Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nye kutt i statsbudsjettet går ut over uføre med restarbeidsevne!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nye kutt i statsbudsjettet går ut over uføre med restarbeidsevne!

nov 13 2021 - 14:32
I vår satset jeg skikkelig!
Jammen skulle jeg tilbake i arbeidslivet, jobbe, tjene penger, kunne fortelle at jeg faktisk gjorde nytte for meg. Hele 20% stilling skulle jeg klare! Til tross for sykdom som gjør meg 100% ufør.

Før dette hadde jeg greid å være på varig tilrettelagt arbeid i et år. (VTA, med fribeløp på 1G) Et tilbud jeg ikke visste fantes for uføre. Men etter å tilfeldigvis ha kommet over det på nett, mange møter med NAV og en arbeidsplass, kunne jeg endelig tjene 5000,- i måneden. Selvfølgelig gikk mye av denne fortjenesten bort ved at jeg gikk fra tabelltrekk til 26% skatt.... Og så måtte vi ha to biler slik at jeg kom meg på jobb... Og så var det arbeidsgiveravgift og slikt. MEN jeg satta da igjen med litt over 2500,- mere i måneden.

Så ble det en 20% stilling ledig og jeg som tros alt har "jobbet" der i et år, kunne prioriteres. Skulle jeg satse på fast jobb? Forplikte meg til å møte opp 1-2 ganger i uka, uansett om jeg hadde en dårlig dag eller ikke?
Gulerota var stoltheten av å ha en ordinær stilling, ja, for lønna gikk desverre ned fra VTA og til den 20% stillinga. Men det gikk da rundt på et vis, og jeg TJENTE jo fortsatt over 2000,- i måneden! (Jobb = fribeløp på 42 559,- og trekk på 61 øre for hver krone tjent over det)

Torsdag 11.11. kl 08.00
Det ligger et nytt brev til deg hos NAV.
I det nye statsbudsjettet forsvinner fribeløpet og en vil bli trukket 50% fra første krone....
Det høres ikke så voldsomt ut, men for meg vil det si at jeg får utbetalt under 1000,- i måneden, eller litt over 100,- for hvert oppmøte på arbeid, for en 20% stilling.

Jeg er helt knust.
Hvordan skal jeg kunne forsvare å ha egen bil for å komme meg på en jobb der jeg ikke tjener særlig? Er det verdt det når kroppen bare så vidt henger sammen av at jeg av stolthet drar på jobb selv om formen er dårlig? Er det verdt alt stress og usikkerhet?

Begrunnelsen i brevet er at det vil lønne seg å jobbe mere. Jaha, hva med de som bare så vidt har 20% restarbeidsevne? Jeg kan ikke "bare begynne å jobbe mere"!

Jeg er evig takknemlig for at det finnes uføretrygd i Norge. Jeg er glad for at jeg har penger nok til å klare meg i hverdagen. Jeg er takknemlig for å få 66% av forventet inntekt av det jeg kunne ha tjent som helt frisk, selv om det er trist å se andre ha mere å rutte med både av helse og penger.

Jeg er ikke takknemlig for min tapte mulighet til å tjene mere enn de 66%.

Føler jeg sitter igjen med smuler og et klapp på skulderen, for at jeg satset på å bli et fullverdig medlem av samfunnet igjen.

Avatar

Re: Nye kutt i statsbudsjettet går ut over uføre med restarbeidsevne!

nov 13 2021 - 16:32
Det står også i dette brevet at det er et forslag, og ikke noe som er vedtatt. Så du tar sorgene på forskudd her.
Avatar

NAV

nov 15 2021 - 10:59
Snakket med NAV og de sa at når det har kommet så langt at brukerne får brev så blir det nok antagelig slik.... Blæ!
Til forsiden