Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen som har prøvd terapi med dyr?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen som har prøvd terapi med dyr?

okt 22 2017 - 22:26
All isolasjonen og ensomheten tar knekken på meg. Ærlig talt har jeg allerede ødelagt livet mitt og havnet i alle mulige onde sirkler. Prøver desperat å gjøre noe men føles så umulig når ingen tar tak i mine utstrakte hender. Blir jo ikke mye å leve for når man ikke har noen nære sosiale relasjoner med noen.

Men er ikke sagt at de relasjonene må være med mennesker. Er jo bevist at dyr hjelper like mye, om ikke mer. Har en pus hjemme hos foreldrene som kunne komme og kose med når jeg var der. Men når man bor langt unna er det ikke ofte man får dratt. Naboen her har en hund (fin border collie) og vært snakk før at vi kunne gå på turer sammen, men aldri blitt noe av. Jeg er mer katteperson da. Dyr er ellers ikke tillatt her jeg bor.

Likevel har jeg funnet par dyrebeskyttelsens kontorer i nærheten. Tenker å stikke innom dem og spørre om man kan bli frivillig. Om jeg ikke klarer å få meg menneskevenner, så elsker jeg dyr og tenker kan bruke de som terapi.

Er det noen som har prøvd det før? Noen som har jobbet som frivillig på slike steder? Hvordan har opplevelsene vært? Hadde de en terapeutisk virkning på dere? Hvilket dyr ble dere mest knyttet til?

Avatar

Hei

nov 26 2017 - 11:41
Så supert
Å ta vare på dyr er utrolig bra terapi
Spesielt dyrebeskyttelsen for det er jo å hjelpedyr som er i nød
Er utrolig mange hjemløse katter rundt omkring
Avatar

.

nov 26 2017 - 15:20
Har har hørt mye gode ord om det, hester brukes en del i behandling av folk med medavhengighet. Du gjør ikke feil i å jobbe der hvertfall. Ved at fokuset er på dyrene og ikke deg eller de andre menneskene der, kan det være en fin måte å skape relasjoner til de andre som jobber der.
Avatar

Dyr ...

nov 26 2017 - 19:12
Dyr gjer godt. Er kattemann, men har først og fremst med andre slags dyr å gjere. Og då får du indirekte kontakt med andre menneske gjennom aktivitetar med dyra.
Til forsiden