Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen råd om hva jeg kan gjøre?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen råd om hva jeg kan gjøre?

aug 4 2020 - 17:47

Voksen mann her.

Opplevde overgrep som barn og gikk mange år i terapi for depresjon, men i terapien var det hovedsaklig depresjonen som stod i fokus. Er det noen som vet om hvor slike som meg kan henvende seg for å få kunnskap og støtte for slike som har opplevd det samme som meg?

Jeg skal snart ha time hos sexolog for første gang fordi de har visstnok den type temaer under sitt fagfelt, men lurer på om det finnes noen institusjoner/spesialister som konsentrerer seg om senskader som resultat av overgrep.

Jeg føler meg veldig alene i verden og har funnet ut at dette er noe jeg må ta tak i men jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre.
Avatar

Re: Noen råd om hva jeg kan gjøre?

aug 6 2020 - 08:31
En sexolog er nok rette veien å gå ja, og bra blir det for deg å kunne ta litt oppgjør med "roten" istedenfor det ytre (depresjonen) da du sikkert sitter på mye uoppgjort. Ditt første steg blir nok å endelig kunne føle at noen forstår deg bedre gjennom kompetanse, håper du får en relasjon og tillit til vedkommende.

Ellers finnes det nok sentre hvor det er erfaringskonsulenter, altså personer som har opplevd det samme som du som i tillegg har fått "mer kjøtt på beina" gjennom fag og som du kan relatere deg til (dele mestringsstrategier/tankesett), men ser for meg at dette kun isåfall er i de større sentrale byer da det ikke er en av "grunntjenestene" en gjennomsnittlig kommune tilbyr (selv om det heter at de skal tilby slik oppfølging), isåfall vil nok mye falle på den individuelles fagkunnskap/personlig egnethet der du ender opp (som i og for seg gjelder i møte med all helsepersonell).
Til forsiden