Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Men... skal jeg aldri bli frisk da? Aldri "normal" ?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Men... skal jeg aldri bli frisk da? Aldri "normal" ?

okt 3 2014 - 22:10
Ja? Skal jeg aldri få bli frisk? Når jeg ikke engang har noen håndfast diagnose, bare "depresjoner ol" - skal jeg måtte leve med at jeg aldri vil kunne fungere 100%? 80%? 60%? Når hver gang jeg begynner på noe nytt så går jeg på med godt mot og tenker "bare jeg klarer å... Ta lappen, fullføre skolen, finne meg praksis ol. så blir det sååå mye bedre" og så går ingen av delene, det blir for mye hver eneste gang. Skal jeg aldri få fungere i en jobb? Ta min del av den økonomiske byrden i familien? være et godt forbilde for barnet mitt om at man er ikke "lat", man jobber og gjør seg fortjent til det man får?

Nei, jeg har ikke noe poeng med dette innlegget, bare frustrert og lei meg og ser liksom ikke "lyset" der fremme akkurat nå.
Avatar

Re: Men... skal jeg aldri bli frisk da? Aldri "normal" ?

okt 4 2014 - 07:06
Møter du veggen gang på gang på grunn av depresjon? Det er ikke vanskelig å forstå. Kjenner meg igjen i det.
Men syns ikke du skal gi etter for nederlagsfølelsene og tenke at livet er håpløst. Lett å tenke sånn men...alt går jo over da.
Noen sier at lykkepiller hjelper, verdt et forsøk kanskje. Kan jo tenkes at hjernen din trenger en boost i de tunge periodene, hvem vet.
Pluss noen (profesjonelle) å snakke med om dine drawbacks og hva som utløser dem. Finne ut hva du bør unngå for å, hvis mulig, slippe dem.
Kan være nyttig å bli kjent med sitt eget sinn. Men enkelt er det jo ikke da.

Avatar

Re: Men... skal jeg aldri bli frisk da? Aldri "normal" ?

okt 4 2014 - 08:49
Ja høres riktig ut. Har brukt antidepressiva før, med varierende resultat. Gått straks to år uten og det har i grunnen gått greit frem til nå. Men kan nok hende jeg må prøve det igjen.

Jeg kjenner psyken min veldig godt, kjenner mange av triggerne, men jeg har alltid tenkt at jeg skal klare å "fikse" den ved hjelp av proffesjonelle og gjøre de tingene jeg "må". Har vel bare begynt å innse at dette ikke nødvendigvis kan fikses, at det alltid kommer til å være slik i varierende grad. Den var litt tung å svelge.

Kan ikke gi opp selvsagt, må prøve å snu på ting, men det er litt vrient når jeg brått sitter og føler at jeg aldri kommer til å bli "brukanes" til noe som helst.
Avatar

Re: Men... skal jeg aldri bli frisk da? Aldri "normal" ?

okt 4 2014 - 13:44
Kjenner meg godt igjen!

Brukte 1.5 år å fortelle legene mine om at jeg faktisk trenger hjelp da jrg har vært inn og ut av depresjoner i 12 år og angsten bare blir værre og værre for hvert år.

Har endelig, på tross av angst og flere dårlige hendelser i livet de siste 2.5 årene fullført skolegangen, endelig 10 år etter jeg begynte på vgs er jeg ferdig og har generell studiekompetanse, jeg har kommet meg til dps og er ferdig med utredninga og funnet mine utfordringer ifra en annen synsvinkel og får hjelp og på toppen av det har heg klart å få meg en jobb.

Det har vært en lang vei, har ville gitt opp flere ganger enn jeg kan telle, men livet er endelig på vei i riktig retning sakte men sikkert.

Ikke gi opp, vær nyskjærrig på fremtiden er det som har dratt meg videre :)
Avatar

Re: Men... skal jeg aldri bli frisk da? Aldri "normal" ?

okt 5 2014 - 21:38
Nei, det er ikke noe godt å føle at man ikke er brukanes til noe som helst.....:-(

Heldigvis er det ikke sant da. Alle er brukanes til noe. Men det viktigste er at du er brukanes for deg sjøl. Skal innrømme at det føler jeg ikke alltid sjøl. Det avhenger litt av dagsformen. Nok mat og søvn og ikke noe stress, så går det som regel bra:-)
Avatar

Takk :)

okt 7 2014 - 16:34
Godt å høre at jeg ikke er alene, det er avogtil vanskelig å holde fokuset når an føler at man er under vann og stanger hodet i et tak så man akkurat ikke får nok luft til å fokusere og virke. Men det skal bli bedre her og.
Til forsiden