfreak

des 22 2022 - 19:46
Det kan så være, men har du de rette faglige kvalifikasjonene for å fremme denne påstanden? Ellers kan jeg ikke bruke den for å kreve nødvendig helsehjelp.
Avatar

Re: Ødelegger forum

des 22 2022 - 19:48
Og uten den forståelsen så er det ikke mulig å finne noen gode retningslinjer

At alle har gode og dårlige sider
Avatar

Re: Ødelegger forum

des 22 2022 - 19:55
Nå er vi i gang igjen... Retningslinjene finnes allerede - men vurderingene må gjøres av en kvalifisert fagperson.
Avatar

Re: Ødelegger forum

des 22 2022 - 20:05
Frikar... prater du om det med at " ingen er bare snille og uskyldige"? Vurdering av "kvalifisert fagperson"?
Avatar

Re: Ødelegger forum

des 22 2022 - 20:15
Jeg snakker om at i helsevesenet ligger det et spesifikt virkelighets- og menneskesyn til grunn. Og kvalifiserte fagpersoner er veldig redde for å komme med noen bindende uttalelser om akkurat dét. Derfor bør vi stå samlet om å presse det ut av dem, så kanskje det kan bli en forandring.
Avatar

Re: Ødelegger forum

des 22 2022 - 20:24
Et grunnsyn på at ingen er bare snille og uskyldige, og samtidig at ingen er skyldig i problemene sine, i en dypere forstand. Det kan jeg være med på
Avatar

Re: Ødelegger forum

des 22 2022 - 20:48
Ja, men problemet oppstår når dette ikke følges opp i praksis. Spesielt de konkréte tilfellene der det kan påvises at enkeltindivider faktisk _er_ skyld i sine egne (og andres) problemer, nettopp fordi de ikke bare er snille og uskyldige, men utgir seg for å være det. Det kan også manifestere seg i bløt kynisme. Å unnlate å ansvarliggjøre disse enkeltindividene, (samt å holde tilbake kunnskapen om hvordan man skal ansvarliggjøre dem) er en hån mot alle dem som _tar_ ansvar for sitt eget liv. Søk f.eks. opp teksten "Kunnskapskrisa i skolen – kva gjekk gale, kven har skylda?" av Atle Måseide for mer innblikk i tematikken.
Avatar

Hei

des 22 2022 - 21:09
Nå prater du om retningslinjer psykologer følger om vurdering av å hjelpe mennesker.De har jo sine retningslinjer.
Avatar

Re: Ødelegger forum

des 22 2022 - 21:26
Jeg prater om retningslinjene helsepersonell offisielt skal følge. Så skal det også være rom for skjønn og individuelle vurderinger, men fortsatt er det for mange i helsevesenet som gir etter for press fra særinteressegrupper enten den ene eller den andre veien. Da har ikke vi andre noe annet alternativ enn å bruke de pressmidlene vi selv har tilgjengelig for å få riktig hjelp. Og når de "ressurssvake" da ikke vil samarbeide med de "ressurssterke" for å oppnå målet om at alle skal få den helsehjelpen de har behov for, får vi akkurat den situasjonen jeg har beskrevet i post #5.
Avatar

Hei

des 22 2022 - 21:28
Frikar helsehjelpen går etter diagnose hvor alvorlig det er også videre.De følger disse retningslinjer utifra hvilken lidelse man har.
Avatar

Hei

des 22 2022 - 21:29
Også følger det med hvilken type behandling man skal ha for den lidelsen.
Avatar

Re: Ødelegger forum

des 22 2022 - 21:38
Jeg snakker om de overordnede retningslinjene, ikke de diagnoserelaterte.
Avatar

Re: Ødelegger forum

des 22 2022 - 21:38
Ettersom vi ikke kjenner den pakka av omstendigheter og innvendigheter som et menneske er, så kan det fort gå galt hvis en hele tiden er ute etter å stille folk til ansvar.

En skal være en kløpper på å bedømme mennesker for å drive på sånn, uten å stadig bomme.
Avatar

Hei

des 22 2022 - 21:39
Dette må du forklare litt nærmere frikar på hvilken måte du mener det.
Avatar

Frikar

des 22 2022 - 21:41
Og jeg skjønner heller ikke dette med at folk skal ansvarliggjøres.Mange klarer ikke å ta ansvar for sitt eget grunnet det mentale og må lære seg underveis.Man kan ikke dømme folk som ikke klarer å ta ansvar for sitt eget liv.
Avatar

mrsfreak

des 22 2022 - 21:50
Jeg presiserte at jeg snakker om de tilfellene der det er _påvist_ at folk er skyld i sine egne (og andres) problemer. For eksempel de som bruker diagnosene sine som unnskyldning for å dra utenforstående inn i sitt eget drama. Eller å bruke andre som ufrivillig verktøy i egne "finne ut av seg selv" - prosesser. De trenger først og fremst å ansvarliggjøres, ikke å få sydd puter under armene. Og deres adferd går også ut over de som faktisk ikke klarer å ta ansvar for eget liv selv om de prøver så hardt de kan.
Avatar

Hmmm

des 22 2022 - 21:55
Tviler sterkt på at noen er skyld i sine egne problemer.Ingen ønsker å lide.Det er som å si at noen er glad fordi de har problemer.Det tviler jeg sterkt på.
Avatar

Hei

des 22 2022 - 21:57
Jeg tenker forståelse er nøkkelordet.Det å prøve å forstå andre mennesker og forskjellene mellom oss og ikke ansvarliggjøring og dømming.
Avatar

mrsfreak

des 22 2022 - 21:58
Nå motsier du deg selv. Var vi ikke nettopp enige om at ingen er bare snille og uskyldige?

Et annet eksempel: nylig sto en overlege frem i media og vedgikk at hun ikke hadde kontroll på sine egne følelser. Hvordan kan hun da lære sine pasienter hvordan de skal ta kontroll over sine?
Avatar

Re: Ødelegger forum

des 22 2022 - 21:58
Og ikke bland begrepet "dømming" inn i dette. Det er noe helt annet.
Avatar

Hei

des 22 2022 - 22:03
Vi var jo enige at ingen er snille og uskyldige men jeg tviler fortsatt at noen ønsker å lide.Dette med overlegen er jo ikke noe som skjer ofte.
Avatar

Re: Ødelegger forum

des 22 2022 - 22:07
At ingen bare er snill og uskyldig betyr ikke at de er skyld i egne problemer. Hvis det er der du mente motsigelsen var

Faktum er at det er sårbare som blir knekt i møte med denne voldsomme ansvarlig- gjøringen. Så uansett om en mener er at det er det beste fokuset så vil det være offer
Avatar

mrsfreak

des 22 2022 - 22:07
Her kommer vi nok litt til kort begge to når det gjelder statistisk belegg for våre påstander, for dette føres det ingen statistikk over. Og det er skremmende nok, med tanke på at statistikk (eller fravær av statistikk) brukes for å fremme politiske formål.
Avatar

Hei

des 22 2022 - 22:18
Politikk er ikke mine greier altså.Det eneste jeg er opptatt av er at folk har ikke skyld i sine egne problemer da jeg tenker ingen mennesker ønsker å lide og ha det fælt.Alle prøver så godt de kan for å komme seg gjennom hverdagen.
Avatar

Å legge vrangviljen til.

des 22 2022 - 22:34
Dette er da et altså forum for psykisk helse.

Det har vært problemet før/ nå ( foruten å lage " trolle- bråke tråder med vilje) - er fortolkning av innlegg .

De folk med skranten psykisk helse misforstår og fortolker innlegg og dermed tyr første og beste forsvar: navnekalling, personangrep og det som verre er.

Så blir det utrivelig miljø å delta i - fordi folk ikke tør å ytre sin mening .

Så trådstarter har rett- SDMO bør være for " alle" men det går jo ikke i praksis.
Til forsiden