Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Neglebiting - hjelp!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Neglebiting - hjelp!

des 9 2021 - 23:00
Hei!
Jeg trenger bare å lufte noe, og om det er noen som har noen tips eller gode råd - gjerne kom med dem!

Jeg har så lenge jeg kan huske "alltid" bitt negler. Jeg begynte som svært ung, og det har i løpet av årene blitt verre og verre. Lengden på neglene mine er under 1 centimeter lange (og vel så det), og de har vært slik i flere år.

Jeg har hørt flere ganger at jeg "bare burde slutte", men om det hadde vært så enkelt hadde jeg sluttet for lengst. Det å bite negler gjør vondt, det er uhygienisk og jeg synes heller ikke det ser noe særlig fint ut.

Det å bite negler er ikke noe jeg vil gjøre. Jeg ønsker virkelig å slutte, for jeg vet at det ikke er bra å gjøre det. Likevel får jeg det ikke til. Dette gjør meg svært frustrert. Hvorfor får jeg ikke til å slutte når jeg har så lyst? Dette fører også til at jeg i hverdagen føler på mye skam og irritasjon som jeg tar utover meg selv. Jeg har i noen korte perioder klart å holde meg fra det, men jeg ender alltid opp med å begynne på igjen.

Jeg har prøvd Go´Negl, og det har ikke fungert så bra for meg. Jeg blir vant til smaken og slutter å bry meg om at det smaker vondt. Jeg prøver å lakke neglene mine med neglelakk, og det fungerer i starten før jeg begynner å bite igjen. Om jeg har tyggis i munnen biter jeg negler likevel. Jeg har også gått til neglebehandling og satt på akryl/gel-negler. Likevel har det bare fortsatt.

Nå som jeg skriver dette skjønner jeg at det kan høres ut som om jeg "egentlig ikke vil slutte", siden "ingenting fungerer uansett". Jeg forstår godt tankegangen, for det høres jo slik ut. Jeg kan heller ikke forklare hvorfor jeg biter negler og hva jeg får ut av det. Kanskje er det fordi det bare har blitt en vane? Kanskje det føles trygt? Jeg er ikke sikker. Jeg biter negler når jeg er glad, når jeg er nervøs, når jeg er lei meg, når jeg er engasjert og når jeg kjeder meg. Det er bare noe jeg ender opp med å gjøre.

Det er flere som også nevner at jeg burde samarbeide med familie og venner, og få de til å si ifra til meg når de ser at jeg biter på neglene mine. Samtidig føler jeg på et stort ubehag om jeg ikke klarer å "fullføre" bitingen min. Om noen stopper meg midt i, og jeg ikke blir "ferdig", så kjenner jeg på en uro og irritasjon helt til jeg får fullført det jeg startet på.

Jeg føler de fleste av de jeg snakker med bare ser på dette som en "uvane". Jeg skjønner hvor de kommer fra, men samtidig føler jeg at dette er mer enn "bare en uvane". Gir det mening? Jeg føler det blir børstet litt under teppet som "h*n biter litt på neglene sine", men dette handler om mer enn en "sporadisk greie". Jeg biter negler hele tiden. Jeg føler dette problemet må sitte dypere?

Viljestyrke og motivasjon spiller også en svært viktig rolle når man ønsker å slutte. Det er jeg fullt klar over. Derfor er det også mange som har sagt at jeg "ikke vil det nok" siden jeg ikke får det til. Dette synes jeg er sårende å høre, og jeg føler meg så alene fordi jeg ikke har noen andre rundt meg som sliter med det samme og som kan forstå hva jeg sliter med. Jeg føler selv at jeg virkelig går all inn hver gang jeg prøver å slutte. Likevel kan jeg ikke utelukke at det kanskje er en liten sannhet i det. Jeg vet bare at jeg mislykkes.

Jeg vet at neglene mine er svært skadet etter flere år med alvorlig neglebiting, og jeg vet at det ikke er realistisk å drømme om lange og sterke negler. Jeg ønsker bare at det skal bli bedre enn det er nå!

Er det noen fellow neglebitere der ute som har noen gode råd? Jeg trenger virkelig deres hjelp!

- DetErBareMeg!
Til forsiden