Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Min søster i barnevernet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Min søster i barnevernet

feb 28 2012 - 21:43
Jeg er litt beskymret for min lille søster som er hos barnevernet, jeg vet ikke helt alt som har skjedd der siden vi får vite svært lite og min mor klarer aldri å fortelle sannheten så hun kommer med bissarre historier om hvordan lille søster egentlig har det.

Det siste jeg vet sikkert er at hun ble for mye for det siste fosterhjemmet, så hun fikk kanskje et nytt ett?
Det som beskymrer meg er at familien ikke får ha kontakt med henne mer enn en gang i året, og jeg tenker på hvor rotløs hun vil føle seg når hun fyller 18 år og barnevernet kaster henne ut i intet...

Noen som kan komme med noen beroligene ord? Håper hun får seg en familie som er oppriktig glad i henne, men syns ikke det er det spor rart at gulljenta mi allerede har blitt redd for å stole på noen, to familier har sviktet henne til nå. :(:(:(

Jeg vil helst at hun skal være hos meg, beste lillesøstra i verden!
Avatar

Re: Min søster i barnevernet

feb 28 2012 - 23:52
hei

jeg er under barnvernet.. og venter på fosterhjem osv... jeg kan gjerne fortelle deg litt rundt akurat det.. om du ønsker..

Hun vil ikke bli kastet ut i ingen ting når hun fyller 18...
og hun har nok blitt flyttet i ett annet fosterhjem, eller så kan hun bo i beredsksapshjem som er midlertidig da det er vansklig finne fosterhjem..

Men hun kan være under barnvenet til hun er 23, og få hjelp av barnvernet til hun er 23 år.. og vet om flere som bor i fosterhjem til de er 20, hvor da bv sier "nå må du begynne klare deg for deg selv" da får hun hjelp..

men som sakt.. er under bv. har masse erfaringer med bv.. for det meste vondt.. men nå godt.. og vet litt om det.. pga jeg selv er der... hvor jeg skal i fosterfamilie
jeg har også vansklig med og stole på mennesker
Avatar

Re: Min søster i barnevernet

feb 29 2012 - 00:32
Tusen takk for svar :) Har skrevet til deg på privaten :)
Avatar

Re: Min søster i barnevernet

mars 2 2012 - 21:00
Heisann. Jeg er ei jente på snart 19 år som har vært under barnevernet i snart 6 år. Og jeg tror nok jeg kan si jeg har endel erfaringer med barnevernet. Har vært innom flere institusjoner, beredskapshjem og fosterhjem. Det er ikke lett å være en kasteball i barnevernet - men når jeg kom i fosterhjem ble ting mere stabilt og trygt rundt meg og jeg viste at jeg ikke skulle flytte fra der med det første. Var værre å være i beredskapshjem og på institusjon for da visste jeg aldri når noen kom å henta meg og kjørte meg til et annet sted.
Men som den over meg sa; man blir ikke "kasta ut" av barnevernet når man er 18. Med ungdomens samtykke kan man være under barnevernet til man er 23. Men de siste årene vil da barnevernet se ann situasjonen og sette ungdommen ut i hybel m/tilsyn. Hvor det er voksne som bor i samme hus og som sjekker at ungdommen har det bra, og hjelper ungdommen med dagligdagse ting hvis den synes det er vanskelig.

Tenkte jeg bare skulle fortelle deg litt av mitt syn på barnevernet. Håper søstra di får det bra, og får de stabilt og trygt rundt seg. Og at hu snart kan komme hjem : ))
Til forsiden