Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nedlatende holdninger på legekontoret

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nedlatende holdninger på legekontoret

mars 30 2017 - 10:33
Er det flere enn meg som opplever å ikke bli tatt på alvor hos legen? Jeg opplever at de som jobber på legekontoret har en ganske nedlatende holdning. Jeg sliter med angst, og i tillegg til generelle angstplager har jeg en veldig sterk fobi mot nåler. Å ta blodprøver er et mareritt, og jeg har flere ganger opplevd å få panikkangstanfall og/eller besvime i forbindelse med dette. Det er ubehagelig nok i seg selv, og når jeg i tillegg opplever at de som jobber på laboratoriet er nedlatende og latterliggjør frykten min, blir det jo alt i alt en ganske negativ opplevelse.
Jeg får også inntrykk av at fastlegen min ofte ikke tar fysiske plager på alvor fordi han regner med at alt er psykosomatisk. Jeg er fullstendig klar over at mine fysiske plager mest sannsynlig skyldes angst, men det er jo ikke slik at mennesker med psykiske plager aldri blir fysisk syke, tvert imot. I tillegg er det jo slik at dersom man allerede sliter med selvfølelsen, blir det ikke bedre av at man opplever ikke å bli tatt på alvor.
I fjor gikk jeg en periode til fysioterapeut på en privat idrettsklinikk for å få hjelp med en løpeskade. Der opplevde jeg noe helt revolusjonerende, nemlig å bli tatt på alvor og behandlet med respekt (noe som jo egentlig bare skulle mangle). Dette gjorde utrolig mye for den psykiske helsen min. Jeg forstår ikke hvorfor ikke de på legekontoret kan møte meg på samme måte. Den ovenfra-og-ned-holdningen jeg opplever fra dem er rett og slett ødeleggende for selvbildet. Vi speiler oss jo i andre mennesker, og når man blir møtt på en slik måte er det nærmest umulig å opprettholde verdighet og selvrespekt. Så frustrerende!
Avatar

Re: Nedlatende holdninger på legekontoret

april 14 2017 - 14:52
Jeg anbefaler deg å bytte lege, hvis det er mulig?

Finnes mange dårlige leger. Det skal ikke være sånn at legen ikke tar deg og plagene dine på alvor.
Avatar

Vdr. nedlatende holdninger på legekontoret

april 14 2017 - 16:20
Dette skjer dessverre alt for ofte. Mange leger er rett og slett ikke noe gode på det personlige planet. De gjør sikkert en ok jobb når man bare trenger antibiotika, nesepray eller en sykemelding. Jeg hadde en lege som nektet å henvise meg til offentlig psykologisk poliklinikk "fordi det var så lange køer, og fordi alle pasientene hun hadde henvist hadde fått avslag." Så jeg endte opp med en ganske fjollete formulert henvisning og en liste over spesialister med offentlig avtale. "Finn det ut selv du." Første setningen i den henvisningen var "pasienten har problemer med nervene." Legen hadde kanskje snakket med meg i fem min før hun fikk det travelt med å få meg ut av kontoret. Da byttet jeg på måfå, og hadde flaks. Jeg ble henvist, og kom til etter ca to måneder. På det legesenteret var de veldig respektfulle og spurte om jeg hadde det greit med blodprøver, og at jeg kunne få ligge ned hvis jeg trengte det. Så sluttet dessverre legen, og jeg var innom litt ymse med varierende nivå mens jeg sto på varslingsliste så jeg fikk SMS når en lege jeg visste er veldig ok fikk ledig. Da jeg kom til henne, hadde hun uoppfordrett satt opp dobbelt time til meg, fordi hun alltid gjorde det med nye pasienter. Det er jo mange som er nervøse for å komme eller har tøffe problemstillinger, og da vil jeg at vi har tid til å bli trygge på hverandre. Så det finnes gode leger. Dessverre er det for langt mellom dem. Uansett... Har man et legekontor hvor man ikke blir tatt seriøst, er min anbefaling å bytte. Angst er vondt å slite med, men man har ikke mistet retten på respekt av den grunn.
Til forsiden