Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Nav sin oppfordring sjokkerer stort

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Nav sin oppfordring sjokkerer stort

nov 2 2017 - 07:21
Er det lov av nav å si brukere må la lån osv gå til innkasso for vi skal ha livsopphold? De annser ikke lån som nødvendig?
Det virker uhørt
Avatar

Re: Nav sin oppfordring sjokkerer stort

nov 2 2017 - 14:10
Nei det har dem ikke "lov" til å si. Eneste er hvis du eier noe at de kan kreve at du selger ting først dog sjansen der er relativt liten også om du ikke har et skyhøyt huslån.
Virker som du har vært uheldig med saksbehandler, så ville kanskje spurt om en ny en, kan jo ikke bli verre enn hva du har nå. Minstenorm uten at jeg skal sjekke, men varierer jo også fra fylke til fylke, er rundt 5800,-

Avatar

Re: Nav sin oppfordring sjokkerer stort

nov 2 2017 - 15:48
Takk for svar! De sa det rett ut flere ganger at det måtte jeg velge imellom! Få inkasso el leve med 500kr til mat å drivstoff i mnd!Helt sinnsykt! Jeg skal klage!
Avatar

Re: Nav sin oppfordring sjokkerer stort

nov 2 2017 - 23:51
Prøv å ta kontakt med kreditor og forklar situasjonen din, så kan det hende at du får en avtale.

Nav kan ikke betale avdragene dine, sånn er vel reglene de må følge.
Avatar

Re: Nav sin oppfordring sjokkerer stort

nov 3 2017 - 02:19
Ahh, tror jeg misforstod her, hvis det er lån du selv har pådratt deg så må du betale det utifra livsoppholdet, så hvis det er det som er greia så spør du om saksbehandleren din kan være behjelpelig med å ringe dit du skylder (lånegiver) for å spørre om å få det midlertidlig fryst eller at de fjerner renter over en viss periode, de pleier å være ganske behjelpelig sånn sett.

Avatar

Re: Nav sin oppfordring sjokkerer stort

nov 3 2017 - 06:45
Jeg har ingen betalingsanmerkning! Jeg har vanlig lån i Banken! Har husleie! Tlf, bil, forsikring osv! Jeg mistet nesten 10 tusen i mnd pga jeg ble psykisk syk å kunne ikke jobbe mer akkurat for øyeblikket! Å barn måtte bli hos sin far! Det er ingenting de vil hjelpe meg med! Jeg måtte velge, ikke betale regninger for å klare meg! Hørt fra fler at det er ikke lov! De tråkker på meg rett å slett!
Avatar

Re: Nav sin oppfordring sjokkerer stort

nov 3 2017 - 08:22
Klaget til nav nå! Da skrev jeg:
Sosialen på nav sier til sine brukere at de må sette seg i økonomisk gjeld/ inkasso for at jeg skal ha livsopphold ! Dette kan da ikke være lov?? Etter paragraf 8 så skal behandlinga gå på sjønn osv! Jeg er psykisk syk å går i møter for å bli frisk! Så skal de sette meg i økonomiske problemer?? Jeg som enslig skal ha 5800kr å leve for! Jeg har 500kr å leve for! Når ei mor blir tatt i en sak på 130.000kr å ble anmeldt, så slapp hun å betale tilbake pga hun er psykisk syk, akkurat som meg!!!!! Er ikke det å tråkke på oss andre syke??? Jeg vurdere å gå til media med mange saker som skal vise folket at enkelt personer får alt servert å enkelte blir tråkket ned i gjørma som mulig! Dere må rette opp å gå videre med hvordan brukere blir behandlet! Grusomt av ansatte å si,å grusomt oppførsel på sosialtjenesten!

Avatar

Re: Nav sin oppfordring sjokkerer stort

nov 3 2017 - 14:39
Hvis du ikke er profesjonelt vel erfaren i bruk av media ville jeg vært betenkt på å gå dit med en eventuell sak når det er psykiske problemer i livet ens fra før. Folk som stikker seg fram i media må tåle hederlig omtale, men de må jammen også tåle svært mye negativ tiltale og omtale av sin person av varierende sannhetsgehalt.

Jeg skjønner at du er frustrert og sint, prøv å finn andre måter å få utløp for det som ikke kan slå så hardt tilbake på deg selv og dine. F eks gå ut i skogen der du er alene og kast kongler på et tre, skrik og brøl, løp en tur, eller hvordan du best får utløp for følelsene dine.
Avatar

Re: Nav sin oppfordring sjokkerer stort

nov 3 2017 - 16:43
Men er en ting som er verdt å nevne, hvis realiteten din er at du sittter med 500,- så f¨r du etter 9 dager søke på nødhjelp, som er rundt 52 kroner+ om dagen. Dette vil du ha krav på om økonomien er som du sier, men nå sier jeg ikke at det er så mye å leve for heller, men hjelper litt om ikke annet.
Vet hvordan det er å leve under fattigdomsgrensen selv med idiotiske lån, så jeg lever på 3500,- omtrent i måneden i litt over 2 år til, men det er litt selvvalgt hvor mye gjeld jeg velger å betale selv utifra økonomien min.

Kommer an på hva du skylder penger til & hva du kan få hjelp til. har du masse inkasso eller lån til teite ting så blir ting fort vanskelig. Jeg fikk for noen år tilbake et råd fra Nav selv om at det hadde lønnet seg for meg å ta opp flere lån og la det gå til inkasso så jeg kunne søke gjeldsannering, men det blir å misbruke systemet igjen så der ser du hvor forskjellige folk fra Nav er.
Men har du inkasso saker så ville jeg nok snakket om gjeldsannering. Ting blir desverre mye vanskeligere når en faktisk betaler lånene enn å ha inkasso hengende over seg når en lever på det trangeste. Har du ikke inkasso må du vente 1 år før du kan søke gjeldsannering.

Føler med deg her, jævlig kjip og frustrerendes situasjon du er i. :(

Har du en god sak, så er media alltids en god løsning, men det må jo sies at det trengs noe spessielt under saken for å få det ut, desverre endel som er i samme håpløse situasjon.

Du får i det minste benytte deg av nødhjelp til å begynne med for det kan de ikke gi deg avslag på så har du i det minste over 1000 kroner mer å rutte med om ikke annet.

Til forsiden