Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Når livet er kjipt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Når livet er kjipt

okt 20 2018 - 11:39
Jeg er et av de menneskene som gjennom mange år har vært plaget av generell angst og fobier. Etter kort tid med behandling og kontinuerlig arbeid med meg selv for å forstå hvorfor kroppen reagerer som den gjør, ble jeg kvitt mesteparten av mine symptomer. Livet ble plutselig lettere å leve, og jeg opplevde igjen at jeg mestret hverdagen.

Endelig trodde jeg at psyken skulle spille på samme lag som meg, når vi endelig hadde kommet oss gjennom hva som virket som et endeløst helvete.

Så blir livet plutselig kjipt igjen. Ikke fordi at jeg har opplevd eller står i katastrofe, hunger eller krig sånn som store deler av verdens befolkning må slite seg gjennom hver dag. Men, fordi jeg enkelt nok ikke har mestringsevne til å håndtere de utfordringene livet gir meg.

De sier at disse utfordringene sjelden kommer alene. Først starter det med at man ikke disponerer egen leilighet, så har man ikke lenger fast jobb, får ikke huslån, føler seg ensom og sint. Krangler og kjefter med og på alle rundt seg, ødelegger forhold.

Til man tilslutt sitter her som meg, med en flaske sprit gjemt i kommoden og googler "suicide by jumping". Ikke fordi at man har lyst til å dø, men fordi man ikke klarer å se at det noen gang skal bli bedre.. Til tross for x antall "Det ordner seg til slutt".

Det er mange her inne som har vært i lignende situasjon som meg. Som har sett på situasjonen de er i og fremtiden som håpløs.

Har dere kommet dere ut av det? Har det ordnet seg til slutt?
Avatar

Re: Når livet er kjipt

okt 20 2018 - 14:23
"Har dere kommet dere ut av det? Har det ordnet seg til slutt?"

Ikke enda... Vi lever i en genuint håpløs verden som fundamentalt aldri kommer til å forandre seg (selv om den selvfølgelig kan forbedre seg), fordi mennesker er mennesker. Derfor er det lett å miste vitsen med og skulle bli værende på denne planeten. Men jeg begynner hvert fall å akseptere menneskets brutale natur mer nå enn tidligere, så kanskje det vil ordne seg til slutt; at jeg til slutt aksepterer den helt... Det er hvert fall målet.
Til forsiden