Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Noe galt trur du ?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Noe galt trur du ?

aug 14 2013 - 19:08
det er kanskje ikke riktige plassen å spørre. men vet ikke hvor ellers. her er det jo mange smarte mennesker, som vet masse, om forskjellige ting (ta det som et kompliment alle sammen). så jeg spør her likevell.

de siste dagene (1-2 uker litt usikker på eksakt hvor lenge, men flere dager, konstant) har jeg følt meg utrolig tungpust. joda. det kunne vært angst, men problemet er at det virker ikke som det er det. for jeg lider av angst, og hadde et panikkanfall seinest tidligere i dag. og jeg vet når det er angst og ikke. jeg er kjent med det. jeg kan prøve å forklare litt hvordan det er. jeg føler ikke at jeg får trekt luften skikkelig ned i lungene mine, det er bare skikkelig kortpust. og veldig tungt. når jeg legger meg ned/skal sove, så føler jeg at alt tetter seg veldig, og jeg får pustet enda mindre. jeg er ikke syk eller noe slikt. så ikke derfor. sitter jeg med beina oppunder meg i sofaen eks, så blir det værre. føler at luftveiene blir tettere enn ellers. noen ganger må jeg se opp i taket, for å klare å puste skikkelig, men det er fortsatt vanskelig. det å ta meg til ansiktet med hendene, eks å klø meg på leppene eller noe, gjør at jeg får følelsen av å kveles. jeg blir også ofte svimmel. slik at jeg rykker til sånn skikkelig, sånn plutselig. i hele kroppen vell og merke. også blir ting litt rart. før jeg kommer til meg selv igjen. føler nesten at jeg noen ganger skal besvime.

er det noen som har opplevd noe lignende, og kan si om jeg burde kontakte legevakt i kveld, eller legen i morgen, eller bare droppe det. fordi det absolutt ikke er noe farlig? jeg er litt bekymret. ettersom dette har vart flere dager uten å ha blitt noe bedre. jeg har hadd det sånn veldig ofte egentlig det siste året. men ikke så lenge som nå. og den kortpustheten værer konstant. selv når jeg sitter rolig i sofaen. ekstra ille når jeg rører på meg. når jeg snakker må jeg ta paue, for å få puste igjen. og det er ikke noen ekstreme lange historier som går kjempefort. men helt vanlig. jeg er litt skeptisk. har jeg noe å være redd for?
Avatar

Noe galt?

aug 15 2013 - 10:37
Du skulle vel kanskje tatt en tur til legen og fått utelukket at det er
noe med hjertet, at du ikke har lungebet. kols, astma eller allergi.
Har selv slitt med angst og mange symtomer på av ulike slag. Angst er en ting men mellom angstriene kan det väre hardt å väre kropp.
Man kan föle seg bra fra angsten men den indre uroen og anspendtheten kan gjöre kroppen urolig. Jeg har plagdes med skive- utglidning mellom skuldrene. noe som jeg nå holder i sjakk med trening, men da jeg har det er det tungt å puste. Indre uro kan også
merkes på varierende kroppsttempratur, man svetter og fryser litt om hverandre. Håper ikke dette virker forvirrende. Dette er bare noen tips jeg vet ikke hvor lenge du har hatt det slik. Det går nok bra.
Til forsiden