Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nylig fått diagnose schizofreni - paranoid

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nylig fått diagnose schizofreni - paranoid

okt 16 2008 - 21:21
Jeg ønsker å komme i kontakt med andre som også har vært / er i en slik situasjon. Hele livet blir snudd på hode. Har slitt lenge og etter lengre tids sykdom fått slik diagnose. Det finst flere grader, men jeg har helst vært paranoid. Jeg opplevde at andre kunne høre hva jeg tenkte, vite hva jeg gjorde og sa. Tanketyveri og vrangforestillinger på fagspråket. Jeg opplevde at naboer var interessert i hva jeg gjorde, at andre så på meg og visste ting om meg m.m. Helt grusomt slitsomt. Nå blir jeg medisinert for dette, men har fortsatt slike tanker av og til. Blir trøtt av medisinen og får lyst å isolere meg for det er så slitsomt med alt dette tankekjøret når jeg er sammen med andre. Jeg vet jo at det er urealistisk at andre vet ting om meg når jeg ikke vet noe om de. Det er ikke enkelt:) Hvordan opplever andre slike paranoide tanker? Hva gjør dere for å bekjempe tankene? Blir dere også slitne av det? Det å være i fysisk aktivitet hjelper meg. Ser frem til tilbakemeldinger!
Avatar

Re: Nylig fått diagnose schizofreni - paranoid

okt 30 2008 - 23:31
Hei.
Jeg har vært syk i over tre år nå og fikk diagnosen Schizoaffektiv, depprisiv type. Jeg har hatt stemmer som komanderte og kritiserte. Noe som var veldig plagsomt. Noe som gjorde at jeg fikk veldig selvmordstanker og en del selvskadings problemantik. Nå går jeg på medisiner og er kvitt stemmene men slitter en del med deprisjon fortsatt. Jeg ble ikke så veldig paranoid, men strevde litt med deg også, ble feks veldig redd når samme bli kjørte etter meg over lengere strekninger, trodde folk kunne lese tankene mine når jeg gikk på bussen, og var livredd når folk gikk bak meg for trudde de skulle kidnappe meg eller drepe meg.
Alt dette var veldig slitsomt og jeg orket ikke mye uten om disse tankene... ¨Jeg sperret meg inne på rommet mitt og tørte ikke gå ut. Dette hjalp også en del med medisiner, men tenker fortsatt slik ennå, helt automatisk. Men må lissom ta meg sammen når dette skjer nå.
Men medisiner har gjort mye for meg. Var veldig heldig, prøvde bare to typper medisiner før jeg fant en som hjalp meg betraktlig. Håper det går bedre med deg!?
Avatar

Re: Nylig fått diagnose schizofreni - paranoid

okt 30 2008 - 23:51
Hei. jeg har fått diagnosen schizoaffektiv lidelse, deprissiv type. Slitt mest med stemmer og hallunisasjoner. men har også hatt en litt paranoid tanke gang. Feks. Viss en bil kjørte etter meg over lengere strekker, viss noen gikk bak meg, redd for å bli kiddnappa og drept. Trodde folk kunne lese tankene mine når jeg feks gikk på bussen eller inn i mat butikken. Får nå medisiner og det har hjulpet kjempe mye for meg. Er helt kvitt stemmene, men tenker fortsatt automatisk slik når folk går etter meg osv. Så må lissom ta tak i meg selv og si neida. Viss du skjønner. Men det blir bedre og bedre med tida. Har gått på medisiner nå over et år. Men strever fortsatt en del med deprisjon og selvmordstanker. Noe som er slittsomt.
Det å bli syk forandret helt på livet mitt snud alt på hode. Men jeg tror ikke nå at jeg ville forandret på noe. jeg tror i dag jeg er et mer omtenksomt, bevist, vennelig osv menneske en det jeg ville vært viss jeg ikke ble syk. Men det er ikke alltid jeg tenker sånn heller. Når det er på det værste med selvmordstanker...
Jeg har slitti og slitter mye med isolasjoen. Det har vært letter enn å være ut blandt mennersker. men også fordi jeg ble så slitten av tankene og stemmene.
Avatar

Re: Nylig fått diagnose schizofreni - paranoid

nov 2 2008 - 22:17
Hei. Tusen takk for svar. Det er til hjelp å høre at andre kan slite med det samme og at en ikke er alene. Jeg har også en tendens til å isolere meg fordi det blir slitsomt å være sammen med andre, men det også blir bedre etter hvert når en tåler mer inntrykk. Jeg likte veldig godt å gå på kino før, men nå tåler jeg ikke så høye lyder over lang tid og har ikke så god konsentrasjon. Jeg håper alt bedrer seg med tiden. Har for ikke så lenge siden vært innlagt på psykiatrisk sykehus og begynte på en ny medisin da. Jeg har også hatt selvmordstanker når jeg sliter som verst, men tenker på familien min. Men det er slitsomt å være syk og å være avhengig av medisiner. Jeg er ofte lei og klarer for tiden ikke å arbeide, er under rehabilitering. Dagene kan bli lange. Håper ting ordner seg etter hvert. Håper det går bra med deg også:). Og så håper jeg at du klarer å bryte isolasjonen som "vår" sykdom fører med seg. Jeg skal i alle fall prøve så godt jeg kan selv om det er tøft! Tror det er vanskelig for andre å forstå som ikke har opplevd paranoiditet og depresjon selv. Lykke til og ha det godt:).
Til forsiden