Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Natt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Natt

juli 17 2023 - 01:18
Hver natt så ender jeg opp med å tenke på selv mord og selv skading i flere timer. Jeg trodde jeg endelig hadde blitt bedre men jeg har bare blitt verre og verre i det siste. Jeg greier ikke å stoppe å tenke på det. Jeg tenker på hvordan, hvor, når og hva don skjer etter. Jeg tenker på flere muligheter og om hvordan folk kommer til å reagere.
Jeg har virkelig ikke lyst til å tenke på slike ting når jeg skal prøve å sove. Det ender alltid med at jeg ikke sover for veldig sent eller at jeg får mareritt.
Hvis noen har noen forslag til hvordan jeg kan tenke på noe annet så hvis jeg gjerne høre! :’)
Avatar

Re: Natt

juli 17 2023 - 04:25
Jeg kan kjenne meg godt igjen i akkurat det. Har ofte hatt det sånn tidligere at når roen (i den grad jeg hadde den i det hele tatt) la seg, så begynte hodet å svirre som bare det på spørsmål som "hva er meningen, hva er min verdi, hvor hører jeg hjemme, hvem er jeg" osv.
Nå har jeg et år i døgnbehandling i reportoaret og har veldig lite sånne tanker i disse dager, men...mye av det som skapte en forandring i behandlingen er å finne ut hvor min verdiløshet stammet fra. Noe som dreide seg mye om hvordan min far har snakket til meg i hele oppveksten, etterfulgt av en stefar som bare overså hele meg. I tillegg så hadde jeg skapt meg en god del vrangforestillinger om hvordan andre mennesker så på meg, hva andre mennesker mener og tenker og hvordan verden er i det hele og fulle.
Vet ikke om noe av de tingene er noe du kan kjenne igjen fra ditt liv, men hvis det kan ligge noe i det, så kan det være et mulig sted å jobbe med noe.
Dersom slike tanker dukker opp i disse dager så setter jeg gjerne på noe guidet meditasjon på youtube for innsovning. Det er til god hjelp for min del og kan være noe å forsøke.

Også er det kanskje noe du bærer på og holder inne i deg selv som du ikke får sagt eller snakket om? Det var ihvertfall noe som jeg hadde. Og etter å ha fått gode mennesker i livet som ser, hører, forstår og møter meg godt i samtaler om ting jeg tidligere holdt inne i meg så har det gjort ting veldig mye bedre for mitt vedkommende.

Håper noe av dette kan være en hjelp på veien. Det er veldig slitsomt å gå med slike tanker og være på et mørkt og tungt sted. Og du fortjener å ha det godt og finne løsninger som fungerer for deg.
Ønsker deg god bedring og håper du får noe ut av det som er skrevet.
Til forsiden