Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

NAV

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

NAV

jan 31 2014 - 23:35

Forstår godt at du spør. NAV dekker i utgangspunktet ingen former for behandling. Hvis man har et arbeidsforhold, og er sykemeldt, så har NAV inngått en avtale med bla psykolog her i Larvik hvor man kan få inntil 18 behandlingstimer mens man er sykemeldt - med mål om at man skal komme seg raskere tilbake i jobben sin. Det samme gjelder rehabiliteringsopphold. Her har også NAV inngått avtale med noen rehabiliteringsinstitusjoner for de som er sykemeldte. Dvs at etter at du går over på arbeidsavklaringspenger så faller disse "tilbudene" bort. NAV skal følge opp og legge til rette for at de som faller utenfor arbeidslivet f eks kan få prøve seg ut i annet arbeid eller finne tilrettelegginger på egen arbeidsplass hvis det er behov for dette. Samtidig følger vi med på at de som f eks har behov for behandling får dette. Noen går ikke til legen selv og tar initiativet til å få behandling. Da kan f eks NAV ta kontakt med legen for å høre om ikke fastlegen kan henvise til behandling fordi f eks NAV har vurdert at personen har behov for behandling for å komme tilbake i jobb. NAV henviser ikke til behandling, det er det fastlegen eller spesialist som gjør. Hvis man er kommet i den situasjon at all behandling er forsøkt, og ikke har ført til noen bedring av arbeidsevnen, må NAV vurdere om det er grunnlag for å vurdere bruker mot en varig uførepensjon. I slike tilfeller hender det at NAV ber om en spesialisterklæring fra en spesialist, og denne erklæringen betaler NAV for. NAV benytter seg også i stor grad av ulike arbeidsrettede tiltak hos ulike attføringsbedrifter. Slike tiltak kan være jobbsøke kurs, avklaringstiltak, arbeidspraksis i ordinær bedrift eller i skjermet virksomhet mm.

Avatar

NAV

jan 31 2014 - 23:38
Jeg trodde det var viktig å få folk i jobb jeg, neida, når du går over på avklaringspenger da er det slutt liksom, det er jo da vi trenger den hjelpa vi kan få slik at vi kan komme oss på jobb.
Avatar

NAV

feb 28 2014 - 01:45
Blir faktisk psykisk syk av å gå og vente på NAV :(
Har dokumenter på at jeg ble 100% arbeidsufør pga en sykdom når jeg var 29 år. Jeg er nå 33 år og har ennå ikke fått uføretrygd, selv om jeg har dokumenter fra lege og nevropsykolog på at jeg er ufør og har krav på ung ufør. Begynner å skjønne hvorfor enkelte velger å ta den enkleste veien og begår selvmord.
Til forsiden