Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Når traumer kommer tilbake

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Når traumer kommer tilbake

april 16 2013 - 22:39
Hei! For to år siden, ble jeg voldtatt av fire menn på et nachspiel. Jeg har alltid prøvd å være sterk når ting har skjedd, og bare prøvd å "takle" det - med varierende hell og flashbacks innimellom, men det har gått. Den siste måneden har jeg forelsket meg veldig i en annen jente, og vi har blitt sammen. Problemet er at jeg nesten ikke klarer å ha sex med henne, jeg får flashbacks fra hendelsen hele tiden.
Derfor snakket jeg om hendelsen med psykologen min (det føltes som første gang jeg snakket ordentlig om det), og nå er alt helt kaos. Jeg er redd for mennene i oppgangen min, får flashbacks hele tiden, er kvalm, føler meg invadert, skitnet til, ydmyket - det føles som om det skjer akkurat nå.
Jeg ble mobbet på skolen, og fikk traumer fra det først mange år senere - etter å ha snakket masse om det, ble minnene til å leve med, og det ble fortd. Jeg håper det kan bli sånn nå også.

Er det noen som har erfaringer med hva som hjelper for å leve med/ bearbeide traumer? Og hvordan jeg kan snakke med jentekjæresten min så dette ikke ødelegger forholdet vårt?

Nå har jeg bare lyst til å begynne å ruse meg og skade meg selv, ting jeg egentlig har blitt ferdig med, men føler meg som et kasus akkurat nå. Men: jeg vil ikke begynne å drikke igjen, jeg vil klare dette.
Avatar

Hei du

mars 21 2014 - 02:18
Hei. Høres tøft ut å være deg for tiden. Det er vanskelig når grums påvirker det som er bra i nåtiden. Tror det kan være viktig at du er åpen med kjæresten din om hva som skjer med deg. Slik at hun kan forstå at dine reaksjoner er knyttet til dine opplevelser og ikke henne. Det kan bli perioder som blir tyngre men også veldig bra. Å kunne dele med og støtte sin kære er en stor del av det å være to. Da kan det bli lettere å være nær når seksualitet blir vanskelig i motsetning til at man skyver hverandre fra hverandre.

Vel, håper du forstår hva jeg mener, er litt trøtt her jeg skriver. Har hatt litt likt dilemma i forhold til min partner og vi har holdt sammen i mange år med "trøbbel" så det går an.

Håper du finner din vei å håndtere livet på.
Selvskading i sine ulike former er veldig kortvarige løsninger som gjerne forstørret problemer, men dette vet du allerede. Det finnes konstruktive veier å få ting ut på, men de må man ofte finne selv. Håper du har støtte nok rundt deg til å finne din vei, det ligger lyse overraskelser på lur til den som holder ut:)
Avatar

Håper det går bedre

mai 14 2014 - 00:20
Ta kontakt med voldtektssenter. Dixi? Og kanskje vurder traumeavdeling på f.eks. Modum Bad? (ta kontakt med lege/psykolog for hendvisning)

Håper du får det bedre
Til forsiden