Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Medisinering av ADHD

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Medisinering av ADHD

feb 1 2018 - 23:40
Jeg fikk nylig diagnosen ADHD etter flere år med store konsentrasjonsproblemer og rastløshet.

Jeg begynte på Ritalin for litt over 3 mnd siden. Min erfaring så langt er at medisinen har gjort meg mer klar i hode, roligere og ikke minst ført til bedre prestasjoner på skolen. Da jeg klarte å sitte i ro å lese og se at karakterene mine ble bedre ble jeg kjempe glad. Men....
til tross for at flere av mine tidligere problemer har forsvunnet, så har det oppstått nye. Tidligere var jeg en svært sosial person, droppet eksamens lesing da det var vanskelig å konsentrere seg og brukte heller min tid på å farte rundt med venner. De siste mnd har jeg vært isolert. Etter skolen går jeg hjem å leser, ellers er jeg som regel på jobb. På fritiden sitter jeg alene hjemme. Jeg har forsøkt å holde en samtale med medelever på skolen, men har egentlig ikke noe relevant å si så ender med at jeg bare føler det er ok å ikke prate.

Dette er ikke meg. Jeg vet ikke om jeg har havnet i et dårlig mønster, eller om det er ritalinen som gjør meg så tiltaksløs. Merker også at når jeg er med folk så prater jeg ikke med innlevelse og engasjement som jeg en gang gjorde. Føler meg rett og slett for seriøs og kjedelig - og ikke den morsomme, livlige menneske som jeg en gang var.

Har noen erfaring med ritalin eller andre adhd medisiner? Hvilke fordeler/ulemper merket du? Og hvilke medisiner går du på?
Jeg vil ikke avslutte medisineringen med tanke på skolen, men jeg vet ikke om jeg klarer å gå på dem hvis jeg ikke føler behov for å være sosial på fritiden, eller være så "apatisk" og seriøs blant folk.

Hadde virkelig satt pris på om noen kom med noe så helst erfaringer, for jeg har ingen å prate med dette om som kan forstå...
Til forsiden