Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Medisiner

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Re: Medisiner

nov 1 2018 - 16:26
Var det jeg sa... reagerer på det med "bare" medisiner. Hvorfor er det noe bedre med samtaler?
Avatar

Re: Medisiner

nov 1 2018 - 19:05
Jeg tror ikke man blir frisk ved et mirakel, men medisiner kan gjøre at man fungerer bedre. Det er ikke sikkert samtaler gjør det, det behøver ikke virke eller være bedre enn medisiner.
Avatar

Re: Medisiner

nov 1 2018 - 19:25
Fordi det er individuelt hva som er til best hjelp for den enkelte, så er det ikke vits å prakke på noen medisiner så lenge samtaleterapi er til god nok hjelp, men hvis det ikke er det, så er det naturlig å supplere med medisin. Og selv om en person blir hjulpet i noen grad av medisiner, betyr jo ikke det automatisk at det er nok for å oppnå så god psykisk helse som mulig, derfor er det et problem de gangene pasienter kun får tilbud om medisin, og det ikke er nok.
Avatar

Re: Medisiner

nov 1 2018 - 19:42
Igjen er det dette med "bare" medisin... ofte er medisiner bedre enn samtaler. Og som Vestfold skriver så handler det om egeninnsats, hvorfor er den noe bedre ved samtaler? Det lurer jeg på, siden det er noe man selv gjør, og ikke terapeuten. Virker som dere mener at alle som "bare" har medisiner liksom bare sitter hjemme neddopet...
Avatar

Re: Medisiner

nov 1 2018 - 20:12
Du tar jo ikke poenget i det hele tatt. Jeg har IKKE sagt at det er feil å kun holde seg til medisinsk behandling, men det er ikke nok for alle, selv om det kanskje hjelper i noen grad! Det er like feil at noen kun får tilbud om medisiner, som det er at noen kun får tilbud om terapi.

Ang egeninnsats, så er det sikkert en del som trenger en terapeut som kan gi motivasjon og drahjelp til å holde på egeninnsatsen, fordi det ikke er noe alle greier å mestre på egenhånd. Hele poenget med å gå til en terapeut er jo å bli tilbudt andre innfallsvinkler og metoder for å håndtere egne utfordringer, så for mange er det å gå i terapi en egeninnsats i seg selv

Avatar

Re: Medisiner

nov 1 2018 - 20:15
Du må jo forstå at folk har ulik grad av psykiske utfordringer, og for de mindre alvorlige er det ikke vits å gå for medisin med en gang hvis det kan løses gjennom terapi.
Avatar

Re: Medisiner

nov 1 2018 - 20:28
Ok, da er vi egentlig enige da. Bortsett fra at jeg kanskje mener medisiner er bedre enn hva du mener.

Men likevel, du sier det er feil om de ikke får tilbud. Men når en får et (tilnærmet) gratis tilbud, så er det fort for at kapasiteten er for liten. Da må man prioritere... får håpe at det er godt vurdert hvem som "bare" får medisin. Det vet ikke jeg noe om, men ideen syns jeg er riktig. Det er egentlig et ressursproblem...
Avatar

Re: Medisiner

nov 1 2018 - 20:51
Det er jo ingen av delene som er bedre eller verre enn det andre... Det kommer helt an på fra person til person. Det er ikke noe vits å risikere ulike (og potensielt permanente) bivirkninger av medisin hos personer som ikke har så tungtveiende problemer med psyken. Da er det bedre å prøve terapi først og se an behovet for medisin, underveis.
Avatar

Re: Medisiner

nov 1 2018 - 22:34
Ja, men medisiner er ikke bare et slags mindre bidrag. Ofte er det mye viktigere enn samtaler. Trenger vel ikke være så alvorlig selv om det ikke hjelper å prate med noen, men medisiner er til god nytte, kommer an på problematikken.
Avatar

Re: Medisiner

nov 1 2018 - 23:16
Jeg har jo ikke sagt at det bare er et mindre bidrag?! Jeg sier at hvis det psykiske problemet ikke er så kritisk at medisin trengs med en gang, så er det lurt å prøve terapi først og se det an. Jeg skjønner ikke hvordan du greier å tolke det som om jeg sier at medisin er dårligere enn terapi når det eneste jeg poengterer igjen og igjen, er at det er helt individuelt hvilken behandling som er best egnet.
Avatar

Re: Medisiner

nov 2 2018 - 10:04
Andre får gjørr som de vil, jeg har ikke utnytte av annet enn medisiner, og jeg tror ikke jeg blir hjerneskadet av det, og om det hadde skjedd etter 30 års bruk, so what. Gir faen.
Avatar

Re: Medisiner

nov 2 2018 - 18:31
Du tar det åpenbart veldig personlig siden du oppfører deg som om jeg har sagt at du ikke bør bruke medisiner.
Til forsiden