Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Naruto - selvmord

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Naruto - selvmord

juli 3 2010 - 11:23
Heihei,
jeg er en gutt på 15 år, og jeg har slitt med selvtillit og depresjon i 5 år nå. Jeg klarer ikke å snakke med noen psykologer om det, vil heller prøve å snakke med noen venner. men jeg veit ikke korleis jeg skal gjøre det, jeg kan ikke akuratt "hei, la oss snakke om mine selvmordstanker!!1" Jeg kan vel, men det hadde vært sært. Men poenget mitt er, jeg ser altså en del på naruto, og om noen av dere også ser på det veit dere at han sier "I never go back on my word, that's my shinobi way." Da har det også blitt mitt motto. For 2 år siden lovde jeg veninna mi at jeg aldri skulle ta livet av meg, dette har blitt et ganske vanskelig løfte å holde. Så hver gang jeg tenker på å ta livet av meg, finner jeg først metode, så når og hvor jeg skal gjøre det. Men så kommer jeg på mottoet mitt da, og hvor teit det ville vært om jeg ikke klarte å holde det selv. Vet dere korleis jeg skal klare å holde meg i live, og hvem jeg kan snakke med om tankene mine? Takk for svar :3
Avatar

Re: Naruto - selvmord

juli 3 2010 - 20:33
Hei hei

Bra du har dine mottoer i behold sier nå jeg :) Det er sikkert ikke lett å snakke om selvmordstanker, den ser jeg....Jeg vil alikevel anbefale deg å prøve å finne en fagperson å snakke med, kanskje det går an å skrive ned hva du sliter med til legen din i første omgang? Eller noen andre voksne du stoler på? Jeg er sikker på at det er mange som vil hjelpe til om de får sjansen. Ellers; vær så snill du kan mot deg selv! Jeg har selv vært deprimert,...vet at det går an å komme seg ut av det selv om det ikke virker sånn når det står på som verst. Sett deg små overkommelige positive mål for hver dag og belønn deg selv rikelig men noe du liker:) Du er uansett så mye mer verdt enn hva Mr onsinnede depresjon prøver å forteller deg....Snakk hardt til ham og le av ham om du kan, la ham vite hvem som er sjef! Lykke til, jeg krysser fingre og tær for deg!
Avatar

Re: Naruto - selvmord

juli 3 2010 - 20:38
Og forresten.....er det egentlig så sært å si at du har selvmorstanker til en god venn? Åpenhet er bra det, bare man er litt bevisst på settingen og at det er en person som er til å stole på. Og du har jo tydeligvis allerede hatt hjelp av å snakke med ei venninne og gitt henne et løfte?
Avatar

Re: Naruto - selvmord

juli 4 2010 - 14:05
Ja, jeg har ei veninne jeg snakker ganske mye med. Men jeg snakker bare om det over sms eller msn, og jeg skulle ønske jeg kunne snakke til hu face to face om det hvis du skjønner. Men takk for tipsene! :3
Avatar

Re: Naruto - selvmord

juli 5 2010 - 20:18
Håper disse tankene ikke tar over, men skjønner det er vanskelig!
Men, du er sterk som klarer å holde deg unna når lysten er der, det er sterkt altså! Det går jo an å avtale over sms eller noe at dere kan prates ansikt til ansikt også, og det tror jeg kommer til å gå mye bedre enn du tror. Venner er til for å støtte og hjelpe hverandre, og kanskje du kan tenke over hva vennen din kan gjøre for å gjøre hverdagen din litt bedre? For ofte vet ikke vennen hva han/hun skal gjøre og blir litt rådvill, men hvis du sier hva du trenger blir det kanskje lettere for vennen også:) Det kan jo være noe så enkelt som at du vil ha tilsendt en vits på sms i ny og ne, for å komme i bedre humør..eller at vennen din kan ta intiativ til forskjellige aktiviteter for å få deg ut litt!:)
Lykke til iallefall!!
Til forsiden