Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noen andre som sliter med store søvnvansker??

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noen andre som sliter med store søvnvansker??

april 8 2015 - 10:16
Hei

Er det noen andre her inne som også har store søvnvansker?

dele erfaring/råd?

har slitt med det en god stund
Avatar

Hei =)

april 15 2015 - 09:44
Jepp, i mange år nå... Kan hjelpe å ikke se på tv eller sitte med dataen seint... Lese bøker kan hjelpe. Snakke med noen noen timer før du skal legge deg for å få tanker på avstand =)
Avatar

Ja!

april 16 2015 - 21:53
Ja, jeg har siden jeg var liten brukt minst 1 time på å sovne, men som oftest sovnet etter 2-4 timer etter jeg har lagt meg.. det siste halvåret har jeg fått ekstra lite sammenhengende søvn, hvor jeg våknet maaange ganger om natten. Gikk til legen og hun mente det var pga alle tanker jeg har, fordi jeg tenker og bekymrer meg for utroolig mye og sliter litt med sosial angst o.l. Pga psykisk stress og utmattelse å sover jeg dårlig, men fikk noen milde innsovingstabeletter (vallergan) og etter en periode med 3 slike tabeletter hver kveld begynte jeg å sove mye bedre og lettere. Tror også det at jeg har fått åpnet meg litt om alt jeg tenker på og bekymrer meg over har hjulpet meg.

Gå til legen for å prøve å finne ut grunnen til søvnproblemene og kanskje du får noen milde tabeletter som hjelp. Lykke til, håper du finner ut av prøblemet og at det løser seg! :)
Avatar

hell yeah!

april 22 2015 - 02:10
Har hadt problemer med søvn så lenge jeg kan huske!
Skifter mellom og sove normalt, ikke sove overhode på flere døgn av gangen, eller som det har vært i d siste, sover 3-4 timer omgangen, flere ganger om dagen... Og kjenner meg generelt konstant sliten :/

Men i perioder hvor det blir lite søvn prøver jeg og ikke se TV eller bruke PC/nettbrett eller tlf siste timen før jeg legger meg.
Og eventuelt prøve og gå en lengre tur 1-2 timer før legge tid.

Hjelper og å prøve og tømme hodet for tanker, jeg prøver og skrive ned ting.
Avatar

Re: Noen andre som sliter med store søvnvansker??

mai 13 2015 - 01:44
Har sovet dårlig i mange år, men sover nå veldig bra. Dette har hjulpet meg:
- EN TIMES DAGSLYS TIDLIG PÅ DAGEN. Da jeg ble konsekvent mht dette fikk jeg et nytt liv. Går tur hver dag.
- Kutt ut all koffein.
- Gjør det du kan for å ha så lite stress/press som mulig. Ta evt et års pause fra studier etc. Jeg sa opp drømmejobben, fordi den gjorde meg deprimert og søvnløs. Nå er jeg arbeidsledig, men sover godt. Forklar for fastlegen at du virkelig trenger en timeout/sykemelding.
- Få bort alle ytre stimuli. ( susing, lys etc.)
- Skaff deg en FIKSE-BOK. De problemene og tankene som ligger og kverner og stjeler søvnen din blir ikke borte av seg selv. Når de stjeler søvnen din kan du skrive ned problemet og finne en løsning på det som du gir deg selv en frist på å utføre. Eks: " jeg får ikke sove fordi jeg ikke kommer over at kjæresten min dumpet meg" "Dette vil jeg kompensere for ved å trene, ta solarium og skaffe meg en ny kjæreste, begynner på onsdag" eller "Jeg skriver et brev til x-kjæresten i morgen".
- Det er lett å bli desperat og redd for ikke å sove, men bestem deg for å gjøre noe skikkelig bra den tiden du ikke får sove. Skriv sanger til barna, les og bli noe stort, skriv avisinnlegg, Selv begynte jeg å be. ( tror på Jesus) Det ga meg ro. De gangene jeg ikke sovnet følte jeg meg veldig glad i de jeg hadde bedt for, og følte livet tross alt hadde mening.
- Kamillete, god natt te og lecitone er flotte midler fra helsekost-butikker. De virker for meg.
- Og så hjelper det veldig å ha en å krype inntil, særlig når du ikke får sove. For livet er så vanskelig når man har for lite søvn bak seg.
Lykke til.
Avatar

hei

juni 11 2015 - 20:28
jeg er sykemeldt. har vært dette sammenhengende siden januar i år. går på vallergan/20mg og imovane/10mg. har prøvd mye forskjellig. går til psykolog. har vært ganske sliten i det siste
Avatar

hei

juni 12 2015 - 09:31
problemet mitt er at jeg som oftest bare får 2-4 timer søvn pr døgn.
Avatar

Søvnproblemer

juli 5 2015 - 20:50
Hei Janien90.
Håper du leser dette. Det finnes et middel som heter Vallergan og som gir dypere og lengre søvn. Jeg har brukt det i kanskje 20 år og før det sov heller ikke jeg mer enn 2-4 timer i 30 år! Vallergan er egentlig et antihistamin mot allergi som har døsighet som bivirkning. De første dagene blir du kjempetrøtt hele døgnet, men det går over etter noen dager. Det står på pakningen at det er virksomt mot søvn kun i 14 dager. Det stemmer bare som innsovningsmiddel. For å gi dypere og lengre søvn varer det evig tror jeg. Jeg sover nå 6-7 timer.
Avatar

Re: Noen andre som sliter med store søvnvansker??

juli 5 2015 - 22:59
Aah. Skjønner problemet. Våkner selv 3 - 4 ganger i løpet av natten, alltid. Tar imovane av og til og da sover jeg kanskje 4 - 5 timer sammenhengende. Men må ha sykemelding innimellom da mitt yrke krever at jeg er litt årvåken. Noen ganger tar jeg også sobril ilag med imovane (ikke dager før jeg skal på jobb, hehe). Kanskje også et glass vin eller en øl, selv om det ikke er så anbefalt. Det finnes spesialister på søvn ved flere sykehus. Kanskje du kan snakke med legen din om det? Hvis du også sliter med depresjon/angst vet jeg at en del medisiner gir tyngre søvn (remeron er vel mest kjent for dette). Vallergan høres "mildt" ut for den problematikken du beskriver for å være helt ærlig, selv om en del antihistaminer gir trøtthet (polaramin også). Gi gjerne en oppdatering hvis du vil, for det er nok mange som sliter med dette :)
Avatar

Søvnproblemer med solbærsaft!

juli 6 2015 - 20:44
Jeg var til utredning for søvnproblemer. Fikk påvist lite søvn og mindre dyp søvn enn normalt. Jeg mente/mener søvnproblemet mitt, skyldes min posttraumatiske lidelse, men legen var ikke helt med på dette. Kalte det en alvorlig søvnsykdom, fordi ingen ting annet virket. For eks ikke medikamentell søvnbehandling,(gode søvnrutiner) sovemedisiner, melatonin. Jeg var helt ødelagt av søvnmangel, kun 3-4 t per natt i over 30 år. Legen mente at den gode virkningen Vallergan har på meg, kunne være fordi jeg manglet et stoff i hjernen. Jeg tar 2 Vallergan. Hvis jeg glemmer å ta den, sovner jeg, men våkner etter 2-4 timer. Jeg hadde tidligere både problemer med å sovne inn, og å fortsette søvnen. Men har lært meg å sovne ved å trene på det. Legger meg ALDRI før jeg er skikkelig søvnig. Det er derfor ikke plaseboeffekt jeg opplever. Vallergan er det beste som har skjedd meg, endret livet mitt til det bedre og jeg skal aldri slutte med den. Ja, det aller beste er jo at den er "mild". Jeg er jo til og med alergiker, så det er helt perfekt. Noe må man jo kunne unne seg!
Avatar

Re: Noen andre som sliter med store søvnvansker??

juli 7 2015 - 06:51
Ikke drikk solbærsaft før dere legger dere. Hehe. Men bra det fungerer for deg med vallerganen. Den er jo ikke spesielt vanedannende heller så vidt jeg vet (?).
Avatar

Re: Noen andre som sliter med store søvnvansker??

juli 7 2015 - 23:17
Jeg sliter med å opprettholde en normal døgnrytme. Får aldri sove hvis jeg prøver å legge meg tidlig. Kan ligge våken hele natta uten å sovne, men til slutt blir jeg så utslitt at jeg slukner. Klarer som regel ikke å holde meg våken hele dagen hvis jeg skal prøve å snu døgnet tilbake heller. Sovemedisiner hjelper meg heller ikke en dritt. Tar like lang tid å få sove, men jeg blir zombie dagen etterpå av dem.
Til forsiden