Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Mindfulness.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Mindfulness.

aug 24 2013 - 07:33
Lurte på om det er noen av dere som har erfaring med mindfulness? Bra eller dårlig?
Avatar

Veldig bra! anbefales på det sterkeste

aug 24 2013 - 12:02
Jeg prøver å bruke mindfulness når jeg merker jeg blir urolig og tankene flyr i alle retninger. Det jeg gjør er at jeg skifter fokuset fra tankene til noe utenfor meg selv, ved å bruke sansene :) feks hvis jeg er ute å går, kjenner jeg etter hvordan underlaget føles, eller at jeg bruker en av de andre sansene, høre på lydene rundt meg, luktene i naturen eller i rommet. I dusjen kjenne at vannet berører huden, eller fokusere på lukten fra shampoen. Det krever litt øvelse, så lurt å starte med korte "avbrekk" Jeg opplever det som veldig virkningsfullt, jeg får en liten pause fra det som tømmer meg for energi. Jeg har kjøpt boka "Mindfulness -en vei ut av depresjon og nedstemthet" den inneholder øvelser og en CD, boka forklarer veldig godt hvordan vi mentalt henger sammen, og hva som skal til for å komme seg ut av den onde sirkelen.
Avatar

:)

aug 25 2013 - 07:39
Takk for svar :) Legen min vil at jeg skal melde meg på et kurs, men vet ikke om jeg er klar for det. Det koster jo 4-6000,- for åtte ganger, og da kan det være greit å høre med noen som har erfaring med dette :)
Avatar

..

aug 25 2013 - 12:32
jeg gikk på et kurs som hadde mindfullness som behandlingsmetode. jeg gikk på det gjennom DPS, så jeg betalte da bare egenandel, også fikk jeg det gratis pga frikort. jeg ble fortalt hvor utrolig bra det var. at jeg burde takke ja. at det ville funke innen 6-12 måneder (litt forskjellig fra person til person), og at det var den beste og mest effektive behandlingsmetoden. og bla bla bla. du ser greia? alle var så begeistret. legen min, legevakta, folka på akuttpsykiatrien. og absolutt alle. og jeg tenkte jo slik selv. det foregikk på at det var individuellsamtale-time en gang i uka med fast behandler. bare meg og behandleren. også var det 1 gruppetime (2,5 time) en gang i uka. dette var noe av det beste jeg kunne gjøre fikk jeg beskjed om. det ville funke raskt. og de aller, aller fleste funket det kjempegodt for.og de aller fleste ble friske innen et halvt til et år. eller ihvertfall merket kjempestor bedring.

selv personlig, så ble jeg veldig i tvil. om det funket så utrolig bra. hvorfor var dette da et problem. hvorfor var ikke dette over hele landet? hvorfor fikk ikke flere tilbud om det. O.S.V. men det fikk jeg jo aldri noe svar på. men jeg startet i gruppa. og joda. det virket nok for de fleste. men for meg. så for det første, gruppe er noe som ikke funker på meg. det kunne jeg sagt før jeg startet. men jeg ga det en sjanse. og det at jeg viste gruppe ikke var noe for meg. fikk jeg med det bevist. og de var ikke lengre noe jeg følte. men noe jeg nå vet.

det jeg vil frem til, er at jeg personlig, fra egne erfaringer. jeg kommer nok aldri til å påvirke noen til å starte på noe slikt. jeg vil ikke oppfordre noen til det. ut fra egne erfaringer. men samtidig. jeg vet at mange har fått mye godt ut av det. og at det har funket for veldig mange. så ut fra andres erfaringer jeg har hørt. så kan det virke som det er noe jeg burde anbefalt alle andre. men pga at jeg er en av få som det har funket for. en av få som har måtte hoppe ut av gruppa pga at jeg bare syntes det var tull. og som bare ble værre. og enda mer forvirret. så velger jeg å ikke anbefale noen å starte på det. men det er jo så klart opp til hver enkelt å bestemme. det er jo mange som vil anbefale deg det. fordi det funket så bra for de. men jeg personlig av egne erfaringer. vil ikke anbefale deg det.

lykke til med valget. og håper ikke du ble veldig forvirret av det jeg har skrevet. for jeg er klar over at det var veldig rotete. også håper jeg ikke at dette svaret gjorde valget ditt enda mer innviklet og vanskelig? du ba jo om andres mening og erfaringer. så da svarte jeg deg på det.
Avatar

jente-18-

aug 26 2013 - 12:39
Alle svar settes pris på!

Jeg er av den skeptiske typen, og har holdt veldig tilbake på dette med mindfulness, men nå begynner vi å gå tom for tilnærmingsmåter. Kanskje dette er noe for meg, kanskje ikke. Kanskje er tidspunktet feil, kanskje ikke. Vi får se.

Ellers vil jeg si at du var tøff som uansett ga det en sjanse :)
Avatar

vaffel 87

aug 26 2013 - 20:35
Bra du tok i mot mitt syn også! Jeg tenker selv kanskje at mindfullness er en avslutning. Eller for de som er kommet langt. Og bare trenger finpussen.

Det er et tøft valg og vil bare ønske deg masse lykke til med å bestemme deg. Håper du finner ut det som er best for deg
Til forsiden