Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Meningen. Med alt.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Meningen. Med alt.

aug 19 2018 - 15:08
Hei.
Jeg beklager om denne er lagt i feil kategori, klarte ikke helt å finne en som favnet dette.

Jeg sliter litt om dagen. Eller ganske mye.
Jeg sliter med å forstå eller se noen mening, med alt. Helt siden barneskolen har jeg slitt med mye forskjellig. Mobbing, selvtillit, selvhat, seksualitet. Relasjoner. Ja antagelig enda mer.

Etter et 17 år langt forhold gikk dukken i fjor har alt blitt værre. Jeg føler meg bare elendig. Klarer ikke lenger å se noen mening med noe. Jeg er sliten og lei. Det går ikke bra på jobben heller slik at hele livet føles som en hengemyr uten fast grunn. Og jeg skjønner ikke hvorfor jeg egentlig fortsetter. Jeg har siden barneskolen hatt lyst til å gi opp. Men foreldre og familie samt samboeren senere har hindret meg. Jeg ønsker ikke å såre de eller på noen måte lage vansker for de. Og det er dette som gjør at jeg står opp hver dag. Spiser, jobber og får dagen til å gå. For så å gjøre det igjen. Og igjen. Og igjen.
For at de skal slippe vondt og vansker tar jeg det heller på meg. Men nå er jeg sliten.

Hva er poenget? Jeg skulle ønske at vi hadde det som i Belgia eller Nederland. Er man der så sliten og lei kan man etter legevurdering få en sprøyte. Og så ferdig. Med alt.
Det ville være godt å endelig, for en gangs skyld, å bare gjøre noe for meg selv.
Uten noen andres syn, meninger eller holdninger.
Noe å se frem til.

Fremtidsutsiktene nå er 40+ år med dette livet. Og jeg er dødelig sliten og lei nå....

Beklager, jeg trengte å få ut litt. Om dette ligger feil eller noe så si ifra!
Avatar

Hei Kristian

aug 19 2018 - 15:24
Trist og høre hvor vanskelig du har det. Skjønner at du sliter nå. Du må virkelig finne noen som kan hjelpe deg. Ta kontakt med psykisk helseteam i din kommune og fastlegen din. Du skal ikke måtte slite alene. Håper inderlig at du har noen som ser deg og som kan hjelpe deg. Husk du skal oppigjen den trappen som du har gått ned. Det finnes hjelp for alle og håp.
Avatar

Re: Meningen. Med alt.

aug 19 2018 - 16:22
"Jeg har siden barneskolen hatt lyst til å gi opp."
Veit nøyaktig hvordan det er.

"Jeg skulle ønske at vi hadde det som i Belgia eller Nederland. Er man der så sliten og lei kan man etter legevurdering få en sprøyte. Og så ferdig. Med alt."
Helt enig. Aktiv dødshjelp/assistert selvmord skulle vært lov i et så "fritt" land som Norge. Objektivt sett er denne verdenen et såpass brutalt og jævlig sted at det ikke skulle vært lov å tvinge folk til og måtte bli her hvis de ikke vil det. (Siden både selvmord og assistert selvmord er ulovlig, er folk dermed juridisk tvunget til å bli her.)
Avatar

Re: Meningen. Med alt.

aug 19 2018 - 19:17
Takk for meldinger!

Noe skjedde og hele meldingen kom ikke frem.

John-1977: takk for svar. Dessverre så har jeg ikke tro på at det går å fikse. Og jeg vet ikke heller om jeg orker. Og er det egentlig noen mening? Dette er vel en variant av den evinnelige hva er meningen med livet debatten. Er det noe poeng? Og, er det egentlig rett å fortsette slik? Kun for å beskytte andre andre mot vondt? Og jeg vet ikke om jeg orker å igjen svømme opp til overflaten. For man synker bare ned igjen..

Gresshoppe: det t gjør meg vondt å høre at du og har det slik. Skulle ønske det var noe jeg kunne gjøre...
Dessverre er vi ikke der i liberale Norge. Det burde være et prinsipp om herre over eget liv og herre over egen død.
Men igjen, hvem vet? Det kan jo være at noe bra ligger rundt neste sving? At den ukuliege optimismen hos mennesker er grunnen til at vi drar oss opp igjen og igjen...
Jeg vet ikke. Og jeg vet ikke om jeg orker å finne ut av det heller..
Avatar

Kristian 82

aug 19 2018 - 21:18
Hei igjen. Jeg skjønner virkelig at du har prøvd før og klart å svømme til overflaten før. Det høres ut som du er i en fortvilt situasjon. Har du kontakt med noen av dine nærmeste?
Avatar

Re: Meningen. Med alt.

aug 20 2018 - 02:52
Vestfold38: Haha, hvordan visste du at det var meg? :) Gummybear-brukeren min har blitt deaktivert. Admin må ha slettet den i et forsøk på å fjerne meg fra forumet, etter at jeg skrev et innlegg om at ytringsfrihet er en illusjon (som sidetmedord har demonstrert klart og tydelig ved flere anledninger nå) - som jeg skrev fordi admin nok en gang hadde slettet et langt svar jeg hadde skrevet til noen, i et forsøk på å sensurere meg.

Eller så slettet admin brukeren min fordi jeg hadde skrevet at jeg ikke gidder mer, i innlegget mitt om ytringsfrihet. Kanskje admin trodde at jeg mente at jeg ikke gadd å være på forumet mer, men det jeg mente var at jeg ikke gidder å skrive lange og kontroversielle (men sanne) ting her lenger. Det blir bare sensurert uansett.

_ _ _


Kristian82: Setter pris på omtanken din :) Men jeg er ikke så veldig suicidal nå lenger. Men jeg har vært det så å si hele livet siden jeg var ca. 5-6 år gammel. Nå for tiden hadde jeg nok kun tatt livet mitt hvis jeg hadde fått alvorlige fysiske problemer (f.eks. hvis jeg hadde blitt blind, mistet hørselen, ødelagt pikken e.l.), eller alvorlige psykiske problemer (f.eks. hvis jeg hadde fått psykose, schizofreni e.l.). Jeg har med andre ord visse krav til livet hvis jeg skal være her.

"Det kan jo være at noe bra ligger rundt neste sving?"
Mm, det kan det alltids være... :)

"At den ukuliege optimismen hos mennesker er grunnen til at vi drar oss opp igjen og igjen..."
Mm, vi VIL jo helst at ting skal bli bedre... Vi mennesker er villige til å strekke oss langt i HÅPET om en bedre fremtid...


Hei,
Ja, det er ytringsfrihet, men noen ganger kan det være fint å tenke litt over hvordan man møter andre før en poster noe på siden. Allminnelig folkeskikk er noe vi setter pris på.

Hilsen
Administrator
Avatar

Re: Meningen. Med alt.

aug 20 2018 - 06:37
Hm, profileringskurs hørtes interessant ut.. Hva går det ut på?

"(...) men du later nå ikke som du er en annen og er deg selv så regnet med du tok det med et smil at jeg ropte deg ut. ;)"
Jepp, var bare morsomt :) Ble faktisk imponert over at du fant det ut så raskt, med tanke på at jeg bare har hatt Gresshoppe-brukeren i et par dager.
Avatar

Re: Meningen. Med alt.

aug 20 2018 - 14:27
John-1977: Hei igjen. Joda, jeg har ganske god kontakt med nærmeste familie. De bryr seg og stiller opp. Det er ikke det. Det er som sagt dette evige spørsmålet om hva er egentlig vitsen og poenget? Jeg er utrolig glad i familien min! (selv om det også er de som kan irritere meg sprø og ;) ) og jeg ønsker jo selvsagt ikke å bidra på noen måte til at de har det vondt. Og enn så lenge har det vært hovedgrunnen til at jeg ikke har gitt opp. At ved hver motbakke har jeg strevd meg opp. Men jeg vender tilbake til utgangspunktet, hva er meningen? Og, er det rett ovenfor meg selv å kun gjøre dette for de?

Gresshoppe: Det er jo flott at du har kommet deg dithen at du faktisk har hodet så over vannet da! Å stille visse krav til livet, innhold og funksjon, mener jeg er rett og bra. Det er vel der man skille seg fra de igjen som støtter aktiv dødshjelp. De aller fleste stiller den typen krav som du, eller enda strengere i form av invaliditet, før de ville vurdert noe slikt.
Her sitter jeg og har det ganske greit rent fysisk. Både hode og pikk fungerer for å si det slik, men det psykiske derimot fugerer ikke. Og har heller ikke fungert 3/4 av livet.
Dette håpet, er det reelt? er det faktisk slik at for de aller aller flerste så blir det bra? Eller er dette håpet nok en illusjon og tomt løfte som brukes for at en skal holde seg i livet så forbanna lenge som overhodet mulig?

Dette blir kanske litt vel filosofisk for de fleste, men setter stor pris på om flere har meninger om dette.
Hva er faktisk meningen med å holde seg i live når en selv ikke vil?
Og er det rett å gjøre det kun ut av hensyn til nær familie?
Avatar

Til Administrator

aug 20 2018 - 15:55
"Ja, det er ytringsfrihet, men noen ganger kan det være fint å tenke litt over hvordan man møter andre før en poster noe på siden. Allminnelig folkeskikk er noe vi setter pris på."

Punkt 1: Nei - det er absolutt IKKE ekte, uinnskrenket ytringsfrihet på denne siden! Opp gjennom tiden har jeg skrevet flere kontroversielle (men sanne) ting som har blitt sensurert eller slettet av admin her - og hvor alt jeg har skrevet har vært helt i tråd med god folkeskikk/hensyn til andre. Problemet med de innleggene mine var ikke "mangel på folkeskikk"; det var at dere ikke kunne tillate kontroversielle/politisk ukorrekte meninger på denne siden.

Punkt 2: Jeg skrev ingenting frekt eller nedsettende mot den personen jeg svarte, da dere slettet det siste innlegget mitt samt slettet brukeren min. Jeg skrev bare hvordan jeg anså situasjonen som vedkommende søkte råd om. Jeg gav med andre ord vedkommende bare sannheten slik jeg så den. Kan sannheten være brutal og hard? Ja. Men det må vedkommende (samt de ansatte hos sidemedord) rett og slett tåle (og særlig når vedkommende selv ber om råd!).

Sidetmedord er oversensitivt! Det er et empirisk faktum! Ikke forsøk å bortforklare det med at "Allminnelig folkeskikk er noe vi setter pris på.". Stå heller for det oversensitive og politisk korrekte reglementet dere faktisk fører! Ha litt integritet! Innrøm at dere er oversensitive, framfor å forsøke og legge skylden tilbake på meg. Det er bare feigt.
Avatar

Re: Meningen. Med alt.

aug 22 2018 - 04:11
Kristian82: Jeg svarte på det siste du skrev, og gav deg noen svært viktige perspektiv angående de spørsmålene du stilte. Men admin slettet det "kontroversielle" svaret mitt, som vanlig.

Problemet med å stille slike spørsmål som du stilte der, er at folk ikke er tillatt å gi deg ærlige svar (akkurat som jeg nevnte ovenfor, i svaret mitt til Administrator). Så de eneste svarene som godkjennes av admin/sidetmedord, er "politisk korrekte/sosialt akseptable" svar. Du får med andre ord ikke sannheten om ting; det blir bare sensurert/slettet.

Ytringsfrihet er kun "på papiret". Det eksisterer ikke i praksis, i dagens samfunn. Det er altså ikke bare et problem med sidetmedord; det gjelder flere steder.

_ _ _


Vestfold38: Det forrige svaret mitt ble som sagt slettet av admin, så er bra at du rakk å lese svaret mitt til deg før det ble slettet ;)

- "begynte vel å lese psykologi for å løse mine problemer som angst, depresjon, bipolar, ptsd i første rekke da å sitte å vente på at andre skal bruke en magisk stav for å bli bedre kan fort bli tidkrevende."
Du har skjønt det. Psykisk helse er noe man må fikse opp i selv, hvis man vil ha resultater. Selvfølgelig gjerne med gode råd og veiledning fra profesjonelle, men de kan ikke fikse problemet for deg.

- "Kunne jeg skrudd tiden tilbake så hadde jeg nok tatt utdannelse og jobbet med det, men hadde desverre ikke livserfaringen jeg har nå når jeg var ung og syntes masse tullball var mer gøy istedet."
...men tullballet var sikkert verdt det på den tiden ;)

- "Foretrekker å lese ærlighet (selv om jeg ikke alltid er enig,"
Enig i det. Selv om man kanskje ikke er enig i det som skrives, så er det uansett bedre å lese noe ekte fra en person, enn å lese noe som er tilpasset/nøye ordlagt bare for å bli akseptert. Hvis man ikke vil lese folks egentlige meninger om ting, så kan man like godt gå å lese Harry Potter eller annen fiksjonell litteratur. Det er like falskt begge deler.

- "sannhet er alltid hva hver enkelt tolker"
Sant - men enkelte ting er mer objektive faktum enn andre, når de gir svært konsistente resultater. F.eks. matematikk, fysiske lover og sosiale prinsipper. Alle slike ting er basert på en personlig tolkning av det man observerer, men grunnet logikk så kaller vi slike ting for objektive faktum allikevel (selv om det egentlig aldri er det). F.eks. 1+1 er ikke objektivt sett 2, men siden logikken vår tilsier at det er 2, og at det alltid vil bli 2, så kaller vi det for et objektivt faktum allikevel.

- "Men noen ganger har vi et lite ansvar selv hva vi poster for ting kan bli tolket forskjellig fra person til person og det er en side med folk som generelt sliter, ikke et hvilket som helst forum så en må trå litt mer varsomt enn generelt,"
Helt klart, og jeg tar alltid det med i betraktning når jeg svarer folk på dette forumet. Men samtidig er sannheten det den er (enten den er subjektiv eller "objektiv"), så man kan ikke trå så varsomt at man ikke lenger formidler sannheten sin. Man kan ikke trå så varsomt at den opprinnelige meningen man hadde blir så utvannet at den blir borte oppi all den varsomme ordleggingen, bare for at man ikke skal risikere å "støte" noen.

Faktum er at enkelte ting ER vanskelig/vondt å høre for noen, og hvis de vil ha ordentlige svar på spørsmålene de stiller, så kommer de ikke utenom den risikoen. Folk bør ikke stille spørsmål som de ikke tåler svaret på! Uansett om et svar "pakkes inn i bomull" (slik jeg har gjort ved enkelte anledninger) for å såre vedkommende minst mulig, så er budskapet i svaret fortsatt det samme - og det budskapet VIL av natur uansett være vanskelig/vondt å høre for enkelte.
Avatar

Gresshoppe

aug 22 2018 - 17:04
Det var jeg som varslet om innlegget ditt Gresshoppe.Synes IKKE det er greit å si at det er greit med selvmord hvis en virkelig vil det.Unnskyld at jeg ikke husker ordrett hva du skrev.Å si det til en person som sliter er ikke greit.
Avatar

leiogsliten

aug 22 2018 - 18:12
Da spørr jeg deg som ikke synes det er greit hvis man absolutt ikke vil leve. Hvem bestemmer over eget liv? Myndighetene? Eller er det en selv som bestemmer over eget liv? Er det valgfritt å bli født? Nei det er noe du ikke har makt over. Så hvorfor skal man tvinge mennesker som ikke vil? Tvang er noe som er forbudt ved lov, men med en gang døden nevnes så skal man tvinge folk til å leve. For en dobbeltmoral.
Avatar

Re: Meningen. Med alt.

aug 23 2018 - 06:34
Rambotnikk: Exactly! Akkurat som jeg skulle sagt det selv!

_ _ _


leiogsliten: Istedenfor å være en av de som unødvendig begrenser andre menneskers frihet (slik du f.eks. gjør ved å nekte folk retten til selvmord); hva med å heller være en av de som GIR folk mest mulig frihet her i livet? (Slik som meg og Rambotnikk.)

Du skrev: "Synes IKKE det er greit å si at det er greit med selvmord hvis en virkelig vil det. Unnskyld at jeg ikke husker ordrett hva du skrev. Å si det til en person som sliter er ikke greit."

Tvert imot; å si til en person som sliter at han absolutt "ikke får lov" til å ende lidelsen sin, og at han isteden er nødt til å fortsette dette livet uansett om han selv vil det eller ikke - bare fordi folk som deg sier at han liksom "må" det; DET er det som IKKE er greit! Det er rett og slett ondskapsfullt!

Gi folk et VALG! Gi dem retten til å bestemme over sitt EGET liv! Selvfølgelig bør man oppmuntre folk til å leve videre - men de bør også få vite at de faktisk HAR ET VALG!

Med andre ord: Helst oppmuntre folk til det positive (å leve videre) - men la de få BESTEMME SELV!
Til forsiden