Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Medisin og synonympreparater

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Medisin og synonympreparater

aug 9 2014 - 14:35
Da jeg begynte med ny medisin fikk jeg bare utlevert synonympreparatet på apoteket. Sliter med å få de til å fungere selv nå etter halvannet år og lurer på om orginalmedisinen ville ha vært bedre....

ER det noen forskjell i virkning? Noen som har prøvd både de orginale og synonympreparater?

Jeg går på Escitalopram som skal være det samme som Cipralex.
Avatar

Re: Medisin og synonympreparater

aug 9 2014 - 16:59
Det er en vis forskjell mellom original medisin og synonympreparater. Enkelte med en variabel i genstrukturen kan reagere veldig forskjellig på original stoffer og etterlignings medisin. Jeg kjenner ikke så mye til det annet enn at jeg hadde en kjæreste og samboer som måtte ha original medisin fordi hun ikke reagerte slik hun skulle på generika (synonympreparater). Dette var noe hun stadig vekk måtte passe på at apoteket gjorde riktig. Jeg er litt usikker på hvordan virkningen var på generika men den var i alle fall uønsket. Men som sagt er det en variabel i genstrukturen som definerer dette om jeg husker riktig.
Til forsiden