Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

NAV har gjort meg deprimert :-(

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

NAV har gjort meg deprimert :-(

juni 17 2012 - 22:37
Den siste tiden har jeg vært skikkelig langt nede og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Føler meg helt alene i denne verden og ALT føles skikkelig håpløst. Energinivået er på bunn, selvfølelsen og selvtiliten er borte, livsknisten har gradvis forsvunnet og jeg føler alt gå i mot meg.

Jeg er alenemor til et barn på 4 år. Desember 2011 mistet jeg overgangsstønaden og jeg sto dermed uten trygderettigheter. Ble med på jobbklubb gjennom NAV i jan.-feb. 2012, og mottok 7000,- for en mnd med jobbklubb. Så fikk jeg meg noe vakter som servitør og tok alt av jobb jeg fikk. Pengene jeg tjente strakk ikke til mine faste utgifter slik som barnehage, leilighet, telefon, lån, mat osv. Derfor ble jeg og mitt barn "tvunget" til å flytte hjem til mine foreldre (bosatt i en annen kommune) for en periode. Vi flyttet til mine foreldre i april. Da jeg flyttet fikk jeg utbetalt 2800,- fra NAV kontoret i den kommunen jeg flyttet fra.

Da jeg flyttet har jeg ved gjenntatte ganger vært i kontakt med NAV i den kommunen jeg nå hadde flyttet til for å få et møte med han som skulle bli min saksbehandler. Etter gjenntatte forsøk fikk jeg taki ham etter tre uker.

Ettersom jeg starter høyskoleutd. til høsten (tok siste fag av studeikomp og ble ferdig nå i vår), har jeg fått tildelt en studentbolig i blokk, veldig rimelig ift det private markedet! Så derfor takket jeg ja. Hit flyttet vi 1. juni.

Jeg har fortsatt ikke fått utbetalt noe penger til verken livsopphold eller boutgifter og regninger siden jeg fikk penger (2800,-) i april.

Har ringt flere ganger til NAV for å snakke med saksbehandler. Han har vært ofte borte eller rett og slett opptatt. Jeg har (mange ganger!!) langt igjen beskjed ved sentralbordet om at han måtte ringe meg tilbake. No han heller ikke har gjort alle ganger.

Saksbeh. har vært lite imøtekommende, frekk og jeg har følt meg veldig trampet på av ham.

Ettersom min økonomiske situasjon har blitt som den har blitt, har jeg en del ubetalte regninger (barnehage, ubetalt husleie, strøm, lån som har gått til inkasse ++). Min mor tilbydde seg at hun kunne betale mine ubetalteregninger jeg hadde liggende, imot at hun fikk igjen skattepengen mine (24000,-) når de kommer. Noe jeg takket ja til. Om ikke hadde beløpene doblet seg grunnet renter og inkassesalær.

På torsdag ringte saksbehandler meg, og beklaget masse for at behandlingstiden hadde gått så langt tid. Han sa de skulle ha et møte i morgen for å snakke sammen og finne ut en løsning. Han skulle ringe meg opp på fredag.

Saksbehandler ringte på fredag og kune fortelle at nå var saken ferdig behandlet og jeg måtte komme til NAV for å signere noe papir. Glad og lettet for at de nå endelig var ferdig dro jeg til NAV for å signere. Lite ante jeg hva jeg hadde i møtet.

Joda, det papiret jeg måtte signere var et gjeldsbrev! Jeg skulle få et LÅN på 24000,- som måtte betalestilbake når skattepengen kom.

Nå har jeg gått uten penger siden april/mai og har ikke kunnet forsørge meg og mitt barn. Mine foreldre har betalt det mest nødvendige av mat til oss og vi har noen dager blitt invitert til familie og venner på middag.

Jeg er veldig langt nede nå av hele denne situasjonen og vet ikke hva jeg skal gjøre. Skattepengene er jo allerede brukt på løpende utgifter / inkasso / lån som jeg ikke har haft økonomi til å betale på de 6 siste måndene. Mine foreldre er også avhengig av å få tilbake disse pengen de la ut for meg.

Ikke har jeg råd til melk, brød, yoghurt, frukt etc. til mitt barn og jeg føler meg skikkelig hjelpesløs. 2 mnd uten penger er lenge! (Har såklart mottat barnetrygd og bidrag, men det har vært nok til telefonregninge + andre småregninger)

Jobb har jeg ikke mulighet til å skaffe meg, da jeg ikke har fått noe barnehageplass til barne ennå og mine foreldre har desverre ikke mulighet til å stille opp som barnevakt.

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre :-( Jeg trenger mat på bordet og tak over hodet for meg og mitt barn!
Avatar

Re: NAV har gjort meg deprimert :-(

juni 17 2012 - 23:24
Huff så utrolig kjipt:((( Selv har jeg hatt en del problemer med NAV (tror nok de fleste har hatt det) Bl.a. gikk jeg over et halvt år uten rehabilitetspenger pga en feil NAV hadde gjort... jeg fikk etterbetalt alle de pengene jeg skulle hatt i den perioden, men i den perioden hadde jeg jo ikke penger å leve for så måtte låne masse penger og det var en ekstrem stressfaktor i livet mitt... Jeg takket ja til å bli intervjuet av Vårt Land ang noe helt annet, men under intervjuet så snudde jeg alt over til hvordan Nav gjør folk syke, noe som havnet på hele forsiden av avisen. Det er viktig å presse på og vise myndighetene at de fremdeles har VELDIG masse å rydde opp i ang NAV, og det er viktig å gjøre disse sakene synlige... personlig synes jeg du burde prøve å få fortalt om det du har opplevd, til en avis eller liknende.... Det at du er mor med ansvar for et barn gjør jo saken ekstra alvorlig, og slik skal ikke skje.... Det har vært mindre i media ang Nav i det siste, men det er viktig at folk vet at det fremdeles eksisterer store uløste problemer med Nav.

Jeg skjønner utrolig godt hvordan du har det, hvem som helst hadde blitt stresset og fått angst av en så uforutsigbar situasjon... det er en forferdelig følelse å ikke føle seg økonomisk trygg. Jeg synes det er fantastisk at du har orket å i det hele tatt ha ansvar for barnet ditt i denne perioden og funnet midlertidige løsninger for dere begge to, som å bo hos dine foreldre i en periode:) Jeg synes du skal være stolt av deg selv.

Nav kan være helt uutholdelig og mennesker i alle aldre trenger avlastning fra å forholde seg til Nav og prøve å komme i kontakt med dem, så jeg synes du skal involvere flere du kjenner som kan hjelpe deg å presse på. Jeg har masse erfaring med frekke Nav-konsulenter som ikke kontakter en tilbake så mitt tips er å rett og slett fysisk dra ned til Nav kontoret og sitte der med noen du kjenner som du vet er gode til å kjempe for slike saker og bare vente, da må de til slutt høre etter... Masse lykke til!:)
Avatar

Re: NAV har gjort meg deprimert :-(

juni 20 2012 - 12:29
Dette med nav kan være vanskelig, men lurer på noen ting. Prøvde du før du mistet overgangsstønad å komme deg inn i jobb eller skole?
Eller ventet du til den tiden var over?

Når det gjelder nav må man nesten vite selv hva man har krav på til tider. og mase og mase og mase til de får ting gjort.
Når overgangstønaden din gikk ut, søkte du om fortsatt overgangstønad?
Det kan man nemmelig få i 6 ekstra mnd om mor ikke har fått seg jobb enda. (vet ikke hvordan det er nå når du ikke lengre har barnehageplass)
Man kan også søke om forlenget om man er syk med noe som varer en stund da kan man få 5-6 mnd om gangen.
Om man går på skole kan man også få forlenget et par år.
Har du søkt sosialhjelp der du bodde, de skal jo hjelpe til med husleie, mat, bhg kan de muligens hjelpe til med. De hjelper ikke til med gjeld og man må søke hver mnd.

Har du der du bor nå søkt sosialhjelp. Skriv leiekontrakt med foreldrene dine som går på den tiden du bor der, de har ikke lengre forsørgeransvar for deg og de har ikke for barnet ditt.
Be om sosialhjelp til denne husleien, og mat. Det skal jo ikke være så vanskelig å få det når man må forsørge barn.
Foreldrene dine må da holde fast på om nav tar kontakt at de ikke har ansvar for deg eller barnet og ikke har noen intensjon om å betale for deg skal du bo der må du betale.

Det er veldig synd at man er helt avhengig av hvilken saksbehandler man får hos nav i forhold til at man får den informasjonen man faktisk skal ha.
Den ene vet ikke hva den andre sier til tider og halvparten kjenner ikke til de regler som er men svarer som om de har svaret allikevel. og så har man disse som tror at de betaler ut fra sin egen lommebok, ihvertfall skulle man tro det med hvordan de holder på.

Be om å få bytte saksbehandler om du sliter med at den du har er veldig nedlatende med deg.

Jeg er går på aap mens jeg går til behandlinger, har i tillegg barn med funksjonshemmninger og det jeg har funnet ut er at du skal aldri være så frisk som når du er syk og i tilegg til å ta deg av egen helse eller andres må kjempe mot nav og helsevesnet.

Håper ting ordner seg for deg

Avatar

Re: NAV har gjort meg deprimert :-(

juni 22 2012 - 00:51
Takk for svar, dere. :-)

Jeg hadde utvidet overgangsstønad frem til desember grunnet at jeg var fulltidselev ved vgs., og tok yrkesfag. I desember møtte jeg noe tunge utfordringer (samlivsbrudd (ikke barnefar) og sykdom), noe som gjorde at jeg ikke hadde energi og overskudd til å fortsette med den yrkesfagligeutd. jeg hadde startet. Ettersom jeg tok allmennefag en kveld i uke, valgte jeg dersom å bruke all min energi på det, slik at jeg til våren fikk studiekompetansen og kunne søke meg inn på høyskole.

Desverre kunne jeg ikke forutse at ting skulle ble slik det ble i desember, slik at jeg kunne forbredt meg på jobbsøking. (Skal sies at jeg i januar-februar var med på jobbklubb gjennom NAV og startet jobbsøking da) Ettersom jeg avsluttet fulltidsutd. på vgs., hadde jeg ikke rett på overgangsstønad videre.

Det med overgangsstønad 6 mnd. etter at man ikke har rett på det lengre og man står uten jobb, er jeg ikke kjent med. Nå er det vel uansett forsent å søke etterbetaling. Har vært i utallige møter med NAB, men har aldri hørt de har nevnt noe ang. det.

Jeg og min svigerinne dro på NAV på tirsdag. Fikk et møte med en saksbehandler (som faktisk var veldig imøtekommende!) og vi skrev en klage på vedtaket.

Behandlingstiden på klagen var 4 uker - noe som ikke hjelper min situajson så mye.

Før jeg flyttet inn i den nye leiligheten (1.juni) sa min saksbehandler til meg at husleie og penger skulle orden seg og jeg kunne flytte inn (noe han også har sagt flere ganger, pluss at han har plutselig sagt en ting, forså å si noe helt annet senere).

I går fikk jeg mail av de som leier ut leiligheten om at husleie ikke er betalt. Så hvordan dette skal utvikle seg, det aner jeg ikke.

Avatar

Hehe

nov 17 2015 - 17:36
Hehe begyn å stjæle i butikkene, veldig lett faktisk. Nav som legger opp til det selv når de ikke gir deg penger
Avatar

Re: NAV har gjort meg deprimert :-(

des 6 2015 - 20:52
Gå til nav og få papirer for å søke om sosialhjelp /akutthjelp. Da må du ha med kontoutskrift for alle kontoer du gar, for de siste tre mnd. Send mail tilbake til huseier og forklar saken og di at du ordner opp ved første mulighet.
Avatar

Re: NAV har gjort meg deprimert :-(

feb 6 2019 - 18:22
Du kan også har rett på bostøtte via husbanken.
Til forsiden