Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Medisin mot seksualitet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Medisin mot seksualitet

jan 30 2022 - 20:43
Hadde det funnes en medisin jeg kunne ha tatt mot seksualdriften, så hadde jeg tatt den uten å blunke. Jeg HATER seksualiteten min og ser på den med vemmelse, avsky og forakt, forkastelig og avskyelig opplegg, ren ondskap fra naturen sin side.
Avatar

Ja, musicman

jan 31 2022 - 12:43
Om du ser på siste dagers diskusjon så ser du den styrken en må ha for å stå ved sine behov og tørre å ta initiativ. Noe som for andre menn bare kom fra tenårene av pga hell med helse og suksess og masse selvtillit. Det å få jenter og kanskje masse jenter og pene jenter.
Avatar

Re: Ja, musicman

jan 31 2022 - 21:40
Har fått med meg at det har vært litt diskusjon her inne i det siste, men har ikke vært i form til å finne ut av hva diskusjonen dreier seg om.

Jeg vet i hvert fall at det krever mot å ta opp temaet seksualitet i helsevesenet, da jeg har litt på følelsen av at seksualitet er litt tilsidesatt i helsevesenet og ikke helt blir sett på som en del av helsa vår, men mulig jeg tar helt feil her, kanskje det bare er en ukorrekt oppfatning jeg har. Men jeg føler liksom at seksualitet er litt tabu, flaut og pinlig å snakke om liksom, med mindre man snakker med en sexolog da. Men mulig det bare er oppe i mitt hode at det er slik. Føler jeg må manne meg opp skikkelig bare for å nevne noe som helst om kropp og seksualitet, enten til fastlege eller til de som følger meg opp i helsevesenet. Sist gang skrev jeg en lapp til fastlegen min fordi jeg ikke klarte å si det jeg hadde på hjertet.
Avatar

Gode verdier Musicman

jan 31 2022 - 21:51
Musicman: du har iallfall vist ærlighet og oppriktighet; ikke alle som har de egenskapene. Noen velger å utnytte andre.
Avatar

Takk for det Nidelven B-)

jan 31 2022 - 22:11
Jeg har selv blitt utnyttet i livet, jeg skjønte ikke at jeg ble utnyttet før en god stund etterpå. Jeg sliter med dette den dag i dag, enda det begynner å bli en del år siden nå. Jeg ser også på ærlighet og oppriktighet som viktige egenskaper!
Avatar

Re: Medisin mot seksualitet

jan 31 2022 - 22:27
Mye bedre med egen intakt ryggrad enn med overlegg spre ulykke og utnyttelse. Hold på de verdiene Musicman :-)
Avatar

Re: Medisin mot seksualitet

jan 31 2022 - 22:42
Er så enig! :-) Jeg skulle ønske jeg lærte litt om dette på skolen når jeg gikk på skole, tror det kunne ha spart meg for mye, hvis jeg hadde evnet å sett røde flagg, lært meg å identifisere dem tidlig så kanskje jeg også hadde blitt klar over hva som foregikk! Er ikke så lett å se manipulerings-teknikker/hersketeknikker hvis man ikke vet om noen fra før tenker jeg! Jeg var så ung og naiv at jeg trodde alle mennesker hadde ærlige, redelige (eller hva det heter) og gode hensikter, dette tror jeg ikke på lenger. Kanskje de som er flinke til å manipulere ikke vet dette selv en gang, ikke vet hva det er de driver med, eller kanskje de vet nøyaktig hva det er de driver med, hva vet jeg, jeg kan alt for lite om dette. Jeg var rett og slett dumsnill av mangel på livserfaring og det ble en dyr pris å betale føler jeg. Når man er lett-påvirkelig, alt for snill, ikke setter egne grenser og er psykisk syk attpåtil, så kan man fort bli ett lett bytte hvis man møter på feil person som vet å utnytte dette.
Avatar

Re: Medisin mot seksualitet

jan 31 2022 - 23:35
Jeg tror vi manipulerer alle sammen. Og at det er skummelt hvordan mange tror dem ikke gjør det. Og at andre ikke gjør det. Du er en veldig snill sjel musicman som vil være venner med alle. Du har lært om menneskers kjiphet som så mange av oss.

Helt enig med Nidelven om ærlighet og oppriktighet
Avatar

Re: Medisin mot seksualitet

feb 1 2022 - 00:12
Meget godt mulig at vi alle manipulerer i større eller mindre grad.

Takk for det, jeg vil jo aller helst at alle skal komme godt overens, selv om det ikke bestandig lar seg gjøre. Jeg er snill tror jeg men har helt klart mine dårlige sider.

Ja de fleste som har levd en stund har vell lært litt om menneskets kjiphet vil jeg tro. Det er en problematisk verden vi lever i føler jeg.
Avatar

Re: Medisin mot seksualitet

feb 1 2022 - 14:17
Jeg hater diagnosen min og jeg hater det som forårsaket at jeg ble alvorlig psykisk syk, hva det nå enn er. Jeg hater også at jeg mest sannsynlig aldri vil få klarhet i dette da ingenting kan bevises. Drifter og behov gjør ikke akkurat livet noe lettere!
Avatar

Re: Medisin mot seksualitet

feb 2 2022 - 03:55
Jeg hater de drømmene jeg har om at jeg klikker meg inn på «voksenfilm-sider» på nettet, jeg hater å våkne i sengen å være kåt. Jeg hater det over alt på jord. Da er det en ting som gjelder, stå opp og sette på det mørkeste og heftigste jeg har av svartmetal. Livet gjør vondt, jeg syns livet er nedverdigende, og hadde jeg kunnet fjerne seksualdriften min så hadde jeg gjort det!
Avatar

Takk for svar Damefødtpå70-tallet! :-)

feb 2 2022 - 08:02
Ja jeg har selv lest om menn som etter en helt vanlig helseundersøkelse der de blir berørt fysisk, tar til tårene etterpå, mener jeg å ha lest. Menn som har gått i årevis, kanskje ett helt eller ett halvt liv uten fysisk berøring fra ett annet menneske! Husker når jeg skulle utredes for epilepsi og hun damen på sykehuset som vasket håret mitt, hvor godt det var! Bare en god klem gjør underverker liksom! Kan kjenne meg igjen, når jeg får medisin som sykesøstrene setter på meg en gang i måneden, i det de setter sprøyten så er det vell så nær en kvinne som jeg har vært på alt for alt for lenge.

Jeg tror at det å snakke om disse tingene er alfa og omega, snakke om at livet er ganske uperfekt, ensomhet og mangel på fysisk kontakt/nærhet/berøring/intimitet, er noe jeg føler ikke kan skade å snakke om fordi jeg tørr påstå at mange mennesker lengter etter disse tingene, kanskje hvis disse tingene blir snakket mer om så vil det hjelpe litt for de som måtte føle på lengsel og mangel på disse tingene, jeg vet ikke. Lengsel gjenspeiler seg i musikk veldig ofte for eksempel. For mange er mangel på disse tingene en stor del av livet tenker jeg og det er jo nødt til å føre til mye frustrasjon og lengsel i de livene det gjelder. Det hjelper i hvert fall ikke å ikke snakke om det, det har i hvert fall aldri hjulpet meg å holde alt dette inni meg.
Avatar

Re: Medisin mot seksualitet

feb 2 2022 - 10:09
Skjønner! :-) Jeg kjenner jo ikke deg og vet jo ikke om du kjenner deg igjen i dette selv, men det du er litt inne på er vell at man aldri helt hundre prosent kan forstå hvordan ett annet menneske har det, spesielt hvis man ikke har vært i de samme skoene selv, det gjelder nok oss alle. Jeg kan for eksempel ikke forestille meg hvordan det er å være soldat i krig, bare som ett eksempel, på det har jeg ikke peiling, jeg tror man må erfare det samme på kroppen selv skal man virkelig kunne forstå, synd det er slik i grunn.

Ja det er det jeg også tror, at det er med æ skape mer forståelse å prate om disse tingene, godt sagt. Det er mye forventninger i dag, kanskje spesielt for de unge men også for oss alle, om hvordan livet skal være, så mye vi skal oppnå, så mye vi skal strekke til, så mye livet skal inneholde! Også opplever mange det motsatte, at de ikke strekker til på alt, at livet ikke inneholder det man skulle ønske det inneholdt!

Bare for å ta dette med sex, det skrives en del om sex rundt omkring, og det skapes kanskje forventninger om at man må ha hatt så og så mange sex-partnere i løpet av ett liv, ha prøvd det og det osv. Fear of missing out, er ikke det blitt en egen diagnose?

Jeg føler det skrives mye om de som har sex men lite om de som ikke har det, det skrives lite om de som ikke får tilfredsstilt sine fysiske behov av ulike årsaker føler jeg. Mulig jeg tar feil her. Kanskje henger jeg ikke helt med, kanskje skrives det mer om dette enn det jeg har fått med meg!? Men jeg kunne ha ønsket meg at det ble skrevet litt mer om folk som ikke får sine fysiske behov tilfredsstilt, det trenger ikke være sex heller, men annen form for fysisk kontakt/nærhet, på lik linje med ensomhet som har kommet ett stykke frem i lyset i de senere årene har jeg inntrykk av! Jeg tror ensomhet og lengsel er og alltid har vært en stor del av menneskehetens historie jeg for min del.

Det er ikke så dum idé det du kommer med her egentlig, selv om, som du sier det kan ikke erstatte ett seksualliv, men i mitt tilfelle så handler det om så mye mer enn bare sex, det handler om andre former for nærhet også! Jeg kom til å tenke på massasje for eksempel! Jeg kan ikke huske å noen sinne ha blitt massert, i hvert fall ikke av noen som kan det ordentlig! Jeg syns ikke den ideen med frisøren var så dum jeg! :-)
Avatar

ja

feb 2 2022 - 12:19
20mg escitalopram
Avatar

Re: Medisin mot seksualitet

feb 15 2022 - 21:53
Takk for svar alle sammen! I kveld er det vanskelig. Kjenner på behov jeg ikke får tilfredsstilt, alt i fra en klem, til noe mer intimt. Det er helt jævlig. Jeg blir bare sint og opprørt når jeg kjenner på disse behovene. Blir liksom ikke det samme å klemme seg selv heller! Jeg har innmari lyst til å sende en tekstmelding til hun jeg var sammen med for mange herrens år siden og fortelle henne hvor mye hun har ødelagt for meg, men tror ikke det er så lur idé. Jeg ble glad i henne, jeg gjorde alt for henne og til gjengjeld behandlet hun meg veldig dårlig, hva er galt med meg? Som lot meg behandle slik? Jeg har store problemer med dette, tenker på det ofte, at jeg er en underdog, en underdanig tøffelhelt, en som lar seg manipulere, nedverdige, utnytte, og bli tråkket på. Hvilket menneske er det som gjør slikt mot seg selv? Det må være noe grunnleggende jeg ikke lærte som barn eller noe, eller er det bare naturen i meg som er slik? Jeg har vanskelig for å tro at kvinner egentlig vil ha en slik mann. Jeg ser for meg mange år til, legge meg alene til sengs hver natt, våkne alene hver dag. Jeg gruer meg ofte til å legge meg, fordi da må jeg legge meg sammen med ett menneske jeg kommer dårlig overens med; meg selv. Tomheten, ensomheten, alle de vonde minnene som presser seg på. Alt tanke-kjøret om livet som ikke ble slik jeg hadde håpet. Alt kaoset som jeg føler har vært i mitt liv. Alle nederlagene og all motgangen jeg føler jeg har opplevd i livet, diagnosen min som jeg føler begrenser meg ganske mye. Misunnelsen på de som er friske og velfungerende, som har en partner, jobb, barn og egen familie, folk jeg kjenner. Følelsen av at jeg er talentløs, følelsen av at jeg ikke har oppnådd noe i livet! At jeg har feilet i mitt eget liv og i samfunnet. Drømmer som jeg er redd aldri vil gå i oppfyllelse! Det føles forstyrrende ofte å ligge der i sengen helt alene, føles unaturlig ut. Dette gjør at jeg ofte ikke legger meg eller får sove til langt ut på morgenkvisten, noe som igjen forrykker døgnrytmen! Jeg ser for meg mange år til som ensom og singel, uten så mye som ett kyss på kinnet. Jeg er så redd og feig, tørr ingenting. Tørr ikke prøve meg på Fontenehuset, noe mektig holder meg tilbake fra å få fremgang i livet, hva er det? Redsel/frykt? Jeg føler det. Tørr ikke ta initiativ til å treffe damer, det er helt fjernt og utenkelig for meg per i dag. Det er derfor jeg tror at det vil ta mange år før jeg får bygget meg opp såpass at jeg tørr å ta sjansen, men så er det jo nettopp denne ensomheten som bryter meg ned føler jeg. Hvordan få bedre mot, bedre selvbilde og selvtillit? Trening kanskje? Terapi? Traumebehandling? Jeg tror jeg trenger traumebehandling for det forholdet jeg var i for mange herrens år siden, da det hjemsøker meg fortsatt og var veldig destruktivt og nedbrytende. Nei jeg vet ikke, alt er bare ett sable kaos og jeg har mistet trua på å få ett bra liv. Håper jeg får tilbake trua en dag. Jeg gruer meg allerede til våren og sommeren fordi jeg er redd for å bli deprimert da. Det verste kommer til å bli behovene og driftene jeg må kjenne på når jeg ser alle de flotte kvinnene som er ute å går, det gruer jeg meg til. Jeg er også redd for at jeg egentlig ikke ønsker å få det bedre innerst inne, av en eller annen grunn, håper ikke det er slik.
Avatar

Livet/" laif"

feb 15 2022 - 23:09
Virker på meg som du er ensom og savner først og fremst noen å dele livet med.
Syns det er lurt det du selv foreslår, å begynne å trene.
Kanskje begynne på.en ny hobby?
DNT?eller andre ting som.du liker.
Men ikke med mål som å finne digg , perfekt dame -men nullstarte hjernen og se hvor livet da tar deg?

Kan bare si at .du ikke må la deg lure av " picture perfect" familie og bekjente.
Jeg har mann, barn, stasjonsvogn , stort hus og mange venner. Men nissen.er med på lasset likevel. Må hver bidige dag kjempe mot demonene i hodet for ikke å gå under.

Krysse fingra for deg ;)
Avatar

Re: Medisin mot seksualitet

feb 16 2022 - 01:14
Det kan godt hende traumebehandling for tidligere forhold kan ha noe for seg. Det er mye større forståelse for slike problemstillinger i helsevesenet i dag enn for bare 10 år siden.
Avatar

Hei

feb 16 2022 - 01:24
En veldig god ide som du kommer med selv, å begynne å trene! En ny hobby som nevnt ovenfor, er også en god ide.
I tillegg så synes jeg du skulle våge deg til å møte opp på Fontenehuset, uansett om du får panikkanfall eller hva det måtte være underveis, ikke la deg stanse. Husk at der er det mange som har følt på akkurat den samme angsten(og depresjon) som deg, noen verre, noen ikke like ille. Du kan kanskje sende en e post i forkant slik at en av de ansatte kan vise deg til rette? Dette er jo et sted å starte, det er tilgjengelig akkurat nå og hvorfor vente? Det føles ikke lettere om en uke, en måned eller om flere år, overhodet ikke. Forskning viser at for å bli motivert må man starte.

Lykke til!
Avatar

Re: Medisin mot seksualitet

feb 16 2022 - 14:57
Hei

Ville bare si at mye av det du beskriver er veldig gjenkjenbart. Selv om jeg er en kvinne på 46. I teorien skal det være lettere for meg å få fysisk nærhet-fordi jeg er kvinne. På en god dag kan jeg til og med se at jeg ser ganske okei ut. Problemet er bare at de gode dagene nesten ikke finnes. Fordi jeg er så redd. For det meste. Mest av alt for å bli avvist kanskje? Selv om jeg egentlig allerede har avvist meg selv.

"På papiret" kunne jeg vært ganske vellykket. God utdannelse, sporty, omgjengelig, vennlig og blid. Den som var litt i bakgrunnen(og trivdes best med det), som alltid lyttet. Jobbet masse. Hjelpsom, stilte opp for familie. Gjorde ting i "riktig rekkefølge" Utdannelse, jobb, kjæreste, samboer, så barn.

Så raknet det. Diverse helseutfordringer, dødsfall i familien, det å bli mamma. Plutselig var ikke overskuddet der mer. Plutselig var jeg ikke sterk mer. Jeg følte meg svak, underlegen, uattraktiv, som en byrde. Isolerte meg selv. Trakk meg unna før jeg ble avvist. Tok initiativ til samlivsbrudd før han gjorde det. Da hadde vi levd uten sex i 7 år. Trodde jeg skulle bli bedre etter bruddet. Det skjedde ikke. Det fortsetter å rakne. Sakte, men sikkert. Nå er jeg på AAP, for tredje gang. Helseproblemene har utviklet seg. I tillegg er jeg på vei inn i overgangsalder, med alt som fører med. (lklarer ikke se noe positivt med det)

Vet ikke hva slags diagnose du har, og vi har kanskje veldig ulike liv. Men føler likevel at jeg forstår mye av det du sier. Jeg kjenner på en lengsel etter å ha noen å våkne med. Har ikke våknet sammen med noen på 11 år. På en måte er det selvvalgt. Har hatt så store søvnproblemer at det ble til et av tiltakene. Men jeg savner det likevel. På gode dager prøver jeg å mote meg opp til å ha bilde på Tinder. Eller å prøve å sveipe til høyre. Men jeg tør ikke. Frykten holder meg tilbake. Det høres ut som det gjelder for deg også. Har begynt å skjønne at det er det som har vært rettesnora mi hele livet-frykten. Det er den som har ført til alle valgene mine. Det er en ganske trist erkjennelse.

Og jeg tror heller ikke at jeg noen gang kommer til å være i forhold igjen. Det virker for krevende for meg. For mye jobb. Og for skummelt-ikke minst. Tror ikke noen vil klare å takle meg, være ordentlig glad i hele meg. Den tanken er så overbevisende at jeg ikke drømmer om et forhold engang. Jeg mener; JEG liker jo ikke meg selv engang-hvordan kan jeg forvente at andre skal det?

Og det at du kanskje ikke ønsker å bli bedre? Kjenner meg igjen i det også. Det er noe trygt og "behagelig" med å være dårlig. Det kjenner man hvertfall til.

Så sitter vi her da. Innelåst i egen frykt.....

PS: tipset om trening er veldig bra. Den perioden jeg trente jevnlig var da jeg hadde det best med meg selv. Bedre energi, føler seg bedre, ser bedre ut. Treffer folk. Blir sterkere. Kjenner på mestring. Så hvis du starter med trening, kan det føre til andre positive ting. Eneste ulempen kanskje- for din del-sexlysten blir ofte bedre. Ble hvertfall sånn for min del. Men jeg syntes det var positivt, siden jeg alltid går med en angst for å miste den - for da har jeg virkelig gått ut på dato.


Ellers så synes jeg du er veldig flink til å sette ord på hvordan du har det. Det er noe jeg må jobbe med.
Avatar

Re: Medisin mot seksualitet

feb 18 2022 - 07:07
Hei alle sammen og hjertelig takk for svar! Jeg har lyst til å svare dere alle etter hvert, det får bli litt senere, jeg skriver dette først, da jeg er litt for sliten til å svare alle nå, men vit at jeg setter veldig pris på svar fra dere!
Avatar

Kjemisk kastrasjon

feb 18 2022 - 11:41
Hvis du hater seksualdriften din, så kan du jo kastrere deg. Den "medisinen" du etterlyser, finnes jo.
Avatar

Re: Medisin mot seksualitet

feb 18 2022 - 14:10
Kjemisk kastrering brukes på pedofile og andre folk du ikke vil sammenlignes med. Men nå har du vært her lenge med samme problemstilling Musicman, og fått bøttevis av råd både på åpent forum og privat. Har du egentlig tatt dette ordentlig opp med fastlege eller andre i hjelpeapparatet? Og hvilket svar får du derfra?
Avatar

Hei, Frikar-1

feb 18 2022 - 14:18
Takk for sist. Det brukes også ved prostatakreft, ifølge Store norske leksikon. Uansett er det vel psykiatrisk behandling musicman trenger, men den medisinen han etterlyser, finnes. Det var poenget mitt. Man behandler jo heller ikke hodeverk med giljotin :)
Til forsiden